Lucia i Åre

Imorse tassade jag upp tidigt och knäppte på TV:n och möttes av ljuv musik och tända ljus genom skärmen. En hundpromenad senare dukade vi fram frukost och satt i soffan med hund och täcke och tittade på Vinterstudion.

frukost framför vinterstudion traningsgladje.se hazel jaktcocker (working cocker spaniel) från kennel eventide frukost framför vinterstudion traningsgladje.se frukost fjällen lucia åre IMG_3562

Lite senare åkte jag iväg på ett jobb; en grej skulle plåtas så vi åkte upp till Åre Björnen där fotografen rekat en bra plats. Solen sken lite försiktigt och det singlade snöflingor vilket kändes rätt så lägligt.

Efteråt knäppte jag på mig snöskorna och satte på mig ryggsäcken med fårskinnsfäll och termos. Och så promenerade vi uppför berget längs en skoterled. På ett alldeles särskilt ställe som var lite ljusare än allt det andra runt omkring, lade jag ut fällen och så satt vi där och tittade på när himlen färgades rosa. Eller mest jag, Hazel letade spår i snön och hade inte tid att kolla på någon himmel.

Det här med termos är en adventsuppmaning som jag tagit fasta på; såhär såg det ut förra söndagen när jag åkte till Ottsjö strand! I helgen var det förresten slut på snöskor hos den uthyraren jag rekommenderat (eftersom ni är så många härifrån som velat testa); men nu har jag hört att det finns på fler ställen i byn. Ingen ska gå snöskolös i vinter tänker jag!

snötyngd gran hazelwing jaktcocker från kennel eventide hälsingland bild från åre björnen hazelwing jaktcocker från kennel eventide hälsingland hazelwing jaktcocker från kennel eventide hälsingland hydro flask termos granitbiten solnedgång fjällen

När jag kom hem tände vi en brasa och kollade Musikhjälpen. Och funderade på om vi skulle åka längd eller springa backintervaller under kvällen.

Några andra riktigt fina dagar i Åre:

> När vi åkte baksidan mot Huså och fick skoterskjuts tillbaka

> Ett sommarminne: när vi vandrade till Blåhammaren

> Sommarens absolut jobbigaste grej

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!