Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Jämtlandstriangeln på 1 dag

Det är så sjukt skönt att det är dagen efter Jämtlandstriangeln. Och att vi riktigt kan njuta av den här dagen och tänka och säga att ”yes, vi gjorde det!”.

Just nu sitter vi och äter det sista ur våra löparryggsäckar; jag har en påse bilar kvar – och Annika äter en av de pingvinstänger som hon fick som surprise av mig när vi tagit oss igenom drygt hälften av den 50-nånting kilometer långa sträckan som det kom att bli. Jag fick en chokladdryck av henne som surprise, och just då fanns det ingenting godare.

Det mesta går att genomföra med lite vilja och hur mycket det mentala betyder visade verkligen gårdagen. Inställning är a och o.

Vi ville genomföra triangeln; löpandes och gåendes, på en dag och samtidigt känna att ”det här var ju inte så farligt!”. Av bilderna att döma så lyckades vi med det – och precis så sa känslan i kroppen med. Det var först när vi kom ner från berget och såg första bilen på parkeringen som vi kände tröttheten, men i stort sett alla dryga 50 km vi tagit oss igenom innan dess hade vi upplevt med känslan av att vara glad, pigg och stark. Kroppen är verkligen fantastisk!

Jag tänkte att första 16 mellan Storulvån och Sylarna skulle bli jobbiga eftersom det var första sträckan, och att de 19 km som var mellan Sylarna och Blåhammaren skulle vara jobbiga eftersom det var längsta delsträckan och för att jag trodde att terrängen var värst där. Sista 12 från Blåhammaren och Storulvån tänkte jag inte alls på eftersom jag hade läst på Annies blogg att hon bara ”rullat hem” när hon sprang Jämtlandstriangeln unplugged.

Det där med att rulla hem tänkte jag väldigt mycket på under hela dagen och det gjorde att hela dagen kändes kortare än var den var. Tyvärr blev det aldrig så att vi ”rullade hem”. Vi fick uppleva något helt annat.

På det stora hela så upplevde jag att de första 16 var de jobbigaste. Det var stenigt och jäkligt och vi sprang inte särskilt mycket. Vyerna var storslagna men de sista 3 km upp till Sylarna kändes ändlösa.

Fjällstationen uppe på Sylarna var lite av en besvikelse men vi fick i oss energi i form av polarkaka med messmör och ost – och Zingo. Jag drack 2 flaskor till och med. Det blev lite bubbligt i hela kroppen när vi skulle starta men vi tänkte ändå inte springa i början just på grund av stenunderlaget så det ordnade sig.

Sträckan mellan Sylarna och Blåhammaren var den absolut bästa och finaste och mest lättsprungna – när det inte gick uppför. På en topp la vi oss på marken ett tag och tittade upp på det stora blå. Vi spelade in lite till podavsnittet som ligger uppe och det minnet kommer jag bära med mig länge.

När vi efter en rejäl bits uppförsbacke såg Blåhammaren skymta långt, långt borta bröt vi ut i glädjetjut och tänkte att vi var i princip hemma! Särskilt apropå ”rulla hem”-tänket. Vi kände oss så sjukt starka och pigga och odödliga.

På Blåhammaren pratade vi med några vandrare och jag njöt av 2 stora glas mjölk och en macka i solen. Utanför satt folk och drack öl och hade det allmänt bra och det såg riktigt mysigt ut. Inne på Fjällstationen var det riktigt varmt och det var så fullbelagt att folk till och med skulle sova i bastun och duschen under natten.

Sista 12 blev som sagt inte det rullande vi tänkt oss, vi missade att vi skulle vika av till höger på ett ställe och hamnade på en stig istället för på en led. Jag tyckte att det kändes lite konstigt när det hela tiden var så blött och inte en enda spång låg ute. Efter ett tag, när vi tagit oss igenom ett gäng kilometer med myr och en bred å helt utan bro, så tog jag fram fjällkartan och kollade vilken stig vi hamnat på och var den skulle sluta.

Nästan alla stigar bär till Storulvån på ett eller annat sätt och den här skulle komma direkt till parkeringen visade det sig. Någonstans på vägen slog Annika distansrekord och jag gjorde som alltid när det är jobbigt: höll humöret högt och kämpade på. När det gäller sådant här så är jag en slitvarg och kan stå ut med rätt mycket, jag stänger liksom av och drar på. Annika hade vanliga löparskor och jag kan tänka mig att det var värre för henne som blev blöt på ett helt annat sätt än mig.

