Podden om träningspepp

Idag det dags för det andra avsnittet av Träningsglädje TALKS Vinterspecial som jag gör tillsammans med Craft Sportswear. Jag ville göra en pod som varade hela julen, lite som Vinterpratarna i P1. Här är den: sju avsnitt under sju dagar med start igår och det andra avsnittet idag.

Ni önskade ett gäng olika önsketeman till den här poddspecialen och idag pratar jag om träningspepp. Jag tror att just träningspepp kan vara min gren, om träningspepp var något man kunde tävla i. Jag tycker att jag inte bloggar om annat än träningspepp men kanske är det lite som chokladpraliner; man kan alltid ta en till. Träningspepp är en sak som jag får allra mest önskemål oavsett om det är på bloggen, i podden eller på instagram till exempel…

Jag önskade att alla fick känna träningspepp utan särskilt mycket ansträning alls och i podden ger jag mina bästa tips för träningspepp; och så pratar jag lite om hur bra du och jag har det som inte behöver vara bäst i världen. Låter det konstigt? In och lyssna på Träningsglädje TALKS så förstår du vad jag menar; du hittar podden i din podcastapp – eller gå in här.

Träningsglädje TALKS Vinterspecial gör jag i samarbete med Craft Sportswear och i det här avsnittet pratar jag med Martin som kan ha ett av de drömmigaste jobben som finns – han jobbar med produktutveckling på Craft.

En sak som jag tycker är intressant är hur mycket man jobbar med elitatleter på Craft och det ställde jag massor av frågor om till Martin.

Charlotte Kalla och Marit Björgen är två av världens bästa längdskidåkare som Craft jobbar med. Marit har precis i dagarna fött sitt första barn – en son – men förra säsongen var hon med och tog fram en handske för Craft. Man kan säga att det är just Marits handske eftersom den är utvecklad utifrån hur världens bästa längdskidåkare vill ha sin handske.

Handsken heter Podium leather glove och den kan du läsa mer om här. Martin berättar om hur handsken kom till utifrån Marit Björgens önskemål och under VM i Falun vann Marit ett gäng VM-tävlingar med just den här handsken.

Här kan du förresten se den i verkligheten – fast på mig, en dag i höstas när jag sprang backintervaller.

Jag frågar också Martin om vad som skiljer elitatleters krav på plagg jämfört med oss vanliga motionärer. Lyssna på podden genom att leta upp Träningsglädje TALKS i din poddspelare!

Martin Damm PODCAST OM HÄLSA träningsglädje talks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!