Så blir hemmaträningen den bästa träningen

Så är det dags för det tredje avsnittet av Träningsglädje TALKS Vinterspecial som jag gör tillsammans med Craft Sportswear. Jag ville göra en pod som varade hela julen, lite som Vinterpratarna i P1. Här är den: sju avsnitt under sju dagar med start den 27 december och det tredje avsnittet idag.

Enligt önskemål så pratar jag om hemmaträning idag; och mer specifikt hur man gör hemmaträningen till den bästa träningen.

För mig är hemmaträning till största delen också utomhusträning och i podden välkomnar jag dig in i min värld med ett oändligt utbud av träningsmöjligheter. Rent generellt tror jag att det största hindret för hemmaträning är fantasin – som har en tendens att sätta gränser. Ibland när valmöjligheterna är oändliga så är det rätt så svårt att komma på något bra att träna alls.

Din kropp vet inte om du lyfter vikter i en maskin på ett gym eller om du lyfter en sten hemma i trädgården. Dina muskler skiter lite grann i om du är inne eller ute eller vad du har i handen. Men, precis som på ett gym så ska du fundera på varför du tränar det du tränar så att du gör rätt saker för det mål du vill nå.

Träningsglädje TALKS Vinterspecial gör jag i samarbete med Craft Sportswear och i det här avsnittet pratar jag med Sofia som är produktchef på Craft. Jag skulle gärna ha hennes jobb…

Jag ställer en hel drös med frågor och får veta att vid en kollektion, typ en höstkollektion, så tar man fram ungefär 100 plagg som bara är baselayers. Baselayer är det som är närmast kroppen; trosan, kalsongen, strumpan och allt det där man lätt glömmer av att det också borde vara i funktionsmaterial. Baselayers är också linnen och allt det andra som är närmast kroppen.

Framförallt pratar jag och Sofia om vattentäta plagg. Och varför vi tror att vi vill ha det – men faktiskt inte alls vill det i verkligheten. Det finns inget material som har så pass bra andning att vi inte känner kondens (vattendroppar) på insidan av plagget när vi tränar. Och när vi blir blöta så blir vi kalla. Kallt är i regel en dålig grej, särskilt under vinterhalvåret.

Men vad ska man ha på sig när det regnar då? Hur kommer man runt de blöta passen i ösregn. Sofia vet svaret; lyssna på podden och hör vad hon säger!

Sofia tipsar om att ha shorts med vattenavvisande material för de dagar då det regnar. Dessa shorts har jag tipsat om förut för kalla dagar, men jag har inte tänkt på att de även borde vara grymma när det regnar! Här har jag shortsen på mig!

Till Sofias favoritplagg hör också Active extreme underställ och Weather jacket. Den där jackan alltså; den är mångas favorit på Craftkontoret…

> Läs mer om det första avsnittet

> Läs mer om det andra avsnittet

> Se bilder på alla medarbetare på Craft som är med och pratar i podden

Vattentäta plaggPODCAST OM HÄLSA träningsglädje talks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Mer baselayer åt folket! Idag lyssnade jag igenom dina första 3 avsnitt, det är en himla bra serie den här vinterspecialen.

  Anna Jansson 2015-12-30 22:09:10 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Jag är nyfiken på varför alla Craftplagg är svarta och faktiskt skittråkiga? Det måste väl gå att ta fram nåt roligare.

  Stefan 2015-12-29 08:03:57
  Svara
  • Svar på Stefans kommentar.

   Hej hej Stefan – jag ställde den frågan, fast formulerat på ett annat sätt. Så det kommer framöver. Kolla in på craftsportswear.com så ser du annat än svarta plagg dock. Det är butikerna du ska skälla på egentligen, som bara köper in svarta plagg. Kollektionerna görs i massor av färg från början, men mycket av det färgglada köps aldrig in av butikerna – pga slutkunden väljer svart ändå. Men nu går jag händelserna i förväg, du får lyssna på det avsnittet!

   Sara Rönne 2015-12-29 09:05:41
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!