Förutom myren och kärren som aldrig tog slut så följde en helg svärm besatta mygg oss. De hann aldrig sätta sig på ben eller armar men så fort vi stannade upp så fick vi ideligen borsta av oss dem. Det gjorde att vi aldrig riktigt hade tid – eller ville – stanna och pusta, kolla karta, dricka eller ta energi. Det var bara framåt som gällde.

Lättnaden när vi såg taket på Storulvåns Fjällstation visste ingen hejd. Tänk att vi var framme! Att vi faktiskt hade gjort det!

Det var lite knixigt att ta sig ner från berget och efter att ha varit uppe på fjället helt utan träd plöjde vi nu genom täta fjällbjörkar nedför en stig som fortfarande gick genom kärr.

Känslan av att känna sig pigg och stark släppte direkt när vi såg första bilen på parkeringen. Då kom tröttheten – fast när jag tittar på det foto som togs av en snäll kvinna så syns det inte ett uns av trötthet. Vi ser precis lika glada ut som när vi började – wtf?

Jag klev i vattnet nere i Storulvån och satt och kylde av benen ett tag, oändligt nöjd med hela dagen såklart. Jag känner mig oförskämt pigg i benen med tanke på dryga 50 kilometer såhär dagen efter – och inte ett enda skavsår eller blåsa har jag heller. Jag är inte stelare än vanligt i ryggen och har inte ont någonstans.

Men, ja, det är klart att 50 km känns! Benen är tunga och jag är inte pigg på någon direkt fysiskt aktivitet idag.

Den värsta blessyren efter gårdagen pratar vi också om i podden Träningsglädje TALKS så in och lyssna!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Så sjukt fin vy precis i början.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Startklara – och glada från början såklart!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Mycket spång var det.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Annikas bro!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Lycklig och fräknig på fjället.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se
Storslaget!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Bedårande vackert med himmel, fjäll och vatten.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Annika var också bedårande med sin fina fläta.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Det här var inte lika kul. Sten, sten. Ännu mer än vad bilden visar.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Ibland, men inte jätteofta, var det såhär fint. Då njöt vi av löpningen.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Här fotar jag en fot på en spång.

honey stinger traningsgladje.se

Bra energi. Passa på och köp om du är i USA!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Ut på tur – aldrig sur!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Vi låg och tittade upp på det här ett tag. En riktigt härlig känsla!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Efter halva sträckan fick jag en surprise av Annika. Då var jag en mycket lycklig tjej!

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Här var jag tydligen också ganska glad…

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

På väg upp mot Blåhammaren.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Såhär pigga och glada var vi när vi nått Blåhammarens Fjällstation.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

…och såhär fin är utsikten från samma fjällstation.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Här tänkte jag att vi bara skulle rulla hem…

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

…men det blev inga fler bilder på 12 km. Här är vi nästan nere.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Såhär pigga såg vi ut efter drygt 50 km när vi var nere i Storulvån igen.

jämtlandstriangeln traningsgladje.se

Det här isbadet alltså!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Jag är så makalöst imponerad av er två. Att ni sprang hela på EN dag. Jag har precis gått den och den prestation det är att springa den får mig att tappa hakan. Djupt imponerad : )
  Visst är det bara helt makalöst vackert där uppe? Så glad jag vandrade den 🙂

  Charlotte 2016-07-30 08:07:48 http://nouw.com/charlottew
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   jag tror faktiskt vi är lite imponerade över oss själva. när jag läser folks vandringsberättelser så verkar det alltid jobbigast på mittensträckan men det var vår bästa sträcka – jag tror vi hade hörts så mycket skräckinjagande att vi väntade oss värre, men så gick det rätt så lätt trots det! superfint är det verkligen!! bra jobbat!

   Sara Rönne 2016-07-31 14:26:02
   Svara
 • […] till Dublin Marathon som jag och Annika är anmälda till. Vi gör mycket kul ihop. Som att springa Jämtlandstriangeln på en dag, eller springa Cyprus international 4 day challenge (läs om: pre race, 6k time trial, 11k […]

  Två månader till marathon i Dublin 2015-08-26 16:26:33 http://www.traningsgladje.se/2015/08/tva-manader-till-marathon/
  Svara
 • […] mat. Jag har aldrig ätit där, vi gjorde bara ett kort stopp för mjölk och bulle när vi sprang Jämtlandstriangeln förra året. Men, idag tog jag med mig Annika på en ny klassiker. Vi utgick från Rundhögen och […]

