Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vad är en unconference?

En unconference (okonferens på svenska) är en konferens där deltagarna själva skapar innehållet. En unconference kännetecknas av väldigt mycket engagemang, jämfört med en vanlig konferens, eftersom det är deltagarna som pratar, ställer frågor – och bestämmer hur programmet ska se ut. På så sätt blir det ett verkligt värde för de som är med, givet att engagemanget finns där.

Engagemang fanns det gott om på Influencer of Sweden’s Winter Workation som precis varit i Åre. Väldigt mycket engagemang och väldigt mycket hjärta. Vi var 34 personer – men det blev en väldigt varm och personlig helg med både aktiviteter – som att åka skoter – och kunskapsutbyte.

För min del började det egentligen redan förra helgen när jag fick tillbringa tid med bland annat Maria, Sofia och Angelica på fjället och med härliga middagar. Att träffas fysiskt med de som gör ungefär samma sak är ovärderligt för inspirationen men också för att ta det man gör till nästa nivå.

I torsdags började fler influencers dyka upp; många hade tagit Snälltåget upp och kom fram lagom till frukost. Dagarna var planerade så att vi hade unconference på morgnarna och eftermiddagarna; så att man hade dagsljuset på sig att vara ute och göra det man ville. Fri tid, helt enkelt.

Torsdagskvällen började med mingel och att sätta upp den grid som skulle styra helgens unconference. Man fick skriva upp sig på olika tidpunkter med vad man ville prata om. Elna pratade till exempel om att nischa sig och istället för att vara en liten bloggare i en stor värld istället bli en stor bloggare i en nisch. Jag var med i en säljpanel och hade dessutom en utfrågning med SkiStar om vad det är som får dem att säga ja till samarbeten. Annika och Lisa bakom Att resa-podden pratade om det här med att podda och vad de lärt sig efter ett år, Mia var med i en panel om affiliatemarknadsföring med Maryem som också pratade om synlighet och sökbarhet på Google med både det som varit viktigt sedan tidigare och allt nytt som kommer. Det var många som skrev upp sig och alla anföranden mynnade ut i konstruktiva diskussioner och frågeställningar. Så himla bra!

elna dahlstrand cykel blogg 5M0A9090 winter workation influencers of sweden 5M0A9067 winter workation influencers of sweden 5M0A9064 café wifi åre 5M0A9097

Jag kommer att samla ihop lite länkar till andra som skrivit om vår unconference under dagarna som kommer; jag tror vi är många som tog med så otroligt mycket från dessa dagar och jag ser fram emot att följa alla som varit med lite extra mycket framöver för att se hur helgen tar sig uttryck i all text och bild framöver. Inte bara sådant som handlar om Åre; utan rent generellt. För jag tror att denna helg gjorde avtryck.

winter workation influencers of sweden 5M0A8873

Linda trendspanar den allra första kvällen; vad kommer att bli stort under 2017

winter workation influencers of sweden 5M0A8867

Emilia var en av deltagarna! Och på bordet står några goodiebags med bra grejer att ha på en winter workation; som en snygg handske från Kombi och lite ekologiska skönhetsprodukter från Care of Gerd till exempel: bland annat deras omtalade deodorant. Care of Gerd är det varumärke vi använder på vårt SPA på Holiday Club Åre; så jag tyckte att det passade bra.

vandringsbloggen 5M0A9060

Den här bilden är symboliserande för så mycket: kaffe. För mycket jobb framför datorn, för långa diskussioner, för mycket entusiasm och för outdoorlivet i stort. Det är Angelica som bär brickan förresten!

restaurang grow åre 5M0A9129 restaurang grow åre 5M0A9124 restaurang grow åre 5M0A9138

Vi åt alla middagar på restaurang Grow och jag var djärv och valde vegetariskt till alla under de första två middagarna och den sista kvällen var det några – inklusive jag själv – som valde fisk. På Grow äter man ”family style” vilket innebär att man får fat och skålar med röror, sallader och annat härligt att dela på, och sedan väljer sitt tillbehör i form av fisk, kött – eller vegetabiliskt protein.

Jag hängde mest i hotellets lobby under dagarna. Att vara arrangör gav inte riktigt någon plats för utsvävningar till skidbacken eller så – men, jag fick istället prata med i princip alla och dessutom var det alltid bra häng i lobbyn så jag är glad ändå. Och så ser jag fram emot att läsa om fin skidåkning i backarna, om längdskidåkning tillsammans med Åreguiderna, zipline med Camp Åre och snowbike med Explore Åre som var några av de aktiviteter som deltagarna gjorde under helgen.

