Första löppasset efter marathon

Igår sprang jag för första gången sedan Dublin marathon som gick nio dagar tidigare. Jag har rört på mig rätt mycket sedan loppet, men jag har inte tagit några löpsteg. Jag har ingen brådska till något, har jag tänkt och istället promenerat i skogen och uppför fjäll och liksom gjort annat.

Jag och Hazel åkte till elljusspåren i Duved och tog ett varv på slingan som är fem kilometer. Det är en bra terrängslinga som man lagt nytt grus på. Ibland är det lite mer traktorspår som kan vara lite lerigt men det är ingen myrmark.

Vi tog det lite lugnt och gick ibland och sprang ibland lite som vi kände för. En väl investerad lunchtimma. Till vår stora förvåning hände två saker längs vägen: 1) vi träffade på en annan person (händer inte så ofta) och 2) den personen lyssnade just då på min pod. Hur coolt! Jag älskar att världen är så himla liten ibland!

En dag som idag, när det var grått och lite ruggigt och kanske runt 5-6 plusgrader så hade jag på mig:

> Underkläder i funktionsmaterial (ibland har jag strumpor i merinoull men idag var allt syntet – tycker det funkar bra när jag vet att jag ska springa i lera)

> Kortärmad underställströja (tunn och gjord för aktiviteter som inte är så väldigt högintensiva)

> Vinterjacka (tunn och smidig som skyddar mot vind och väta)

> Lite tjockare sommartights

> Vintershorts

> Pannband

Många tipsar om kläder utifrån vad det är för temperatur ute – men tänk på att också välja kläder utifrån vad du ska göra! Jag såg framför mig ett medelintensivt pass; jag skulle bli lite lätt varm men inte toksvettas.

Jag hade valt lite andra kläder om jag skulle ha sprungit intervaller; då hade jag tagit på ett underställ som transporterar bort fukt väldigt snabbt till exempel. Och jag hade även lämnat shortsen hemma.

Här har jag skrivit en artikel om kläder för vinterlöpning, osannolikt nog publicerades den just idag!

sara rönne träningsglädje IMG_8161

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Det var mig du mötte i spåret! Det var sjukt kul att träffa dig i verkligheten 🙂 Tack för en grym blogg och pod!

    Emma Strömbom 2015-11-05 23:30:09
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!