Trappträning

Jag gillar att träna i trappor och minns mina blogginlägg från när jag bodde i Halmstad och brukade köra intervaller i trappan upp till Galgberget. Här i Åre finns det bra med berg men dåligt med trappor. Den jag brukar köra i (eventuellt den enda trappan som faktiskt finns i Åre) går upp till Nationalarenan och är kort men god.

I eftermiddags såg jag suveräna Jenny Rissveds ta OS-guld i mountainbike och förutom att jag tycker att hon körde in den absolut roligaste medaljen under detta OS så blev jag också peppad att sticka ut och göra ett riktigt bra träningspass.

Jag bestämde mig för ett cirkelpass som bestod av några rundor av:

3 intervaller uppför trappan

Benböj mot en bänk som finns vid arenan

Armhävningar mot samma bänk

Fällkniv på ett trappsteg

Mountainclimbers

Jag gillar sådana där upplägg; man blir trött och svettig utan att behöva tänka eller röra sig särskilt många meter. Enkelt men tufft liksom. Bakom mig hade jag Renfjället, Åresjön, arenan där jag brukar träna mina cirkelpass och så direkt bredvid en björk med smått gulnande blad.

På kroppen hade jag kläder från Röhnisch; bland annat Röhnisch nya Shape tights och racerbacklinnet som jag gillar för att det har bra passform för en lång person som mig.

Nationalarenan Åre Röhnisch shape tights Arenan i Åre Röhnisch shape tights Renfjället Åre

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Vid Karolinermonumentet finns bra träningstrappor! Det är ju inte riktigt trappor utan lite längre avstånd men de duger fint tycker jag.

  Sassa 2016-08-22 19:13:31
  Svara
  • Svar på Sassas kommentar.

   Sant, då får man lite ojämnhet på köpet! Trailtrappor! Apropå det kom jag ju på nu att det finns trappor upp på berget precis ovan Hummelliften!

   Sara Rönne 2016-08-22 20:45:28
   Svara
 • Du måste ju ha det vackraste gymmet som finns!

  Anna 2016-08-21 11:54:53 http://piggelina.se
  Svara
 • Gillar också sådana upplägg. Enkelt men så svettigt och roligt 🙂 Väldigt snygga kläder också!

  Mari 2016-08-21 08:18:07 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Ja trapporna här på galgberget är en väldans bra träning och skitjobbiga på ren svenska ? Åh, de där tightsen är ju för snygga (har en här hemma som har utfärdat köpstopp haha jag har en stor kärlek till tights) Kanske lite senare i höst så….

  Cecilia 2016-08-20 22:20:10 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   men hallå, träningskläder är guilt free shopping – de bidrar ju till hälsa! 🙂 och ja, springer man i galgbergets trappor kommer man i bra form!!

   Sara Rönne 2016-08-20 22:52:37
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!