Sommaren 2016 – min härliga bucket list

Det är mitten av maj och den bästa tiden är nu. Oavsett väder oavsett kläder. Vi kommer att gå in i juni och jag kommer säga samma sak då: den bästa tiden är nu. Oavsett väder oavsett kläder. Jag är tacksam över min förmåga att samtidigt längta och sakna men också vara här och nu. Det är nog därför jag gillar mina listor – de fungerar som verktyg för både framtid och nutid.

De säger att det var så dåligt väder förra sommaren men jag minns inte särskilt mycket av det. Jag minns alla soliga kvällar; på Piren i Stockholm, Sjön i Jönköping eller Garage Bar i Höganäs till exempel. Eller den här ljuva kvällscyklingen längs ett hav av lupiner. Jag minns den varma dagen vid Nulltjärn i Juni och när vi gick över en sjö(!) en solig dag i augusti. När vi var vid Norrvikens trädgårdar (sommartips!) i Båstad eller när jag sprang en bit av Kullaleden till Mölle eller dagen på Marstrand. Framförallt minns jag förra sommarens mesta sommarbild – och att en perfekt sommar bäst beskrivs såhär!

Kullaleden Mölle Restaurang Salt Tylösand Åre sommar skärmflyg Åre sommar Åre sommar blogg

Eller jo förresten, jag minns två regniga tillfällen: dels när jag simmade i Halmstads utomhusbassäng Brottet – och så när jag sprang trail på snö i Storulvån den 1 juli. Jag tycker att minen jag har speglar hur jag mår båda de dagarna!

Nog pratat om allt det som varit. Nu pratar vi istället om allt det som kommer tycker jag. Min bucket list för sommaren 2016 kommer att fyllas på allt eftersom, men här är en början på allt det jag vill uppleva i sommar!

 

Bucket list sommaren 2016:

 

> Tälta på fjället (i alla fall en natt)

> Bada i fjälltjärn

> Läsa en bok och dricka rosé (ja, den kombinationen!)

> Springa Blomsterstigen i Storlien

> Springa trail i Bydalsfjällen

> Springa Ljusnanleden

> Äta croissant till frukost också hemma i Sverige

> Ta med min stand up paddle board ner till Åresjön och köra lite SUP där

> Cykla om morgnarna – gärna några mil före frukost

> Grilla massor, även när jag är själv i Åre

> Träna många svettiga cirkelpass utomhus

> Många korta pauser med rörlighetsträning för bröstryggen (med enkla redskap såsom ett kvastskaft)

> Göra egen glass

> Ta med mig frukosten utomhus

> Gå upp till toppen av Åreskutan för soluppgång – eller solnedgång

> Springa leden över Lillskutan i Åre

> Kolla igenom Sex and the city från start de dagar det regnar

> Springa på Andersön i Östersund

> Springa Bynäset eller Högforsleden i Östersund

> Upptäcka en ny fjälled, kanske mot Anarisstugan, Lunndörren eller Stensdalen

> Springa till Helags

> Upptäcka Dumme mosse utanför Jönköping. Jag tror man springer där?

 

Vissa grejer från förra året finns kvar; till exempel att springa Ellen Keys led i Omberg eller cykla i Jönköpings Toscana eller springa Ljusnanleden.

Hur ser din bucket list för sommaren ut? Oavsett om du gjort en egen drömlista för sommaren eller inte, så får du gärna tipsa om saker som du tror att jag skulle gilla!

sommar-halsingland-hazel-img_7730_18795523680_o

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Men så härliga punkter på din lista! Jag jobbar nästan hela sommaren men tänkte försöka klämma in så mycket guldkorn i vardagen som möjligt, typ skogspromenader i kvällssol, kaffe och glass efter jobbet och så vill jag ta mig iväg och springa någon del av upplandsleden en helg…

  Ellen 2016-05-23 11:31:31 http://ellencharlotta.webblogg.se
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   jag ska också jobba mycket, men tänkte maxa sommaren ändå!! 🙂 härligt med upplandsleden!!

   Sara Rönne 2016-05-23 15:45:38
   Svara
 • Åh jag har mycket på min bucket list, högst på listan är förstås att hitta jobb haha,
  men:
  Lära mig att segla (kanske lite överambitiöst, får se hur det går)
  Lära mig att flugfiska,
  Åka och fiska i Wisconsin eller Minnesota själv
  Åka till Boundary waters och paddla
  Åka till the North Woods (YUPE)
  Åka till Minneapolis och kolla på Magnus Nilsson fotoutställningen
  Åka till Chicago,
  Göra en lång cykel färd till något bryggeri eller liten by utanför Madison,
  Åka till Ikea (jag vet så löjligt men den får vara med :), man kanske bara förstår efter att bott utomlands i snart 7 år…)
  Fixa min nya trädgård

  Vi kommer ju köra från Alaska till Madison nu i helgen så det blir ett par saker på min bucket list där
  Liard Hot Springs
  Jasper
  Banff och Lake Louise
  Glacier National park….kanske får se hur det blir, det blir förstås Yellowstone igen för W ska göra lite fältarbete 🙂
  Mount Rushmore kanske blir inklämd där också om vi inte dödat varandra innan dess haha!

