Augusti – du kom som en virvelvind

Eller en storm, lite beroende på hur man ser det. Jävlar vilken månad det har varit och yes – jag vet – det är augusti både idag och imorgon och på onsdag. Men jag är fullbokad hela dagarna och jag är redo för september.

Den första augusti började jag ett nytt jobb och det har satt prägeln på rätt lång tid tillbaka. Jag visste ju om allt det nya sedan i våras. Första dagen när jag var i Sydafrika hade jag ett långt telefonsamtal med min nuvarande chef. Jag var tokförkyld och andfådd bara därför.

När jag gick in i allt det nya hade jag laddat upp med en riktig upplevelsehelg; en solnedgångsritt på fjället och en tältnatt på Andersön. Och det var lite så augusti fortsatte, när jag fick tid. Som min allra senaste helkväll på Åreskutan. Och såklart – mina riddagar på islandshästar på Island.

Trumvallen hästar Andersön Östersund naturreservat Hilleberg NAMMATJ GT Hilleberg NAMMATJ GT Islandshästar - ridning på Island Island IMG_2889 Island DSC01784

Det är lite på det sättet som augusti har varit: med jobb snudd på dygnet runt – kombinerat med skärmfritt ute i naturen. Kontrasternas liv! Och även skälet till varför mitt liv faktiskt funkar.

För mig har det alltid varit viktigt att inte hänga upp mitt liv på den här bloggen. Jag har alltid sagt till mig själv att jag ska kunna sluta blogga när som helst utan att det påverkar mig som person. På så sätt kommer jag att må bra i det alldeles speciella som ett all in bloggliv är. På samma sätt är det viktigt för mig att inte vara upphängd på något annat heller. Trots att jag är superdigital så har jag inga problem med att vara utan min telefon eller att inte kolla mina sociala kanaler på ett tag. Jag blir inte stressad om jag inte har något nät – om det inte påverkar lovade leveranser till mina uppdragsgivare såklart.

På Island lade jag i stort sett bort telefonen under flera dagar och det var en skön påminnelse om nuläget för mitt förhållningssätt till saker och ting. Jag vill inte vara en slav under det jag gör.

Men med det sagt så älskar jag vad jag gör – det är därför jag gör det – och ska det göras så ska det göras ordentligt. Därför säger jag så himla ofta att vägen till framgångsrik digital närvaro är att faktiskt engagera sig i andra också. Rent konkret lägger jag snudd på lika mycket tid på andras bloggar som jag gör på min egen. Det gör mitt eget bloggliv roligare.

Men, tillbaka till augusti! Och att en av de roligaste sakerna var att jag glömde min TRX på ett utegym här i Åre – och att den hängde kvar några veckor senare när jag åkte dit igen för att ta hem den!

Apropå träning så har den inte varit särskilt strukturerad den här månaden. Men det går heller inte att prestera på alla fronter samtidigt. Därför får den vara lite som den är också framöver. Absolut inte borträknad – för jag tror att när man ska prestera på andra håll så behövs träningen som ett verktyg för att klara av att leverera. Men det jag gör i träningskläder får bero lite på dagsform. Och så ger jag lite extra tid och kärlek till att träna mina svagheter.

September, när du kommer så välkomnar jag dig. Du kommer bli fin men tuff och jag önskar mig lite mer sömn tack!

Åre Ullådalen #sarasfrukosttopp IMG_0883 Utegym Åre Daily sports tights Sara IMG_3055 Röhnisch shape tights Canon fisheye

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Alltså din islandsresa med ridning. Åååh, så härlig! *vill, önskar, hoppas* 🙂
  Kram M

  Rund är också en form! 2016-08-30 08:40:18 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Finfina bilder och fin augusti månad <3

  Mari 2016-08-29 18:32:24 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Härliga höst, du är så välkommen!

  Sara Borg 2016-08-29 13:00:59 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Håller med om allt! Bra med paus ibland. Jag får dock en intern konflikt kring fotograferande (och ibland extern). Om kameran är med är det lätt att man tänker blogg även om man är ledig och frikopplad och andra kan uppfatta det som att man samlar content fast man liksom lever livet.

  Jag tycker också det är viktigt att prata med och vara del av communityt, jag är nyfiken på andra!

  uppochhoppa 2016-08-29 12:25:46 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på uppochhoppas kommentar.

   ah, intressant aspekt. jag känner inte så – men det beror på att mitt fotograferande är ett fristående intresse jag skulle göra ändå.

   Sara Rönne 2016-08-29 21:09:10
   Svara
 • Vilken fin sammanfattning av din augustimånad! Och jo, jag gissade rätt angående ditt nya jobb! Redan i vintras när jag läste om det nya övertaget på Holiday Club, att de värvat Pernilla och den nya satsningen så tänkte jag på att just du skulle ju vara perfekt att marknadsföra allt det nya (och att jag själv även skulle kunna tänka mig att jobba med det) 🙂 Så himla roligt att du fått en sådan betydande roll, stort grattis! Tycker att tanken med det nya konceptet är jättespännande och ser fram emot att se både hur anläggningen kommer att förändras men också vilken påverkan det kommer att ha på hela byn och turismen och upplevelseindustrin i stort. Och såklart, vårt sätt att semestra.

  Har sporadiskt hållit mig uppdaterad och läst dina inlägg under sommaren men har varit slarvig med att kommentera. Jag gillar ditt förhållningssätt till digital närvaro. Dina tankar om att inte vara en slav under det du gör är något jag också tänkt mycket på under sommarledigheten. Där har vi ju det där med kontraster igen, inget blir ju så härligt och roligt som när man har gjort precis tvärtom ett tag.

  Båda dina ridäventyr gör mig så himla sugen på att faktiskt lära mig hantera hästar och kunna sitta upp på en häst tillräckligt bra för att kunna göra något liknande.

  Själv ser jag också fram emot september och hösten, älskar verkligen den här tiden på året. Och som min äldsta son sa imorse när regnet vräkte ner utanför fönstret ”Äntligen är vintern snart här”.

  Önskar dig en fantastisk septembermånad med lite mer sömn och ser fram emot din bucket list för hösten! 😉

  DIana 2016-08-29 11:14:20
  Svara
  • Svar på DIanas kommentar.

   vad roligt att du gissade rätt Diana!! och TACK! det kommer verkligen bli superbra med nya Holiday Club Åre – och en viktig del för hela byn. jag blir glad att du läser även om du inte kommenterar – nu ska jag gå och sova, haha! 🙂

   Sara Rönne 2016-08-29 21:10:17
   Svara
 • Sagt det förr, men säger det igen. Du är så inspirerande! Jag är också redo för september, vackra månad!

  Angelica 2016-08-29 08:33:32 http://angeliqe.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!