Be the boss

Jag är en person som ofta är nöjd men som aldrig nöjer mig. Som med min skidåkning, som jag för övrigt ska ta rejäl revansch på efter några miserabla år och med ett totalhaveri förra året som egentligen utlöste hela min ryggrej och som ändå blev världens bästa vurpa till slut. The comeback is always stronger than the setback och så vidare.

Men viktigast är ändå att jag är nöjd med den jag är – men samtidigt aldrig nöjer mig men den jag är.

Min analys av mitt egna beteende är alltid pågående. Hur jag tänker kring saker och hur jag hanterar situationer. Jag är väldigt medveten om mina styrkor och mina svagheter och jag tänker att om jag vågar vara det så kommer jag alltid kunna bli bättre. Vågar jag inte erkänna fel och brister utan bara bygga på mina styrkor kommer inte så mycket att hända. Det är i våra svagheter som den största utvecklingspotentialen finns. Precis som när man börjar träna; resultaten visar sig snabbt i början och det är tacksamt. Men försök pressa en formtoppad kropp lite till och det leder knappt till någonting ens på marginalen.

Jag har haft ett ledord för det här året och det är att vara modig. Min efter jobbet-runda med min vän och kollega Therése bjöd på fler insikter och bra livstips som jag tar med mig.

Drivkraften bakom allt det här och min strävan efter att alltid bli bättre oavsett vad jag gör handlar egentligen om en sak. Att alltid ha makten och äga mitt liv. Be the boss helt enkelt. Först då kan man fatta beslut som går att leva efter och som är på riktigt självvalda.

Förresten så är augusti helt rätt tid för att jaga regnbågar i Åre. De dyker upp precis hela tiden. Som på väg hem från min power hour vid Fröå gruva.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • För mig är det tydligt att de största kliven i min utveckling på alla områden är när jag tar mina rädslor i handen och tar ett stort kliv. Ibland tror jag att jag är en junkie när det kommer till att göra saker jag inte vågar egentligen. Har jag inte fått göra något läskigt på länge så söker jag mig till det. Det är väl kicken av att våga något jag är rädd för som är drivkraften kanske.

  Dorotea Pettersson, tidscoach 2017-08-23 05:33:38 http://www.dorro.se
  Svara
 • Åh, löptur med Therése har jag färska, härliga minnen av, och väldigt blöta sådana. Kan tänka mig att den kloka kvinnan hade ett och annat tips och komma med. Det där med självvalt är bra att påminna sig själv om lite då och då.

  Nellie 2017-08-23 00:25:15 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • It’s like you read my mind. Eller kanske som att jag läser din. Klok är du <3 Precis så tänker jag med – våga erkänna alla sidor av sig själv är enda vägen att Verkligen utvecklas.

  Amanda Matti 2017-08-22 10:59:59 http://explorealittlemore.se
  Svara
 • Det är något speciellt med regnbågar minsann! Och att (försöka) vara sin egen chef. Men även om man är väl medveten om sina styrkor och svagheter är det inte alltid så enkelt att utveckla dem kan jag tycka. Beroende på vad det är såklart. Tål verkligen att tänkas mer på! Fortsatt trevlig vecka! 🙂

  Mona 2017-08-22 09:28:55 http://www.detvildalivetinorr.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!