Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Det högg till i magen…

När det kittlar i magen vet jag att jag är något på spåret. Det är genom magkänslan som jag hittar mina utmaningar. Det var så jag kom på att jag skulle cykla mellan Stockholm och Åre och det var så jag kom på att jag skulle springa marathon på löpband för typ 7-8 år sedan.

Nu kittlar det i magen igen. Ända sedan förra sommaren har ordet Jämtlandsleden knackat på min tinning. Det är något med denna led som går mellan Storulvån och Ramundberget som inte lämnar mitt medvetande.

Leden är 63 km lång vilket gör den lämplig som ett tvådagarsprojekt för mig, alternativt tre dagar om jag tar det lite lugnare. Vandrar man Jämtlandsleden ska man räkna på runt fyra dagar.

Det allra mest fjällromantiska hade varit att tälta ute i det fria och bara ”leva lite” – men man passerar också lite olika fjällstationer längs vägen och det är skönt att sova gott om natten och vakna utvilad. Att sova i tält på ett lite kortare fjällöparäventyr kan också vara en målsättning, bara för att prova på. Jag har cirka noll erfarenhet på just det området och är mer av en glampare än en campare…

Jämtlandsledens etapper:

> Storulvån-Sylarna 16 km (denna sträcka sprang vi som en del av Jämtlandstriangeln – vilken vi sprang på en dag sommaren 2014)

> Sylarna-Helags 19 km (Helags står på min bucket list så dit ska jag oavsett)

> Helags-Fältjägaren 12 km

> Fältjägaren-Ramundberget 16 km

Om det inte blir Jämtlandsleden just i sommar så blir det i alla fall garanterat Helags i någon form. Jag hittade en pilgrimsled till Sylarna som jag är nyfiken på som blir ett gott dagsverke! Dessutom vill jag springa till Gåsån (som jag mest läst om folk som cyklat till). Och så ska jag såklart checka av några ställen på min lista över vackraste lederna i Sverige! Plus att jag har några fler hot spots på min bucket list.

Jag vet att det är lite för tidigt att planera sommaren; men jag undrar ändå vad du är nyfiken på? Ska du till något fjäll? Springa eller vandra?

pyramiderna issjödalen pyramiderna issjödalen pyramiderna issjödalen pyramiderna issjödalen pyramiderna issjödalen pyramiderna issjödalen

Bilder från Pyramiderna och Issjödalen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • Jag och min sambo ska bestiga Kebnekaise i sommar, ska bli så kul! vandringskängorna är inköpta, nu ska jag bara gå in dom också 🙂

  Jessan 2016-03-04 08:14:43 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Åh! Jämtlandsleden/ triangeln har varit på min lista länge nu. Hoppas det blir av i sommar . Karin

  karin 2016-03-01 18:38:48
  Svara
 • Spännande plan du har, blir säkert kanonhärligt 🙂 Jag har inte ens hunnit fundera klart på vårvinterns planer. Men sommaren….ja, det är väl då som jag ska upptäcka Sverige, en road-trip dit näsan pekar. Men ett och annt fjäll lär ju hinnas med också!

  Katrin -Katrins äventyr 2016-02-29 22:08:28 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Åh va härligt! Har gått alla sträckor utom storulvån-sylarna. Förra året sprnag jag ramundberget-Helags på en dag o sen vidare och var väldigt vackert!° Ska absolut till fjällen och även springa Bydalen i år. 🙂

  Fanny 2016-02-29 21:48:14
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   måste måste måste verkligen till helags!! bydalsfjällen kan jag också tänka mig!!

   Sara Rönne 2016-02-29 23:20:56
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    Ja Helags är väldigt ifnt! Tycker du ska passa på att gå upp på toppen också! Väldigt fint. 🙂 Sen om du har mer tid när du är i Ramundberget så skulle jag så rekommendera att vandra upp mot Skarsfjället! Börja vid något som heter klinken och fortsätt på utmärkt led (finns beskriven som guldtur). Går längs med Ljusnan, eller tvärån minns aldrig och man går bla förbi ett ställa där ån bildar en slags jacuzii/pool. Väldigt fint och går att bada varma dagar. Om man sedan fortsätter upp mot kalfjället kan man antingen fortsätta upp mot Skars eller gå på tvären neråt oledat och så kommer man till slut på Kungsleden. Det är en jättefin tur. 🙂 Ett till tips är Storvigeln där man börjar i Fjällnäs. Väldigt häftig miljö med karg och stenig terräng och har en tur kan man se Sveriges enda 7 myskoxar som jag gjorde en gång. Riktigt mäktigt 🙂 Nu fick du massa tips du inte bett om haha men kunde inte låta bli.

    Fanny 2016-03-01 15:42:45
    Svara
    • Svar på Fannys kommentar.

     älskar tips!!! funäs är fint! men du, såg du de vilda? jag har sett de som går i hägnet – skulle nog inte vilja träffa dem ute i det fria…

     Sara Rönne 2016-03-01 15:51:52
     Svara
     • Svar på Sara Rönnes kommentar.

