Vi ska springa Kungsleden – det här har jag i min ryggsäck!

Idag åker jag och Annika till Kiruna för att springa en bit på Kungsleden. Jag har full koll på vad jag har att vänta, samtidigt har jag ingen aning alls. Jag har sprungit en hel del back to back, alltså långa sträckor flera dagar i rad. Men jag har alltid haft en bra base camp att utgå från. Typ ett hotellrum med alla bekvämligheter och där min packning funnits. Nu ska vi ha med oss allting på ryggen för totalt fyra övernattningar. Vi ska inte sova i tält utan på fjällstationer och i fjällstugor – men den grejen är ändå lite utanför min comfort zone och det ska bli spännande.

Såhär ser min packning ut på ett ungefär:

packning springa i fjällen

Jag har en gammal ryggsäck från Salomon som jag sprungit med förut och som jag får plats med rätt mycket i. Fast jag vill helst inte ha mycket alls så jag ska inte packa den full. Allt som ligger på golvet ska inte packas med; skorna springer jag ju i till exempel – och hälften av kläderna också.

Det är svårt att beräkna hur kallt det kommer vara. Väderprognosen har svängt från sämre till bättre vilket känns skönt. Från regn till sol. Jag har valt underställ i Active Comfort-modellen från Craft; ett kortärmat och ett långärmat. Jag gillar dem väldigt mycket till det mesta. Jag har också med mig två tunna löparjackor som skyddar mot vind och som jag tycker är rätt varma ändå trots att de inte väger något och inte tar någon plats. Jag har också valt två långa tights. Med mig har jag också mössa och vantar.

Flipflops var jag tvungen att springa förbi NK och köpa igår. Mina gamla Havaianas försvann för flera år sedan och det var dags för ett par nya ändå. Och ja, Havaianas är det enda flipflopmärke som existerar för mig. Sjukt sköna trots att inget egentligen är skönt mellan tårna!

Jag har med mig en powerbank så att jag kan ladda telefonen. Passa på att följa mig på Instagram; jag kommer nog köra stories där – och på Snapchat också! Snapchat är jag mer ironisk på, och lite mer behind the scenes. Jag heter sararonne på båda! Kameran är en Canon G7X som jag inte använt på några månader eftersom jag trodde att jag tappat bort batteriet. Men det hade jag tydligen inte.

Bland övriga nödvändigheter är myggsprayen från Sjö & Hav, stormtändstickor som eventuellt kan vara bra, godis (kan inte med bars och nötter som energi på sådana här längre äventyr), och lite våt- och tvättservetter och tandborste och sådant. Jag har med mig en extra uppsättning underkläder med strumpor i merinoull. Jag gillar de tunna modellerna från Smartwool bäst.

Just ja, i den lilla påsen ovan min powerbank är ett reselakan i silke (av samma slag som man också kan ha i sovsäckar). Handduk har jag rationaliserat bort. Jag får klara mig ändå.

Nu ska vi bara springa också!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Så spännande! Hoppas det har gått bra!

  Josefine 2017-08-08 10:03:52 http://daystyle.se
  Svara
 • Vad spännande det låter!

  Hanna 2017-08-07 23:11:33 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Spännande och inspirerande, ser fram emot rapport sedan! En man vid vårt middagsbord på Blåhammaren tyckte nog inte att jag skulle ta upp mobilen innan desserten men har man bra wi-fi så måste man ju försöka hinna blogga! Och lägga ut några fina fjällbilder på IG 🙂 Jag hann prata, äta, njuta också.

  A-mamman 2017-08-05 14:45:08 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Nu har ni väl redan åkt men tips för att slippa handduk: disktrasa! En helt ny och ren förstås, vanlig typ wettex fyrkantig. Funkar sjukt bra som tvättlapp och handduk i fjällen!

  Johanna 2017-08-05 11:57:34 http://www.vandraren.se
  Svara
 • Vilka fina dagar och nätter ni har framför er! Nyss hemkommen därifrån (sol nästan hela tiden, men en dag med regn) tänker jag på några saker jag var glad över att jag hade med mig: regnskydd till ryggsäcken, regnkläder till mig själv, compeed och myggnät för ansiktet. Men det kanske är saker som ligger utanför bilden!

  Cecilia 2017-08-05 10:41:56
  Svara
 • Lycka till och trevlig resa!
  Men räkna inte med att kunna uppdatera så mycket, väääldigt dålig täckning på Kungsleden…..

  Jimmy Engström 2017-08-05 09:07:40
  Svara
 • Lycka till, hoppas ni får tur med vädret! När vi sprang runt jämtlandstriangeln (inte på en dag som du utan med övernattning i Blåhammaren och Sylarna där jag fö hyrde handduk) tog jag med ett par lösa bomullsbyxor istället för extra tajts, det var mycket skönare att sätta på sig något som satt löst när en hade duschat/badat efter dagens etapp. Löpartajtsen sköljde jag ur och hängde upp. Sen att jag var den enda på stationerna som inte gick i coola sportlångkallingar utan ett par leopardmönstrade byxor från Lindex, det struntade jag i… Tjipp!

  Nina Larrea 2017-08-04 22:00:30
  Svara
 • Låter som ett härligt löp-äventyr ni ska på! Min man tipsar om att ta med en disktrasa istället för handduk, funkar utmärkt att torka av sig med!

  Lina 2017-08-04 18:57:43
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   kan tänka mig att det är ett bra tips. undrar om man kan köpa extra stor disktrasa nånstans? 😀

   Sara Rönne 2017-08-08 13:40:08
   Svara
 • Hoppas på en trevlig tur MEN som gammal inbiten fjällvandrare kan jag inte förstå varför ni ska springa! Många intryck och upplevelser som ni kommer att rusa förbi. Att ligga i mossan och lyssna på ljungpiparens pip och oändligt mycket mer. MEN lycka till.?

  Margareta W 2017-08-04 10:19:28
  Svara
 • Gud så spännande! Vilket äventur ?

  Svara
 • Herregud så coolt! Men mer Nötcreme! Får inte ta slut. (Har de kebab där tror du, på Kungsleden alltså?)

  Johannes 2017-08-04 09:17:48 http://www.komigenjohannes.com
  Svara
 • Låter som en spännande tripp, hopps du fått med dig allt du behöver!

  Pia Widlund 2017-08-04 08:34:09 http://www.piaw.se
  Svara
 • Åh det kommer bli så roligt och häftigt, jag blir avundsjuk 🙂
  Lycka till!

  Johanna 2017-08-04 07:51:02 http://blogg.traninglopninglycka.se
  Svara
 • Den där lila löparjackan från Craft alltså – en av mina absolut trognaste löparkompisar. Bra val! 😉 Jag hade nog slängt ner lite söt- och saltlakrits i packningen också, annars ser det väldigt bra ut 🙂 Ha det så härligt!

  Mia 2017-08-04 07:32:00 http://www.menmia.se
  Svara
 • Lycka till! Vilket otroligt häftigt äventyr.

  Johanna 2017-08-04 07:24:01
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!