11 mil på rosa moln

Ny vecka nya möjligheter, nya utmaningar och allt vad det är. För min del betyder ny vecka en ny packning. Om några dagar flyger jag och min kompis Annika till Kiruna för att avverka 11 mil på Kungsleden. Just nu lovar väderprognosen regn. 11 mil regn på utsidan men innanför huden tänker jag att det ska glittra av guld och att jag ska trampa på rosa moln.

Det är snart fyra månader sedan jag opererades och jag vill inte bli en sådan som tjatar om det i evinnerlighet men jag kommer säga det en gång till och det är första gången jag står på skidor senare i år. Efter det lägger jag en av mina bästa erfarenheter till historien – fullt medveten om allt det lärt mig.

För varje steg som blir jobbigt under löpningen på Kungsleden ska jag tänka på varje steg jag inte kunde ta i vintras. Varje steg som för mig framåt är ett steg av firande.

Vi kommer inte åka till Kiruna med någon vidare packning. Vi ska springa från Nikkaluokta till Abisko och allt vi har med oss ska vi ha på ryggen. Det blir med andra ord inte särskilt mycket. Men nu har jag köpt en powerbank som tillsammans med rena underkläder blir min viktigaste packning.

Fram tills avresan pågår livet som vanligt. Jag gör inget särskilt och äter inget särskilt. Jag tänker att det är precis det här som är skälet till varför jag tränar: för att kunna göra vad jag vill när jag vill och känna mig obegränsad.

Imorse var jag ute vid Hellasgården i Nacka för att träffa Åsa över en kaffe och träna lite. Hon simmade och sprang och jag hängde i min Redcord. Det var länge sedan jag var i Hellas men det är ett härligt ställe. Alla hänger runt i träningskläder och gör olika saker. Det är lite som Åre.

Redcord Redcord

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Vädret vänder nog några gånger innan ni åker? Håller tummarna!
  Hur mycket packning (vikt) kommer nu springa med?

  Sofia 2017-08-02 21:06:22
  Svara
 • Gillar sista meningarna, och tänker att det kanske är därför jag trivs så bra hemma i Nacka 🙂

  Lisa Livet från den ljusa sidan 2017-08-02 00:24:22 http://Livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Så himla bra att du blev så himla bra efter operationen! Jag har opererat ryggen två gånger (diskbråck) och är oändligt tacksam över att jag slipper smärtan. Jag har dock blivit begränsad, i bland annat löpning. Jag vågar inte riktigt lika mycket heller. Lyssnar mycket mer på kroppen. Det finns väl någon mening med det också?! Stort lycka till och ha så roligt med ”fjällspringningen”! 🙂

  Mona 2017-08-01 12:35:49 http://www.detvildalivetinorr.com
  Svara
  • Svar på Monas kommentar.

   jag är extremt tacksam. och tänker att allt jag kan göra är jag så lycklig över nu, mer än förr då jag tog det för givet. sedan finns det saker jag inte skulle göra just för att inte provocera min rygg för mycket och det i sig kan ju ses som en begränsning, men jag tänker att det inte är så mycket att bry sig om – eftersom allt det jag kan göra är så väldigt mycket mer!

   Sara Rönne 2017-08-01 13:17:15
   Svara
 • Åh vad härligt! Jag är nyss hemkommen från en fjällvandringsresa till Keb. Nådde toppen via Östra leden efter en riktigt tuff vandring/ klättring! Men det här är ju ett strå vassare. Såg fascinerat på löparna som vi mötte eller blev omsprungna av på leden Nikka – fjällstationen. Nån dag kanske jag ska orka med det också, att terränglöpa på Kungsleden. Heja – och lycka till!

  Johanna 2017-08-01 12:09:41
  Svara
 • Hoppas de rosa molnen är ljuvligt fluffiga. Det är så jag ser dem framför mig… 🙂 Lycka till och ha det skönt!

  Mia 2017-08-01 11:47:28 http://www.menmia.se
  Svara
 • Det (enda) som är härligt med skador är ju att man påminns om hur fantastisk kroppen är och vilket priviligium det är att kunna använda den till äventyr och vardags. Jag uppskattar min kropp, med överskottskilon, celluliter och andra skavanker, så mycket mer efter mitt diskbråck eftersom jag vet hur skör den är. Ha det underbart roligt på Kungsleden – och kanske vi ses i Abisko när vi kommer dit i början på nästan vecka!

  Kari 2017-08-01 09:38:08 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Väderleksrapporten hinner säkert ändra sig tre-fyra gånger innan det är dags för avresa, så länge det finns liv finns det hopp! 🙂 Vilket äventyr ni ska ut på, jag blir nästan lite sugen jag också.

  Sara Borg 2017-07-31 20:41:07 http://saraborg.blogspot.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!