      Japp! Kom också lite väl nära innan vi såg dem. Är u typ frbud på närmare än 200 men vi var nog inte mer än 100 m bort då de var bakom ett krön. Var häftigt då en såg hur speciellt en, hanen antar jag, verkligen hade koll på oss och liksom tittade på oss även när vi tog en rejäl omväg förbi dem. Men har vandrat där många gånger o aldrig igen sett så nog ingen stor risk/chans. 😉

      Fanny 2016-03-01 21:20:46
      Svara
 • Jag ska oxå springa Jämtlandsleden! Första veckan på semestern, hoppas den blir lika fin som förra sommarens tur mellan Höglekardalen-Anarisstugan-Lunndörrstugan- Vallbo:)
  Sedan vill jag springa i massa fjäll. Kanske i Norge och i Lappland men mest härhemma i Jämtland! Planerar för fullt sommarens äventyr. Gillar att ha saker att längta till men måste oxå bli bättre på att njuta av nuet.
  Kram kram

  Alex 2016-02-29 21:45:01
  Svara
 • Drömmigt projekt! Hojta till om du behöver sällskap så ställer jag upp!
  Jag vill ju köra den där Vertical K bara för att. Och så vill jag till Norge, måste bara bestämma vilka av alla fantastiska platser där jag vill börja med. Och såklart, Särna. Massa tid där, med Sara-besök!

  Katta - Bucketlife 2016-02-29 20:30:35 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Alltså du MÅSTE till Dörrsjöarna- du får göra allt sånt där som jag bara drömmer om att göra nu under några år :). åh vilka bilder- avundsfrisk!!

  authorAnnieemailansofisticatedgmail.comurl 2016-02-29 20:21:52 http://healthforwealth.se/
  Svara
 • Vad skoj det låter 🙂 Här blir det nog bara en sådan där cykla mellan Helsingborg-Göteborg med några vänner om de nu fortfarande vill hänga på 🙂

  Cherie 2016-02-29 19:52:19 http://borjaspring.wordpress.com
  Svara
 • Japp, vi har något preliminärbokat. Så fort semestern är spikad, ska vi planera mer.
  Jag lovar att berätta om mitt ”pirr-i-magen”-äventyr! 🙂

  Rund är också en form! 2016-02-29 19:12:28 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Du får hänga på oss, vi kommer den vägen i september någon gång! Jag hoppas så klart på att du skall springa i min fart så att jag får någon att prata med, Torkel ser jag ju bara ryggen på när vi springer!

  Kari 2016-02-29 17:15:41 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Jeg har flere fjell i Tromsø, Midt-Troms og på innlandet jeg har lyst å besøke til sommeren. Det er noen topper jeg gjerne skulle vært på og på innlandet har jeg lyst å gå på telttur og være noen dager i fjellet. Det blir fint!

  L 2016-02-29 13:04:51
  Svara
 • Ser fram emot en hel massa fjäll i sommar och jag tycker inte det är för tidigt att planera eller drömma kring det. Åreskutan, Sälenfjällen och kanske några norska varianter, vi får se. Jag vill också göra kungsleden!

  uppochhoppa 2016-02-29 12:59:27 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Men jaaaa!!! Varför har vi inte pratat om Jämtlandsleden? Om du vill ha sällskap så är jag på – den står högst på min lista att springa!
  Och sträckan Gåsån-Sylarna är en av mina favoriter runt här, så himla fint och mer renar än människor 🙂

  Emelie Lundqvist 2016-02-29 11:32:30 http://www.rentaplagg.se
  Svara
 • Dina bilder alltså… Jag är ingen fjällmänniska, men tänker att jag kanske borde bli. När jag ser bilderna vill jag.

  anneliten 2016-02-29 11:30:35 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Jag har bestämt mig för att en dag gå kungsleden. Jag är verkligen ingen vandrare, har noll erfarenhet men det är någonting med det som bara får det att pirra i kroppen. Jag måste bara hitta den där att göra det med som kanske har lite erfarenhet också, det vore ju ett plus 😉

  Jasmine 2016-02-29 11:06:34
  Svara
 • Fjäll, jag har sån fjäll-längtan att det är löjligt. Trots att jag aldrig har varit där… Men dina och Helena Engqvist bilder lockar. Jag måste ta mig till fjällen i år!

  Anna Jansson 2016-02-29 10:33:08 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Jag är också tokpirrig i magen just nu! Jag har fått för mig att jag ska springa Ultravasan 45 i augusti, vilket blir mitt första, riktiga löparrelaterade mål på 3 år. Inser att jag tydligen mår bra av av att ha ett lopp i sikte för de här fjärilarna i magen som jag har nu har lyst med sin frånvaro under väldigt lång tid. Nästan så länge att jag hade glömt att de fanns. Det känns fantastiskt!

  authorSaraBorgemailsara.e.borggmail.comurlhttpsaraborg.blogspot.se 2016-02-29 07:45:57 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Vilka miljöer alltså! Och en fantastisk idé! Jag tror att du gör helt rätt i att köra på fjällstationer. Om man inte är en inbiten tält-lover blir det nog lättare att njuta av det hela om du får sova i en mjuk säng 🙂

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-02-29 07:42:57 http://vegokak.se/
  Svara
 • Typ min dröm just nu. Satt och pratade om just detta i helgen, att jag måste vandra Jämtlandsleden. Typ snart.

  Mari 2016-02-29 07:22:16 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!