Här är min nästa utmaning!

ICA KLASSIKERN

Vänner, jag har antagit en utmaning. Jag ska genomföra simdelen av ICA-klassikern – häng på mig och gör det du också!

Jag tycker att det är skönt med mål som inte är så prestationsinriktade och med ICA-klassikern så gör du alla delarna som ingår i en svensk klassiker – fast fördelat på ett helt år. Perfekt för dig som vill få vardagen att gå ihop – och för dig och mig som vill få in nya träningsformer i vår träningsvardag.

Jag tror vi är många som är ganska träningsaktiva men som inte simmar regelbundet – men simning är hur bra som helst för väldigt mycket: dels för variationens skull, men också för att det gör dig starkare som löpare till exempel. För att inte tala om hur bra det är att aktivera bröstryggen (vid bröstsim) för oss som hänger mycket på en kontorsstol på jobbet (eller i soffan om kvällarna).

ICA-klassikern pågår hela året men det är från nu fram till den 4 september som du ska simma 3 kilometer – lika långt som Vansbrosimmet. Anmäla dig bör du göra på en gång! Det kostar 50 kronor att vara med (du behöver ha ett ICA-kort). Om du inte har möjlighet att simma så kan du även registrera rodd eller kajak som träning under denna period.

Det jag gillar allra bäst med den här utmaningen är att du kan registrera hur långt du har kommit – och få rabatt på bra livsmedel i takt med att du genomfört träningen och kommit närmre ditt mål. När du anmäler dig får du även en hel del rabatter, till exempel 50% på en hel del varor från frukt- och grönsaksdisken! Bra #win för att prata digitalspråk.

ICA KLASSIKERN

Från och med nu är det bara att köra igång med simträningen: augusti kommer bli min stora simmånad och det ska bli kul att göra något jag vanligtvis inte gör så mycket!

Jag kommer att genomföra de flesta simpassen i simbassängen på Holiday Club här i Åre där jag bor. Här har jag simmat förut – oftast under hösten när det varit mörkt, blött och kallt ute. De passen har jag sett som ren träningslyx eftersom jag alltid hoppat in i bastun en stund efteråt – och det finns inget som slår den känslan. I bastun kan man omöjligt vara stressad – särskilt inte efter ett simpass i bassäng där tankarna fått snurra fritt medan jag gjort längd efter längd. Ännu mer win alltså!

Ett av mina personliga delmål längs vägen kommer att vara att få till några meter open water i min simning. Det verkar ju så drömmigt att simma i en sjö på sommaren. Eftersom jag bor i fjällen blir detta en extra utmaning – men också en känsla jag vill ta in mot hösten. Mikael Rosén är hela Sveriges simguru och har delat med sig av sina bästa tips här!

Nu är det slutsnackat – anmäl dig så kör vi!

ICA KLASSIKERN

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Yaay, mer simning åt folket! Som gammal simmare simmar jag alldeles för sällan men utomhussimstadion här i Halmstad är ju kanon nu på sommaren (och gratis!)!

  Jessan 2016-08-06 08:54:45 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Kul! Fick sådan lust till långsimning i sjön på landet häromdagen – men hade inte följebåt och aktar mig för att dra rakt över en vik. Men suget kom, det gjorde det!

  A mamman 2016-08-03 09:46:27 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Jag tycker ICA klassikern är en riktigt bra grej för det får människor att röra på sig och prova nya saker. Min sambo kör och jag försöker supporta så gott jag kan. Härromdagen bockade vi av några sim-metrar med kanadensare till exempel. Hoppas du kommer ut och simmar i öppen sjö, det är så himla härligt!

  Anna 2016-08-01 17:48:24 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Mycket kan du få mig till men inte att simma 🙂 Gillar inte att bli blöt och fryser vid blotta tanken på vatten. Jag får roa mig med något annat i stället… eller gills torrsim? Fast det kan bli jobbig att samla kilometer… Rolig grej av ICA i alla fall!

  Anna 2016-08-01 14:32:08 http://piggelina.se
  Svara
 • Så morsomt det hørtes ut! Vet du om ICA gjør det i Norge også?

  Lone 2016-08-01 12:04:07
  Svara
 • Rolig grej, och bra… de ska jag anmäla mig till.

  fjällstårsan 2016-08-01 10:47:57 http://Fjallstarsan.wordpress.com
  Svara
 • Åh, grymma du!! Heja heja 🙂

  mari 2016-08-01 10:34:37 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Men jag älskar bastu…

  anneliten 2016-08-01 10:20:13 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • För mig skulle det vara en riktig utmaning… Är inte mycket för att simma och man har ju bara en månad på sig… Kanske borde jag just därför anmäla mig? Hmm… Tack för att du väckte tanken i alla fall 🙂

  anneliten 2016-08-01 10:19:20 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Redan med! Gjort cyklingen och simmat 500 meter open water. Bara resten kvar! ??

  karin 2016-08-01 10:05:05
  Svara
 • Jag tänker ofta att jag borde simma mer (skonsamt och bra och så där), har t.o.m. tillgång till bassäng med mitt gymkort, men det blir ändå inte av! Förmodligen för att jag oftast tycker att det är så evinnerligt tråkigt att simma… :O Men det kanske är en vanesak precis som löpningen som jag ju älskar nu!

  Träningsblogga 2016-08-01 09:11:14 http://traningsblogga.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!