Body positivism

Med det femte avsnittet av Träningsglädje TALKS Vinterspecial vill jag önska dig ett riktigt gott nytt år – när du lyssnar på avsnittet får du några tankar med dig inför det nya året.

Det här är en vinterspecial som jag gör tillsammans med Craft Sportswear med totalt sju avsnitt. I inledningen av det här avsnitt pratar jag med Malin, som är Marketing Coordinator på Craft. Hon menar på att det inte är någon slump av några av Sveriges största företag som jobbar med plagg för vind och väta kommer från Borås – för här regnar det mycket.

På åsen utanför kontoret föds många plagg. Det var här som Anders Bengtsson var ute och sprang på 70-talet. Eftersom han blev så blöt och kall under sina löpturer på hösten så började han leta efter den perfekta fibern för fukttransport. När han hittade den så föddes ett nytt typ av plagg – och Craft blev ett av de företag som drev på utvecklingen av underställ. Dessutom uppfanns något som idag kallas för Craftprincipen – helt enkelt hur man bäst klär sig för träning och tävling när det är kyligt ute.

Efter 20 miljoner sålda underställ av den typen som uppfanns på 70-talet, så kom en efterföljare i år: Active comfort.

I podden delar Malin med sig av sina bästa tips för hur man klär sig på vintern. Välj till exempel bort den tjocka vinterjackan och satsa på en jacka som du kan använda hela året istället. Det blir billigare och smartare! Min favorit är den här!

En önskerubrik från er var temat body positivism – hur man skapar sig ett sunt förhållningssätt till sin kropp. Något de flesta av oss är riktigt dåliga på. Ingenting verkar vara så krångligt som förhållandet till sig själv och den egna kroppen.

Jag har under 10 år stuckit ut hakan genom att vara en av Sveriges största träningsbloggare. Ja, på alla sätt. Jag hör till de som springer längst – och som väger mest, till exempel. Rent spontant kan jag tycka att det är sjukt mycket waste att ägna stora delar av en dag åt att trycka ner sig själv och ägna sig åt body shaming. Ändå är det just vad många gör. Varför?

Lyssna på det senaste avsnittet av Träningsglädje TALKS Vinterspecial för att höra mer. Vinterspecialen är en del av mina vanliga pod Träningsglädje TALKS, så sök upp den för att börja prenumerera.

Här kan du läsa mer om de tidigare avsnitten av Träningsglädje TALKS Vinterspecial:

Vinterspecial avsnitt 1: om att våga

Vinterspecial avsnitt 2: om träningspepp

Vinterspecial avsnitt 3: så blir hemmaträningen den bästa träningen

Vinterspecial avsnitt 4: skapa drömresan – träningsresan som funkar överallt

Pod om träning - Träningsglädje talks PODCAST OM HÄLSA träningsglädje talks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Jag hittade din podd av en slump för ca 2 år sedan. Lyssnade till några riktigt inspirerande poddar bl.a tipsade du om att skaffa en träningskompis. Sedan insåg jag att du hade en blogg också och blev såklart nyfiken. Jag blev så oerhört glad när jag såg hur du såg ut. Glad, stark och snygg! Eftersom jag själv haft ätstörningar vill jag absolut inte följa kvinnor med anorektiska utseenden. Vill bara fokusera på just träningsglädjen. De andra tankarna finns ändå med mig varje dag och jag vill inte nära dem i onödan.

    Tina 2016-01-05 09:23:14
    Svara
    • Svar på Tinas kommentar.

      vad glad jag blir tina – den här kommentaren ska jag spara länge. kul också att höra mer om hur ni alla hittat hit!!

      Sara Rönne 2016-01-05 11:01:03
      Svara
  • Urläckra plagg att ha då man tränar! Här hos mig kör vi igång med en ny säsong av min grupp på facebook – HälsoUtmaningen där vi tränar, utmanar oss själva, redovisar våra pass och peppar varandra – https://www.facebook.com/groups/halsoutmaningen/

    KikkiSandström 2016-01-01 16:25:56 http://kikkisandstrom.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!