Helgen då jag firade min blogg på The Villa i Åre

Att jag skulle hyra det spektakulära The Villa på Copperhill i Åre kändes så rätt när jag bestämde mig för att fira att min blogg levt, och dessutom levt väl, i hela tio år. Jag hade gått och tänkt på det där firandet under hela senhösten och en dag mitt i smällkalla vintern bestämde jag mig. Jag har kört förbi The Villa många gånger när jag åkt till och från Copperhill Mountain Lodge och jag har sett huset på TV när Fredrik Ekelund gjorde ett besök med sitt program Million dollar listing. Så snart jag tänkt tanken så visste jag att det var på Copperhills The Villa som jag ville fira mitt bloggande!

The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Fast det är oklart om ordet ”hus” är rätt namn på det. The Villa är snarare en upplevelse. Jag gick runt i huset flera varv och upptäckte nya saker hela tiden. Inredningen är en makalös kombination av fjäll och rockig lyx och det är så stort att det inte riktigt går att förstå ens när man ser bilder på det. Allt är valt efter Stordalens smak och här har såväl Zlatan som Ingrosso bott. Och jag känner mig rätt så kaxig som numer också är en i det gänget.

Jag hyrde huset under en helg och bjöd in några av de som betyder mycket för mig och mitt bloggande. Totalt var vi 10 personer – en symbolik för mina 10 år. Under den stora middagen på lördag kväll bjöd jag in till 10 skålar och jag blev så förvånad när skålarna dessutom fylldes på med tal. Det hade jag inte väntat mig. Och inte heller att jag skulle få höra så fantastiskt fina saker om mig själv – och min blogg.

Den där lördagskvällen var helt magisk och när jag checkade ut från villan i söndags så kände jag mig så fantastisk rik eftersom jag har mina vänner. Det är en utsliten klyscha, men jag känner så starkt att den stämmer!

Bland mina inbjudna gäster var min bror Marcus som fotade och filmade under hela kvällen. Det var tur att han ville åta sig det uppdraget – för jag förstår inte hur jag skulle lyckats få med allt på bild. Jag hade ju fullt upp med att uppleva – och spendera så mycket tid med alla – som möjligt. Vi var många som flera gånger sa jag hoppas den här helgen går riktigt långsamt. För den var ju så härlig! Att få samla vänner man tycker väldigt mycket om och bara umgås under en hel helg kan vara det bästa som finns. Och att få göra det i Åre som inbjuder till lugn och gemenskap genom den natur som finns utanför dörren och fönstren!

Mina gäster kom till The Villa i fredags eftermiddag. Jag hade varit där lite innan och förberett och efter att ha sett fram emot det här i typ ett halvår så kan jag lugnt säga att de var efterlängtade; varenda en av dem! Detta är villan som de möttes av:

The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! Sovrum i The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! Sovrum i The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa!

Min andra halva – han med de snabba fötterna – kunde inte vara med under helgen eftersom han tävlade, men istället stod det en gigantisk bukett blommor i det enorma köket. Så han var med ”in spirit” under hela helgen. Och nu några dagar efteråt är buketten såhär vacker istället!

Champagne var dryckestemat under helgen även om jag just på fredagen skålade i äppelmust eftersom jag fått en känga av en elak förkylning. Men det spelade ingen roll, en skål är en skål och en magisk helg är en magisk helt alldeles oavsett!

The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa!

Från det att alla kom in genom ytterdörren på fredag eftermiddag så var det ingen som ville lämna The Villa. Istället för att ta en tur ner till byn för middag så tog vi maten från byn upp till villan. Det blev take away från Werséns och Broken och Pernilla rörde ihop smet till chokladfondant som ett riktigt geni. Katta tände en eld i den stora öppna spisen och molnen sänkte sig utanför de stora panoramafönstren. Kvällen var lång – precis som jag önskat mig. Vi satt uppe till småtimmarna och fåglarna kvittrade genom fönstret när jag kröp i säng.

The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa! The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa!

På lördagsmorgonen smög jag upp före de andra och dukade upp juice och färsk frukt och välkomnade min vän och yogin Therése Furudal som står bakom Yoga Stories i Åre. Jag tycker att hon är fenomenal och hon såg till att vi bjöds på morgonyoga. Det kan vara så att jag tycker att hon är ännu mer fenomenal efter den morgonklassen!

Hon hade rullat ut alla mattor i en lång rad framför den stora brasan där veden sprakade och varifrån en skön värme spred sig. Vi fick blunda oss igenom våra positioner de första tjugo minutrarna – och sedan gjorde vi sköna positioner som väckte kroppen mjukt, varsamt och kärleksfullt.

Med fingertoppskänsla ledde hon oss igenom klassen med precis den intention hon visste att jag ville ha. Efteråt var det flera som uttryckte att de ville bo i Åre för att yoga med Therése. Tänk att jag har den möjligheten varje dag! Om man inte har samma möjlighet ska man följa hennes instagramkonto med yoga och fjäll kryddat med en skön inställning till livet.

Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre.

