Soluppgång på fjället

Igår gjorde jag något alldeles särskilt av min morgon, för jag visste att den skulle bli magisk. Den blev inte tidigare än vanligt, men den blev mer.

När solen som bäst gick upp där Åresjön mynnar ut i Indalsälven packade jag min väska med termos och småpratade med en förväntansfull Hazel. Vi skulle ut på en tidig utflykt; vi skulle möta morgonen!

Vi styrde bilen upp mot Ullådalen och hade hela parkeringsplatsen för oss själva. Sedan gick vi stigen upp i skidbacken, förbi de många fjällbjörkarna som nyss stod i lågornas färg men som nu tappat alla löv. Så småning om mynnar landskapet ut i kalfjäll och vi sneddade upp mot en liten, liten topp som är den perfekta utflyktsmålet när man vill ha något enkelt och lättillgängligt men ändå stort och vansinnigt vackert.

> Såhär såg det ut just här en dag i augusti!

> …och här tog jag med mig en kettlebell upp på fjället!

Morgonsolen var klar och vacker nere i dalen men fjälltopparna låg sömnigt inbäddade i morgonmolnen. När världen hunnit vakna lite mer sken solen sådär underbart varmt och ljuvligt och jag skruvade upp locket på min termos och drack mitt morgonkaffe till världens utsikt.

På huvudet har jag en mössa som jag fått av min vän Johanna som precis börjat blogga under namnet Aktivistan. Mössan har hon sytt till mig, tillsammans med två andra mössor i lika och i svart, och en liten börs som passar alldeles utmärkt för min telefon i ett härligt tyg med fågelmönster. Jag älskar sådana här små paket fyllda med omtänksamhet och känsla. Tack Johanna!

Ni har sett Johanna på bloggen förut – och dessutom har jag tagit starkt intryck av henne. Det var hon som kom på det här med ”dagens värsta” – vilket är otroligt briljant. Här är jag, Johanna och Ella ute och vandrar på fjälltopparna med snöskor förresten!

Förutom att skicka mössor till mig så vill Johanna också uppmärksamma oss på att det nu är Movember; och mycket riktigt är det en liten mustasch på baksidan av mössan. Såhär skrev Johanna i ett litet brev som hon skickade med:

Oktober har länge varit en månad där vi uppmärksammat bröstcancer, som är en fruktansvärd sjukdom. Men också november är en månad med lite extra tryck i, då ska vi uppmärksamma prostatacancer . Och jag gillar ju killar så förfärligt mycket och tycker därför de kan få lite uppmuntran i deras mustaschkamp. Här kommer en I love mustasch-mössa som kan bäras med stolthet, för dem som har mustasch, eller för dem som inte kan odla en själv.

Tack Johanna för mössan (mössorna!) som värmde min morgon, och för ditt initiativ som är fantastiskt. Movember alltså – en månad med kraft den med!

åre ullådalen IMG_8012sara traningsgladje hazel IMG_8046silva åre IMG_8020sara traningsgladje IMG_8059sara traningsgladje IMG_8094sara traningsgladje IMG_8105 åre ullådalen IMG_8018

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!