Lyxigt i Lofoten

Vi är äntligen i Lofoten med vår husbil. Det har sedan start känts som resans slutmål men målet med resan är ju resan själv och allt som händer under tiden. Som att somna till dagsljus och vakna till dagsljus. Som att blicka ut över berg och fjordar längs vägens gång. Som att bromsa för renar längs vägen och peka ut alla älgar. Som att stanna till på en camping och genast ta ut chark och ostar och poppa en flaska Bollinger.

Begreppet #saralyx myntades under The Villa Weekend och jag gillar det. Det handlar inte om lyxen i sig utan om kontrasterna. Som att svänga av på en camping och dricka champagne och få present av Katrin; champagneglas i form av kåsor från Åre glasblåseri som det står våra namn på och ”äventyr deluxe”.

Vi tände en brasa med ved vi haft med från Hälsingland och sedan tog Katrin fram sin murrikka och brassade portobelloburgare. Jag fick i uppdrag att fixa en parmesancréme och Katta fixade picklad rödlök. Sedan gick vi visserligen in i husbilen och åt middagen men vi fick några timmar utomhus med bergen på ena sidan och havet på den andra. Och sedan färgades himlen rosa på nytt och i vanlig ordning gick vi och lade oss alldeles för sent eftersom det är fullkomligt omöjligt att gå och lägga sig före småtimmarna här uppe i norr.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!