  Ann 2016-05-18 08:29:16 http://ann-olsson.squarespace.com/blog
  Svara
 • Åh, det värmer när fina pärlor i Jönköping och Huskvarna (det borde ju egentligen heta Huskvarnas Toscana, jag undrar varför vi envisas med Jönköpings) hamnar på din bucket list. Jag håller tummen hårt för att du kanske får feeling och kommer till våra hoods NU för äppelträden runt Landsjön håller på att gå i blom, jag ska fota det i dagarna och se till att det hamnar på bloggen, det är så vackert att det värker i hjärtat.
  Dumme Mosse för mig är vandringskängor, ryggsäck och picknick, eller balansövning på cykel (men då måste man ta med sig extra växelöron ifall man kör sönder något när hjulen hamnar mellan brädorna). Ellen Keys led är nog grym att springa, jag cyklar den ibland och det är en herrans utmaning att hålla sig på hjulen över alla rötter just där. Jag fick lust att göra en egen bucket list nu, tack bästa för denna och all annan inspo. (Och förstås, skulle du stå utan guide i detäringa Toscanat bor jag tio minuter därifrån och är cykelsugen för det mesta!)

  Elna 2016-05-17 12:36:46 http://www.elnadahlstrand.se
  Svara
 • Härligt med så mycket inspo här. Åh vad jag blev sugen på att stapla upp alla mina egna drömmar och bucketlistaktiviteter på print. Här hemma har jag bara några resmål nedkluddade på griffeltavla. 😀 Allt gott till dig och ha en fantastisk sommar!

  Angeliqa 2016-05-16 22:39:51 http://www.vandringsbloggen.com
  Svara
 • Just ja, glömde tipsen!
  Cykla vid Alsensjön med avstickare till Tinas praliner!
  Fäbodvägen från Persåsen till Ljungdalen med tid för pauser.
  Höga kusten.
  Sommarcafeer runt Storsjön, cykeltur kanske?
  Tivars brygga!
  Ja, du ser ju, förläng sommaren 🙂

  Katrin 2016-05-16 22:31:31 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   Woooooooo – vilken guldlista. Tusen tack!! Alsensjön måste jag ju göra, det pratade vi ju om sist! Fäbodvägen – vilket transportmedel? Bil? Cykel? Tivars brygga – det ringer en klocka… men måste kolla upp!

   Sara Rönne 2016-05-16 23:23:35
   Svara
 • Älskar när du skriver den här typen av listor och delar med oss. Så mycket inspiration. Och jag tänker alltid att jag ska göra en bucket list själv när du skriver de här inläggen, men har aldrig fått till det. Men nu inför sommaren!! Och sen älskar jag dina reseinlägg som nu från Frankrike. Du är så mycket mer än en träningslogg Sara, du är fantastisk inspirationsblogg!

  Annica 2016-05-16 22:26:44
  Svara
  • Svar på Annicas kommentar.

   denna gången kanske det händer? kör i vind, listor är skoj!! och tusen tusen tack för fina ord!!

   Sara Rönne 2016-05-16 23:24:00
   Svara
 • Schysst lista och roligt att läsa att det är så många Jämtlandsupplevelser!! Du har en grym sommar framför dig!
  Varje gång jag läser dina bucketlist så tänker jag att jag också vill skriva en. Och så tänker jag lite till, å vips så var det nästa årstid utan att listan skrevs….märkligt!

  Katrin 2016-05-16 22:26:29 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   skriv listan så förlängs säsongen!! för då kan man både längta till konkreta saker, och komma ihåg att uppleva dem!!

   Sara Rönne 2016-05-16 23:24:22
   Svara
 • En fantastisk bucketlist! Gav mig inspiration till att börja planera vad jag vill göra i sommar. Tack!

  PiaL 2016-05-16 22:21:53
  Svara
 • Jag älskar dina inlägg med mål stora som små som leder till att du ser till att fylla ditt liv med sånt som du vill göra!

  Maria 2016-05-16 20:16:23
  Svara
 • har också gjort en summerbucketlist! ser så himla mycket fram emot denna sommar. mer än någonsin!! (tror jag säger det varje år? hehe)

  ISA 2016-05-16 20:15:16 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • Svar på ISAs kommentar.

   oooh den ska jag in och läsa. och är det inte fantastiskt att säga det varje år!!!

   Sara Rönne 2016-05-16 20:23:13
   Svara
 • Men vilken härlig lista!
  Det enda jag har tänkt ut som jag vill göra är att promenixa mera i skog och natur. Jag tänker att jag vill åka till Hallandsåsen och Åkulla!

  Cecilia 2016-05-16 20:07:12 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Springer, fikar eller dricker kaffe. Finns massor att göra på dumme mosse. Inte så långt dock, kanske 6 km eller så. Vill man ha lite längre kan man sikta in sig på Stora mosse neråt Värnamo. Men om du kommer häråt så guidar jag gärna 🙂

  Anna 2016-05-16 20:04:45 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Så himla många bra grejer, som alltid så inspirerar du till både stora och små äventyr.
  Köpte mig ett fint anteckningsblock från Lagerhaus idag ”adventure planner” så nu ska min bucketlist för sommaren skrivas ned i den!
  Några grejer ”snor” jag nog av dig;)

  Tänkte tipsa dig om en heldag på Bynäset.
  Ät frukost eller brunch på Frösön Quality hotel, vila en stund i solen och testa sedan deras hinderbana (ingår när man käkar där). Vila en stund till och ta sedan en kvällstur runt bynäset, avsluta med kvällsdopp i storsjön (välj sidan mot flaket för finast vy)

  Ser fram emot att läsa om dina äventyr i sommar!

  Alex 2016-05-16 20:03:23
  Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   åh vad härligt, fler fina block åt folket!!! Bynäset måste verkligen in på listan – inklusive Frösö park!! Tack!!

   Sara Rönne 2016-05-16 20:05:47
   Svara
 • Åh, Dumme Mosse ?. Vill SÅ gärna springa dör med dig! Jönneweekend ftw, välkommen till Småland i sommar!

  Malin 2016-05-16 20:02:21
  Svara
 • Fin lista och massa fina ting att göra 🙂

  Mari 2016-05-16 18:51:36 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!