I lördags tog jag med ett gäng ut på snöskovandring. Jag fyllde ryggsäcken med ved och lät de andra bära kamerautrustningen. I skogen bortanför Åresjön delegerade jag till Katta att fixa en eld medan Katarina höll fotoworkshop för den som ville. Nevnarien, Rowan tree och Hus 30 var förresten tre andra fotografer som var med under helgen och som delade med sig av både kunskap och livet. En så fin helg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Det var verkligen en helt magisk helg! Superbra organiserat, så många roliga och spännande aktiviteter att det var svårt att välja. Naturen var otroligt vacker och vi hade verkligen tur med vädret de första dagarna. Fantastiskt god mat, superfina rum och härligt att kunna koppla av i poolen. Många intressanta samtal, föreläsningar och sjukt mycket pepp och stöd från alla deltagare. Underbart att få lära känna så många intressanta influencers. Magiskt på så många sätt! <3 <3 <3

  Maryem Nasri 2017-01-22 23:24:34 http://www.maryemnasri.com
  Svara
 • Idén med unvonference var ju perfekt. Med så mycket kunskap som det kan finnas i en grupp är det ju egentligen hrlt galet att inte ta till vara på den. Det blev så familärt och o-uppstyltat också (kan man säga så, haha). Ni har ordnat med allt fantastiskt fint och det var kul att få träffa alla ♡♡

  Anna Munkhammar 2017-01-20 20:58:56 http://bodenbynight.se
  Svara
 • Det var verkligen en superbra helg – och ett superbra concept som jag definitivt vill ha mer av! Riktigt grymt anordnat och skoj med så många olika typer av bloggare som delade med sig av insikter från olika branscher, vi har alla något att lära av varandra. Tack! 🙂

  Emmi - explorista.se 2017-01-19 09:42:29 http://explorista.se
  Svara
 • Jag är fortfarande lite resebakis efter helgen! Så många intryck och nya lärdomar att smälta. Jag är supertacksam för att du ville styra upp det här och fattar att det måste ha inneburit massvis med jobb från din sida. Snacka om att du har skänkt glädje till så många den här helgen! Jag hoppas att vi ses snart igen. Kram!

  Annie - lättlagat vegokäk 2017-01-18 08:53:42 https://vegokak.se/
  Svara
 • Åh! Det där hade varit en dröm att vara med på 🙂

  hopihopi 2017-01-17 09:29:08 http://www.hopihopi.wordpress.com
  Svara
 • Helgen gjorde verkligen avtryck! Var även fint att kunna ta på den nya vantarna när jag gick till jobbet imorse 😉

  Härligt förresten att du valde så mycket vegetariskt – det var en bra upplevelse och inspiration för oss som precis börjat dyka in i grönsakernas värld.

  Kram från Helsingfors!

  Jenn - forever abroad 2017-01-17 09:11:21 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • För mig var det första gången som jag deltog i något bloggrelaterat, en otroligt givande helg som verkligen har gjort avtryck i mig. Nya perspektiv och tankar och ett större självförtroende. Att få prata och bolla tankar med så otroligt många kompetenta människor ser jag som en stor förmån.
  Det var en fin helg på alla sätt och vis och verkligen proffsigt arrangerat! Ett stort TACK!

  Helena Enqvist 2017-01-16 23:52:46 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
 • Åh! Känner peppen ända hit 🙂 Underbart!

  Svara
 • Åter igen, grymt bra fixat event!

  pilla 2017-01-16 18:09:23 http://utochspring.com
  Svara
 • Låter som om ni har haft en magisk helg! *lite avis* 😀

  Trail & Inspiration 2017-01-16 18:01:54 http://www.trailinspiration.se
  Svara
 • Verkligen fin helg, det var första gången jag var på unconference och jag tycker det var exakt hur bra som helst och det var roligt att se hur planeringen gick från tomma slots till att vara helt fylld med bra och inspirerande grejer!

  Elna 2017-01-16 10:42:43 http://www.elnadahlstrand.se
  Svara
  • Svar på Elnas kommentar.

   jag tyckte det var coolt hur det blev så personligt trots att vi var ganska många – och hur härliga alla är!

   Sara Rönne 2017-01-17 20:33:52
   Svara
 • Jag kan knappt tro att jag fått vara med om allt det här. Du beskriver det så bra och nu när jag ser det i en lista såhär så känns det nästan som en dröm!

  Är så tacksam för den proffsiga, inbjudande och omtänksamma planeringen och arbetet som ligger bakom. Och för alla som var med och skapade okonferensen med stort O <3

  Katta Bucketlife 2017-01-16 10:34:54 http://www.bucketlife.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!