Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Enkel mindfulness

Det är roligt att ni är många som vill vara med och ägna några minuter åt närvaro och medvetenhet såhär i början av 2016. Hur eller var du gör det är upp till dig; men unna dig att vara här och nu utan att värdera eller döma det du är. Jag tror att vi behöver det.

Jag lyssnade på Filosofiska rummets avsnitt om hälsa (tack för tips!) igår kväll och det var intressant det som sades om dagens sjukdomar. Förr så var vi sjuka mycket på grund att vi fått en bakterie eller virus som doktorn liksom fixade och så var man frisk. Men idag är våra sjukdomar ofta en konsekvens av något annat vi gjort, eller inte gjort, och det finns en utmaning hos läkarkåren att bli mer holistisk.

Det är svårt att mäta hälsa och vi ska nog inte heller mäta hälsa; det är när vi börjar mäta som ytterligare problem uppstår. Men, jag tror att en början på god hälsa är närvaro och medvetande – särskilt i en värld där allting snurrar så himla snabbt.

En digital trend som podcasten Social by default tog upp var att vi inte kommer hetsa så mycket kring det digitala längre. Deeped Niclas Strand och Sarah Larsson Bernardt kallar det för ”dialing down” och menar att vi väljer bort vissa kanaler helt eller delvis eller att man periodvis väljer att ta viss tid off från vissa kanaler. För egen del har jag valt bort messenger-appen och har i stort sett inga pushnotiser på min telefon förutom från Sveriges Radio.

Som en bra start på hälsoåret 2016 drog jag igång den här uppmaningen och nedan är några som var med och hur ni skrev om det. Nu är det dags för andra veckan; så våga prova du också. Lägg en kommentar till detta inlägg med länk till ditt blogginlägg – så kommer du med i nästa veckas länklista och så kan fler läsa om din tolkning av mindfulness.

Emmi har med sig mindfulness-tänket i nästan allt det hon gör; från kön i mataffären till fokuserade minuter med Minfulness appen. Läs hennes inlägg här!

Dorro har kommit på ett smart tips hur hon ska inkorporera mindfulness i samband med sin yoga. Läs hennes inlägg här!

Katta har meditation som en av sina målsättningar för 2016; som en motvikt till all den drivkraft hon besitter att förverkliga sina drömmars drömmar. Läs hennes inlägg här!

Katrin berättar konkret om hur hon gjorde – så enkelt och inspirerade och fantastiskt drömmigt och alldeles görbart för alla. Läs hennes inlägg här!

Cecilia skriver om en hel dag med mindfulness – och inspirerar till att skapa sig en dag så som man själv vill ha den. Läs hennes inlägg här!

Helena skriver utmärkt om hur hon gav sig själv några minuters mindfulness. Det kan inte bli enklare. Läs hennes inlägg här!

Ida som har en löparblogg i Göteborg gjorde en riktigt fin aktiv handling för att skapa mindfulness. Sådant här älskar jag! Läs hennes inlägg här!

Elna skriver om hur skogen läker alla sår, apropå mindfulness, och hon gör det riktigt bra. Läs hennes inlägg här!

Jag hoppas du blir inspirerad och själv vill prova. Och sedan blogga om det för att inspirera fler. Mindfulness behöver inte vara svårt – och det behöver inte vara utomhus. Mindfulness är vad du gör det till!

Ett enkelt sätt att börja med mindfulness är att använda Mindfulness appen som är sponsor till min podcast, Träningsglädje TALKS. Välj ett kortare eller längre program och börja där! Ta med dig appen till ett lugnt och stilla ställe, oavsett om det är utomhus eller inomhus.

Jag ser fram emot att läsa om din mindfulness. Länka till blogginlägg nedan, så gör jag en länklista igen nästa onsdag. Och skriver om min egen mindfulness såklart!

Mindfulness

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej,
  jag heter Sandra och jobbar på GöteborgsOperan. På lördag är det premiär för en dansföreställning som jag tror skulle kunna intressera dig, dina följare och andra som är intresserade av Mindfulness.

  I verket Tranquil tolkar koreograf Saburo Teshigawara säsongens tema: Gemensam/ ensam. Vad skänker oss lugn? Hur når vi stillhet? Och är våra upplevelse något vi kan dela?

  ”Verket Tranquil är ett sökande efter stillhet. Ur stillheten kan människan hämta kraft. Upplevelsen av stillhet är dock individuell. Människor söker, och finner, stillhet på olika platser – i kroppen och själen – beroende på livssituation. Samtidigt är stillheten universell, oförställd och något vi alla behöver. Idag kämpar vi för att hitta den inom oss själva, trots att det egentligen är den enklaste sak i världen.” — Saburo Teshigawara

  Att konstarten dans skulle vara ett sätt att nå stillhet kan låta paradoxalt. Går det att nå stillhet genom rörelse? För Teshigawara hänger stillhet och rörelse ihop. Som varandras motsatser behöver de varandra för att existera.

  Besök gärna www.opera.se för att läsa mer, se trailers och filmklipp.
  Varmt välkommen!

  Sandra 2016-03-07 15:27:35 http://www.opera.se
  Svara
 • Bra utmaning det här! Som jag dessutom behöver!
  https://katrinsaventyr.wordpress.com/2016/01/17/fokus-inat/

  Katrin 2016-01-17 20:51:51 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Min mindfulnesstund igår http://www.camillatranar.com/mindfulness-en-iskall-dag/

  Det var väldigt skönt och efteråt kände jag mig så rofylld. Det måste bli fler mindfulnesstunder!

  Camilla 2016-01-17 18:45:31 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Super ide som får en att bli lite medveten! Sitter och funderar vad som ska hända på min mindfulness helg 🙂
  Kul att kunna läsa hos andra om deras dag/helg!

  Cecilia 2016-01-15 05:01:21 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Jag tänker gå steget längre än Mindfullness – jag läser en fantastisk bok just nu som jag verkligen vill rekommendera. Den heter ”Lev livet fullt ut”- har bloggat om den här http://kikkisandstrom.se/jag-traffades-som-av-en-blixt-ratt-i-hjartat

  KikkiSandström 2016-01-14 18:06:16 http://kikkisandstrom.se
  Svara
 • Blev helt pepp av din mindfulnessutmaning! Ska helt klart försöka få in det mer i vardagen också, så att man inte liksom behöver göra en ”grej” av det varje gång.

  Träningsblogga - Ida 2016-01-14 11:52:15 http://traningsblogga.se/
  Svara
 • Men så bra tips, det här har jag ju missat! Jag ska fundera till om min egen mindfulness, den behöver jag!

  Camilla 2016-01-13 21:14:48 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Ah, vad kul med lästips!

  jeanna / bliss junkie 2016-01-13 19:52:17 http://healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!