Att stärka den svagaste länken ger mer än att bygga vidare på en länk som redan håller

Jag rullade fram yogamattan i kvällssolen. Spenderade några minuter med att bara vara. Utan krav och konstigheter.

Min önskan just nu är att ha en riktigt duktig personlig tränare som jag kan fokusera på mina svagheter tillsammans med. Som verkligen jobbar med svagheter på ett pedagogiskt sätt; eftersom jag själv – och många med mig – är duktig på att träna mina styrkor på egen hand. Det är ju det som är roligt och enkelt trots att det kan vara riktigt tufft rent intensitetsmässigt.

Att på riktigt träna sina svagheter är en utmaning. Det är då självförtroendet kan vackla, och tron på att man kan något och är något – när man är så van vid att vara stark. Det är en prestation i sig att på riktigt omfamna utmaningen att faktiskt vara svag; för det är då som du blir stark kanske där du behöver det som mest. Att stärka den svagaste länken ger mer än att bygga vidare på en länk som redan håller.

yoga blogg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Precis så! Att stanna upp och våga ransaka sig så mycket som det krävs att inse sina svagheter – även om det bara är inom sig själv och inför sig själv – så är det ett av de tuffaste saker som går att göra. För precis som du säger är det så mycket lättare att bara köra på. Skynda vidare och sola sig i glansen av allt det där som man redan är skitbra på – men att höga lägstanivån är tufft – men jisses vad mycket det ger tillbaka i slutändan. Keep it up!

    Angeliqa 2016-05-29 21:52:50 http://www.vandringsbloggen.com
    Svara
  • Klockrena ord, fina Sara!

    Rund är också en form 2016-05-18 16:58:33 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • Så sant som det var skrivet. Så viktigt! Jag borde också tänka mer på detta… tack för påminnelsen! Och du, snygg du är 🙂

    Mari 2016-05-17 20:57:05 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara
  • Så sant! Jag älskar att träna det jag redan är bra på. Jag älskar att stretcha de muskler jag redan är rörlig i. Avskyr bakåtböjningar och borde ägna dem tid, men när jag ska väja yogasekvens på yogobe väljer jag alltid höftöppnare. För att det är skönt. För att jag redan kan. Så himla dumt!

    Anna 2016-05-17 19:09:17 http://piggelina.se
    Svara
  • Jag och Stina hade älskat att få träna dig. Det finns fortfarande tre platser kvar till fysresan i september. Där hade vi kunnat fokusera på relevanta länkar i din fysik. Varma kramar!

    Marie 2016-05-17 16:50:12 http://www.traningsguiden.net
    Svara
    • Svar på Maries kommentar.

      tack fina du! jag har lite svårt att åka bort i september dessvärre, men tanken har slagit mig flera gånger!!

      Sara Rönne 2016-05-17 17:44:35
      Svara
  • Tack, får verkligen inspiration! 🙂

    Beatrice 2016-05-17 15:40:35 http://www.savly.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!