  Blåhammaren-Rundhögen 9 km - beskrivning 2015-08-22 22:12:33 http://www.traningsgladje.se/2015/08/blahammaren-rundhogen/
  Svara
 • […] av i löparskorna – jag skulle springa runt Åreskutan. Det var det stora finalpasset inför det stora kraftprovet. Vandringsledernas motorväg i Sverige. Men så fint […]

  Sommar i Åre - bästa tipsen 2015-06-11 10:20:24 http://www.traningsgladje.se/2015/06/sommartips-are/
  Svara
 • Men vad härligt. Nu blev jag sugen på att köra samma också, på 1 dag. Hur många timmar var ni ute? 🙂

  Mikaela 2015-05-07 09:57:51
  Svara
 • Det ser otrolig fint ut! Jag ska dit nu på helgen!
  Kram

  Coyntha 2014-08-21 13:04:29 http://coyntha.wordpress.com/
  Svara
 • Fantastiskt! 🙂 Så himla härligt det ser ut!

  Lyssnade på podden ni spelade in från Jämtlandstriangeln på vägen hem från just Jämtland igår. Tyckte det var passande. Dina poddar är förresten väldigt bra.

  Dessi 2014-07-23 12:45:13 http://www.dessi.se
  Svara
 • AWESOMENESS!!! Ser så jäkla underbart härligt ut och jag får gåshud av dina bilder – som vanligt!

  Pigg&Duktig 2014-07-21 10:30:28 http://www.piggochduktig.wordpress.com
  Svara
 • WOW vilka bilder, och wow vilka tjejer! Grymt bra kört och vilken fantastisk dagtur det måste ha varit 🙂

  Sara Borg 2014-07-21 09:00:16 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Vilket härligt äventyr! Bra jobbat! Jag planerar ett annat långt trailäventyr och är lite nyfiken på vilka skor du sprang med? Fungerade de bra? Tror du att de hade fungerat bra även om det hade varit blött ute?

  Emma 2014-07-21 08:47:52
  Svara
 • Åhh va ni är bra, jag är sjukt imponerad! Och vilka himla fina bilder!

  Anna 2014-07-20 22:28:17
  Svara
 • Så sjukt bra gjort och ni ser ut att ha så himla roligt!

  Camilla 2014-07-20 21:22:05 http://camillatranar.com
  Svara
 • Fasiken vad grymma ni är! Sjukt bra jobbat.

  Paula 2014-07-20 20:30:11 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Men wow på den. Vilken grej. Härligt!

  Mari 2014-07-20 19:46:39 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Alltså wow. Behöver jag säga hur imponerad jag är? Grymt jobbat!!!

  Marja - Baka Sockerfritt 2014-07-20 19:26:12 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Grymt att ta hela triangeln på en dag, och njuta hela vägen! Längtar till fjälls när jag läser och tittar!

  Malin 2014-07-20 19:19:11 http://Bluemalin.blogspot.com
  Svara
 • Härligt det ser ut. Grymt bra jobbat av er! 50km i den terrängen är riktigt långt!

  Karin Tri - triathlon 2014-07-20 17:51:31 http://karintri.com
  Svara
 • Åh så fint! Har aldrig gått just jämtlandstriangeln men delar av den och mycket i samma område och det är ju så fint! 🙂 Och grymt jobbat också såklart! Ni ser verkligen oförskämt fräscha ut. 🙂

  Fanny 2014-07-20 17:26:18
  Svara
 • Vilket äventyr, det ser så fantastiskt vackert ut, vill ut där och springa nu!

  pilla 2014-07-20 17:07:16 http://pernillabredolt.com
  Svara
 • Härligt äventyr! Bra gjort!

  Grabben 2014-07-20 16:22:18 http://snabbafotter.se
  Svara
 • Fy fasen vilket härligt äventyr! Tack för att du delar med dig av detta. Jag och min man har efter att vi läst detta inlägg bestämt oss för att härma er och göra samma utflykt nästa år. Precis ”our cup of tea”!!! Fantastiskt fin natur också 🙂

  Lisa 2014-07-20 15:30:24
  Svara
 • Åh, det där vill jag göra nästa sommar! Det ser alldeles underbart ut.

  Anne 2014-07-20 15:15:05 http://annebrolen.wordpress.com
  Svara
 • Bra gjort!!

  Johanni 2014-07-20 14:37:23
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!