Kläder för -20

Det är vackert när det är kallt och kallt är det just nu. För några dagar sedan var det inte jättekallt; runt -14 bara, men det blåste så väldigt så köldeffekten blev gruvlig. Men nu går vi mot mindre blåst, lite mer sol – och fler kallgrader, en bit bortom -20 väntas temperaturen nå.

Jag har inte tränat i den här kylan; men Hazel är alltid pigg på gå ut oavsett väder, så jag har hängt en del där ute ändå trots medvind och motvind. Snödrevet var midjehögt längst bort vid Åresjön imorse men hon skuttar runt med viftande svans trots att pälsen är helt frostig.

Eftersom jag rör mig hela tiden så blir jag inte kall särskilt snabbt; det är mest vinden som kryper innanför kläderna när jag går oskyddad på isen. Idag när jag var ute så hade jag på mig ett underställ i merinoull från Icebreaker, skidbyxor, jacka och en väst från Marmot. Mössan kombinerade jag med en ”tube” eller ”buff” (kallas också ”chute” eller ”neck gaitor” – vad har du för namn på det på svenska?) som värmde mot vinden – också den i merinoull.

Just idag hade jag min sambos allra varmaste vantar på händerna så jag höll mig varm hela rundan!

Jag har inga problem med att träna i extrem kyla; men blåsten ställer till det lite. Medvinden är trevlig men motvinden liksom kryper under skinnet på mig och gör mig kall i själen. Så jag väntar tills det mojnat innan jag gör något svettigt.

merinoull kläder för kallt väder marmot icebreaker merinoull kläder för kallt väder marmot icebreaker

 

Fler kläder för träning under vintern:

 

> Vad jag har på mig när jag cyklar i -15

> Vintershorts är smartaste tipset i kyla

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
  • Vad är det för mössa? Supersnygg!!! 🙂

    Rund är också en form! 2016-01-07 19:05:38 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • Den där vinden är klurig. Var ute och sprang i ett riktigt soligt och fint Halmstad i tisdags, halva rundan var underbar medan sista halvan var i motvind och lite mindre skön så att säga 🙂

    Jessan 2016-01-07 12:27:21 http://jessansworld.blogg.se
    Svara
  • Känner mig urlöjlig när jag läser vad du hade på dig idag och tänker på min egen utstyrsel när jag var uppe på fjället och åkte skidor: ett flossat underställ, 2 st lager 2 byxor, 1 st Gore-tex byxor, 1 lager 2 tröja, 2 st liner dunjackor och en Gore-tex jacka, buff, mössa, hjälm. Hatar att frysa! Höll mig riktigt varmt utom om tårna i pjäxorna, de är för trånga fram, måste bredda dem! Har du ngn erfarenhet av värmesulor i alpinpjäxor?

    Diana 2016-01-06 00:35:13
    Svara
    • Svar på Dianas kommentar.

      haha fast du åkte ju skidor; jag var ute på 40 minuters promenad! två olika saker. jag åker faktiskt inte alpint i -20; själva åkningen går rätt så bra – men liftåkandet!!! det är ju då man fryser (och så blir man inte varm). fast ibland är det ju -20 i dalen och typ -3 på toppen, var det så idag med? jag gillar överlag inte för mycket kläder om jag ska röra på mig, för jag tycker jag blir orörlig; men skulle jag åka skoter eller så – ja då blir det många lager på lager! har aldrig använt värmesulor i alpinpjäxor faktiskt; jag fikar mycket istället – då håller tårna sig också varma. haha!

      Sara Rönne 2016-01-06 01:08:05
      Svara
      • Svar på Sara Rönnes kommentar.

        Det var lite varmare på toppen, kanske runt -10. Vi körde mest i Ullådalen för att slippa den råa kylan från snökanonerna. Lagom lång tid i liften, mjuk snö mellan fjällbjörkarna och nära till värmen i Ullådalsstugan 🙂

        Diana 2016-01-06 12:12:51
        Svara
        • Svar på Dianas kommentar.

          vi var till fröå idag; lika kallt på båda ställen men mycket mer råkyla här nere i byn.

          Sara Rönne 2016-01-06 14:38:58
          Svara
      • Svar på Sara Rönnes kommentar.

        ps. mössa + hjälm är ju generellt ett no no meeeeen allt är förlåtet i -20… :p

        Sara Rönne 2016-01-06 01:08:58
        Svara
        • Svar på Sara Rönnes kommentar.

          Haha, jag vet, får suckande blickar från min man varje gång jag tar på mössa under hjälmen men jag avskyr att frysa så funktion går alltid före stil för mig 🙂 Lämnar inte mössan förrän det är plusgrader eller vi kommit in i mars då solen värmer ordentligt.

          Diana 2016-01-06 12:18:25
          Svara
  • Fina du 🙂 Gillar mössan.

    Mari 2016-01-05 20:23:20 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara
  • Buff säger jag. Har du någon smärtgärns för kylan? Jag slutar springa runt -20, och tar bort alla former av intervaller samt långpass vid -15. Intervallerna för lungornas skull, långpassen för att vattnet i flaskorna fryser och för att rumpan blir så fruktansvärt kall när svetten som bildas under ryggsäcken runnit nedför ryggen!

    Kari 2016-01-05 19:09:20 http://forskojsskull.se
    Svara
    • Svar på Karis kommentar.

      det skulle vara runt -20/-25 någonstans. fast långpass springer jag inte i kallare än -5/-10 för jag blir så kall i själen. inte på huden liksom, utan inuti kroppen…

      Sara Rönne 2016-01-05 23:00:07
      Svara
  • Tjusig utstyrsel! Själv har jag inte riktigt fattat att det blivit kallt, det var ju världens mildväder nyss? Därför traskade jag glatt ut på promenad i bara vanliga träningsbyxor här om dagen. Såg ut som en kräfta i skinnet när jag kom hem..haha

    Charlotta Sofia springer o trimmar 2016-01-05 19:07:03 http://www.springerochtrimmar.se
    Svara
  • Hej Sara!

    Är i Åre för första gången på sisådär 18 år och har lusläst dina Åretips. Tyvärr från en mobil på Åre Hälsocentral med en hosta som inte är av denna världen och 39 graders feber. Så all vinterträning jag peppats av blir det inget av med men idag var vi i alla fall på Åre Chokladfabrik. Jag lyssnar annars på din podd och följer din blogg sen många år tillbaka. Har blivit bintercyklist också men cykeln följde inte med upp hit. Skidåkning var tanken, mågra i familjen har i alla fall trotsat kylan och åkt bland snökanonerna (varför sprayar de ned folk på dagtid?)

    Vinka när du går förbi strandhusen på Holiday Club 🙂

    Tänkte bara säga hej när jag ändå är här och skicka en icke smittsam läsarkram och tack för en superblogg och pod!

    Jennie 2016-01-05 18:51:45
    Svara
  • Väldigt snygg mössa! Å visst kan man aldrig få för många mössor?

    Katrin 2016-01-05 18:50:51 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
    Svara
  • Och jag som tyckte vi hade det kallt i -2. Vad har hänt med norrlänningen i mig?

    Anna (orka mera) 2016-01-05 18:35:51 http://piggelina.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!