Bättre träning ger bättre matval. Bättre matval ger bättre träning.

ICA-klassikern bloggsamarbete

Om du är som jag så märker du skillnad på vilken typ av mat du är sugen på när du är inne i ett träningsflow. Det är lite av samma sug som man har efter en skön sommarsemester. Eller efter en julsemester för den delen. Om du är som jag så längtar du efter mat som gör kroppen en tjänst. Till skillnad från mat som kanske inte gör särskilt gott för kroppen alls utan mest täpper till det där suget man får ibland.

När jag styrketränade i utomhusgymmet här i Åre häromdagen så blev jag så oerhört sugen på att göra färgstarka smoothies, så jag rullade förbi ICA Björnänge på min väg hem. Jag köpte bananer, mango, hallon, spenat, grönkål och kokosmjölk och mixade smoothies. Olika recept på smoothies passar olika bra beroende på om det är en frukost på språng eller ett snabbt mellanmål som jag vill ha. Här är recept på de smoothies jag gjorde häromdagen!

Ett annat recept jag gillar för mellanmål på eftermiddagen på jobbet är chiapudding. Det finns smarta burkar att köpa; där du kan blanda till en chiapudding på morgonen så att den är klar till eftermiddagen om du låter den stå i en kyl på jobbet – och så lägger du frusna bär i förvaringslocket på burken så hinner de tina till eftermiddagen.

Eller så gör du en chiapudding till frukost: blanda 2 msk chiapudding i 2 dl mjölk av valfri sort. Rör runmed några minuters mellanrum och ställ in i kylen över natten. På morgonen mixar du fryst mango med lite kokosmjölk – det blir en härlig mangocréme att lägga som ett lager ovanpå chiapuddingen – och kanske toppa med lite granola eller nötter.

Fler tips på bra mat får du i det senaste avsnittet av min podcast om träning och hälsa: Träningsglädje TALKS. Jag pratade med ICA-dietisten Christina och ICA-coachen Josephine. Christina sa en hel del smarta saker om superlivsmedlet ägg och jag passade på att fråga hur man skaffar sig motivationen att göra bra matval. För det funkar ju på ungefär samma sätt som träningsmotivation. Josephine är grym simmare och dessutom kiropraktor bland annat – hon gav många bra tips vad gäller mat och träning och så pratade vi en hel del om simning. För när sätter man egentligen på sig badmössan? Och vilken bana ska man välja i simhallen?

Josephine nämnde att hon hämtar mycket av sin receptinspiration härifrån – och tipsade om att planera sina middagar under veckan.

Jag ska ju göra simdelen av ICA-klassikern under de kommande veckorna och ser fram emot att börja registrera min träning – och få rabatter på bra mat genom mitt ICA-kort. Kanske den bästa moroten av dem alla. Förutom att simning är riktigt bra träning förstås. Haka på mig och anmäl dig till ICA-klassikern du med. Här kan du anmäla dig!

Och du, om jag fick ge dig ett enda träningstips till dig så är det att skriva in den träning du vill genomföra i din kalender. På så sätt har du satt av faktisk tid till din träning – och du har prioriterat dig själv. Din hälsa är det som allt annat i ditt liv är byggt på; oavsett om det handlar om familjeliv, karriär eller en satsning mot ett lopp eller annan tävling.

Heja oss som gör #icaklassikern!

ICA-klassikern IMG_3401 ICA-klassikern IMG_3370

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!