Den där om att unna sig lite smärta

Jo men jag hade ju som målsättning att ta lite fler massagebehandlingar det här året. Jag har börjat starkt måste jag säga; jag har nämligen varit på två stycken extremt outhärdliga men ändå välgörande behandlingar.

Efter den första kände jag mig svimfärdig. Men jag var rätt så illa däran innan själva behandlingen och blev tusen gånger bättre efteråt, även om det tog några dagar för kroppen att bearbeta. Under Winter Workation sade jag knappt till någon att jag knappt kunde stå på ett av mina ben, än mindre gå. Jag är liksom ingen gnällig typ och det hade inte gjort mitt ben bättre ändå.

När jag var på resa förra veckan råkade jag vrida till kroppen på något sätt så att det krampade ihop i min sätesmuskel. Det var extremt oskönt och det enda jag ville var att ligga på en tennisboll mest hela tiden för att få muskeln att slappna av. Sedan råkade jag halka till på en isfläck och då kändes det som jag fick akut nackspärr, fast i sätesmuskeln.

Jag gick till Åsa i Åre som är grym på massagebehandlingar och sa att jag ville ha nålar med el i för att få muskeln att slappna av. Och det fick jag. Rejält med nålar och rejält med el. Och rejält med massage och rejält med tryck på triggerpunkter.

Det var inte skönt någonstans. Men det hjälpte. Och idag var jag där igen och vred mig lite av outhärdligt på massagebänken med en bedövande utsikt över Mullfjället genom fönstret.

Ikväll ska jag inte göra många knop förutom att dricka massa vatten och kanske se på Skam. Jag har nämligen inte sett Skam än.

Åreskutan IMG_4039 saras frukosttopp åre IMG_3838 träningsglädje åre

Apropå utsikt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Stackar du, hoppas du mar litte bättre snat, tar litten steg for steg,

    sieta 2017-01-20 09:26:16
    Svara
  • Inte jag heller (sett Skam alltså). Men funderar allvarligt på det. Ska ta mig tid bara… 🙂
    Skönt att det hjälpte (även om det var smärtsamt). Det är ju ofta så. Att det måste göra lite ont innan det känns bättre. 🙂 <3

    Kram M

    Trail & Inspiration 2017-01-19 07:46:38 http://www.trailinspiration.se
    Svara
  • En till som är sist med Skam! Skönt att höra. Men nu känner jag att det är dags! Måååste veta vad alla pratar om. Även om dottern tycker att jag är för gammal….

    Anna 2017-01-19 07:40:06 http://Piggelina.se
    Svara
  • Hoppas att kroppen håller sig i skinnet nu! Själv behöver jag gå till naprapat var sjätte vecka eller så för att inte bli trasig.

    Kari 2017-01-18 22:38:28 http://forskojsskull.se
    Svara
  • Åh fy fasen det är så smärtsamt. Men har man rumpspärr så vad göra…det är ju en rätt rejäl muskel det där, måste nästan kännas mer än nacken tänker jag.

    Hoppas verkligen att det släpper och att vatten och en lugn kväll i soffan gör suuuusen!

    Katta Bucketlife.se 2017-01-18 22:17:57 http://www.bucketlife.se
    Svara
  • Ja, det där behandlingarna ja. Dom som jag tänker så ofta att jag ska boka in, det måste jag ändra på. Tack för påminnelsen!

    Svara
  • Men aj så ont det lät! Hoppas du blir bra nu! Och se skam vetja 🙂

    Camilla 2017-01-18 20:13:41 http://Www.camillalind.se
    Svara
  • Ouff, stackare! Beundrar dig som kan gå igenom smärtan i en sådan behandling också, jag klarar knappt av vanlig massage pga tycker det gör ”lite ont”… Hoppas att det lägger sig nu. Själv har jag vilat mitt huvud och också såhär efter-alla-andra sett på hela första säsongen av Skam 😉

    Jenn - forever abroad 2017-01-18 19:58:52 http://jennifersandstrom.se
    Svara
  • ”Sköntont” kan jag tänka mig… Jag har varit hos kiropraktorn idag, går dit varannan månad för att hålla nacke och rygg i någorlunda form. Så nu hoppas jag kunna fortsätta träna utan alltför mycket smärta!

    Kram!

    Josefine 2017-01-18 18:30:45
    Svara
  • Har du inte sett det? Då är det dags;-)

    Helena Enqvist 2017-01-18 17:30:31 http://www.helenaenqvist.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!