Pizza bianco

Såhär är det: jag gillar inte tomatsås så värst mycket. Ketchup går an, men inte varma tomater eller tomatsås. Den tomatsås som är på pizzan är lite onödig tycker jag – därför gillar jag pizza bianco. Det är alltså pizza med vit sås!

Istället för tomatsås brukar jag ha crème fraîche som sås på pizzan; ibland smaksatt crème fraîche – och ibland helt vanlig naturell.

På dagens pizza hade jag naturell crème fraîche. Sedan strösslade jag över riven mozarella och så hade jag massor av skivad gul lök och några bitar taleggio. Sedan skjutsade jag in det där i ugnen tills det fått färg – och lade på en massa spenat när pizzan var färdig.

Pizzadegen då? Den är också enkel; 50 g jäst som blandas ut med 3 dl ljummet vatten. Häll i en generös nypa flingsalt och 3 msk olja och 6-7 dl vetemjöl. Blanda och knåda till en deg och låt jäsa i ca 30 minuter. Degen räcker till fyra pizzor.

Jag funderar lite på vad jag ska ha för topping till nästa gång? Istället för crème fraîche till sås kan man ju ha någon form av ricottablandning som bas. Tryffel hade varit gott också. Och kanske röd lök. Åh, det finns så mycket gott. Vad är din bästa topping?

> Här gjorde jag ”turbopizza” en gång; en pizza bianco med parmaskinka och ruccola. Supergod, snabb och enkel att göra!

pizza bianco IMG_9196 pizza bianco IMG_9177 pizza bianco IMG_9140 pizza bianco IMG_9136

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Jag slår ett slag för laxpizza! Naturell creme fraiche som bas, mozzarellaost, rökt lax, ev. kapris om man gillar det, tunna skivor rödlök. Och så toppa med ruccola och citronskiva. Suveränt gott! 🙂

    Ingela 2015-11-20 16:03:51
    Svara
  • Det heter pizza bianca! 🙂 Och med mozzarella blir supergott!

    oriana 2015-11-15 20:53:55
    Svara
  • Kronärtskockskräm som bas är helt galet gott. Sedan kan man toppa med de godsaker man bäst gillar.

    Cissi 2015-11-12 13:35:55
    Svara
  • Alltså, den bästa pizzan någonsin har min kompis Charlotta gjort. Sjukt otippad pizzatopping med oliver, vindruvor , pinjenötter och ostkräm – men helt vansinnigt god! http://matrepubliken.se/2012/september/the-portland-pizza.html

    Svara
  • Det där ser helt fantastiskt gott ut!! 🙂

    Gabriella 2015-11-10 20:53:27 http://nouw.com/gabbisgoda
    Svara
  • Har aldrig testat, men det låter onekligen som en bra grej. Jag är också mer vit än röd i smakerna…

    Resfredag/Annika 2015-11-10 19:54:41 http://www.resfredag.se
    Svara
  • bra tips, måste också testa =)

    Mari 2015-11-10 18:07:00 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara
  • Jag gillar pesto som alternativ till tomatsås. När det gäller topping tycker jag rödbetor och chevre tillsammans med honung och pinjenötter är en bra kombo. Fast då färskost i botten

    Cindy 2015-11-10 16:00:46
    Svara
  • Jag brukar göra en ricotta-, spenat- och vitlöks”sås” och på sommaren toppar jag med skivad nektarin, parmesan, massa basilika och balsamicocreme. Kan tänka mig att nektarin går att ersätta med frusen mango nu på vintern.

    Annie 2015-11-10 15:45:24
    Svara
  • MMmm ser gott! Jag gillar att ha kronärtskocksbottnar på, grönkål är också gott.

    Camilla 2015-11-10 14:47:19
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!