En av mina stora önskemål med den här helgen var space. Utrymme, om jag ska välja ett svenskt ord. Efter yogan och frukosten, så ville jag att man skulle få göra det man själv ville – oavsett om det var att cykla mot Norge eller ligga i sängen och läsa en bok eller springa backintervaller eller så.

Malin och Åsa åkte mot Vålådalen för att springa Blanktjärnsrundan efter att jag ivrigt hejat på dem att göra just det. Blanktjärnsrundan är en de vackraste lederna att springa och som jag gärna vill att fler upptäcker. En tjärn med turkost vatten liksom! Jessica drog iväg på sin racer mot Norge och Katta och Katrin begav sig mot Totthummeln som också är en fin led jag gillar!

På eftermiddagen möttes vi alla upp på Copperhills spa. Jag har talat mig varmt för Copperhills spa många gånger och denna eftermiddag öppnade vi en för mig okänd dörr och fick tillgång till en helt egen spa-avdelning. Jag tog genast plats i en gigantisk fåtölj och i taket ovanför bildade små lampor en stjärnhimmel – med riktiga stjärnbilder och allt! Här trivdes jag verkligen och även om jag inte har råd att hyra The Villa varje gång jag vill fira något så ska jag absolut hyra Copperhills privata spa i framtiden. Det var ljuvligt!

Några hade bokat en spa-behandling men jag tog med mig den lilla påsen med spa-produkter från brittiska Elemis hem till min egna dusch. De doftar ljuvligt och någon gång i juni ska jag se till att besöka Copperhill igen och boka mig en egen behandling och minnas hela den här helgen på nytt!

Copperhill spa i Åre Copperhill spa i Åre Copperhill spa i Åre

Den tidiga lördagskvällen mötte oss med ljuvlig solsken och vi hängde ute på balkongen till The Villa ett tag. Musiken strömmade ur högtalarna, fjället stod majestätiskt där det alltid står med sin snöprakt och sjön glittrade i ljuset. När jag säger att maj i Åre är fantastiskt – vilket jag ofta säger – så är det just detta jag syftar på. Det är vackert och rofyllt och mäktigt.

Vi gjorde oss fina inför kvällen och alla var så otroligt vackra. Kärlek!

Bloggen Träningsglädje hyrde The Villa i Åre Bloggen Träningsglädje hyrde The Villa i Åre Bloggen Träningsglädje hyrde The Villa i Åre Bloggen Träningsglädje hyrde The Villa i Åre Bloggen Träningsglädje hyrde The Villa i Åre Bloggen Träningsglädje hyrde The Villa i Åre

Medan vi skålade kom en kock från Copperhill ner till villan för att laga vår middag. Vi serverades en helt gudomlig femrätters meny medan solskenet bjöd oss på golden hours.

The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se

Mellan rätterna höjdes och sänktes musiken för tal som mina vänner bjöd mig på; stora och varma ord som jag kommer spara och ta åt mig under lång tid framöver. Och när jag nyper mig i armen och undrar om den här helgen verkligen hände, så kommer vi att dela våra upplevelser och minnen.

Jag fick öppna presenter dessutom! Kan ni tänka er att Annika gått igenom hela min blogg – mitt gigantiska tioåriga arkiv – och satt ihop bloggen till en bok! Och under kvällarna framöver ska jag tända ljus i min nya ljusstake från Josef Frank som symboliserar vänskap – och jag ska skapa ännu fler minnen på ett helt annat fjäll en bit bort genom en upplevelsepresent jag fick.

Resten av kvällen ägnades helt åt vår egna värld. Musiken som flödade och dansen som böljade. De sista timmarnas prat om livet i den stora soffan – sådana diskussioner som hör till efter midnatt – och sedan var det trötta huvuden som somnade på kuddarna.

Söndagsmorgonen var segstartad och lugn. Katrin överraskade oss alla med att sätta croissanter på en plåt och skjutsa in i ugnen. Några andra dukade fram frukost.

Träningsglädje blogg i Åre - Sara Rönne hyr The Villa på Copperhill Träningsglädje blogg i Åre - Sara Rönne hyr The Villa på Copperhill Träningsglädje blogg i Åre - Sara Rönne hyr The Villa på Copperhill Träningsglädje blogg i Åre - Sara Rönne hyr The Villa på Copperhill Träningsglädje blogg i Åre - Sara Rönne hyr The Villa på Copperhill Träningsglädje blogg i Åre - Sara Rönne hyr The Villa på Copperhill

Efter de avslutande timmarna tillsammans hastade några iväg till ett flyg söderut medan jag och några till checkade ut och åkte nedför berget till min egna balkong nere vid Åresjön. Vi pratade om helgen som var och precis som många andra ögonblick de senaste dygnen ville jag bara trycka på paus på allt just där och då. Fast egentligen behövdes det inte. Helgen må vara förbi; men den lever för alltid i minnet och mina vänner finns kvar. Det är oförglömligt.

Det är för alla orden ovan som innehåller så mycket som man ska fira. Gärna mycket. Gärna ofta.

(Alla bilderna är från fotograf  Marcus Rönne)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
67kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!