Svenska resebloggar

Om jag inte haft en blogg inriktad på träning och hälsa som heter Träningsglädje hade jag haft en blogg helt nischad mot resor och upplevelser. Tur för mig att jag skapat mitt liv så att de går hand i hand. För vad är väl ett liv utan upplevelser?

Varje bloggnisch har nog sina egna nätverk och jag är glad att vara med i några av dem; svenska resebloggar till exempel, som jag nyligen gick med i.

Jag tänker att resande kan vara så mycket och att vi ibland snävar in oss i vad vi tror att det är. Resande är inte bara charter till en strand, backpacking mellan vandrarhem långt bort eller shoppingresor till USA. Upplevelsen vi får från resandet kan handla om att upptäcka något nytt i vår närhet – som när jag åkte till Tivars på Norderön. Upptäckarlusten kan bestå i en helg på någons landställe – som förra hösten när jag önskade mig en skärgårdshelg och fick allt det här. Eller att utförska en ny plats som man alltid velat till – som i helgen när jag äntligen ska åka mot höga kusten!

Jag tycker om att resa långt bort men jag uppskattar också att uppleva nära. Nya platser att få berätta vidare om. Fler minnen att samla på. Så jädrans fint alltså!

Eftersom jag bor på en turistort så blir ju snudd på varje dag en upptäckt för mig och jag är så väldigt tacksam över det. Mina 52 tips till Åre har ju blivit vida omskrivna – och hamnade i Metro inför drygt en miljon läsare. Men mina kategorier Halmstad och Österlen är också värda att kika igenom om du är mer söderut i landet.

Haverdal

Halmstad – mitt tredje hem!

Juleboda strand Österlen

Österlen – som jag återvänder till ofta!

Brooklyn bridge wedding photo

New York – som jag åker till om och om och om och om igen!

Camps bay sunset

Kapstaden – staden som har allt.

Chicago IMG_6362

Chicago – som jag gillade otippat mycket och som nog bör få en egen kategori på den här bloggen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Älskar Chicago!! Har bara varit där en gång, men det kommer garanterat bli fler.
  KRAM

  Ulrica 2016-07-13 07:47:02 http://hus30.se
  Svara
 • Men just – upplevelser ”hemma” eller nära är ju det som utgör livet… Jag skulle aldrig kunna skriva bara om resor av just den anledningen. Tänk om jag bara tyckte jag levde riktigt då? Bara ville fokusera på dem? Fattar ju att ingen (?) tänker så… Men för mig innebär det ett lite bredare fokus i bloggen än bara längre resor. Det finns så mycket att gotta ner sig i!

  Jag har ju inspirerats rese- och upplevelsemössigt av dig länge, så könns fullt naturligt att du är med i nätverket. Välkommen!

  Lisa / livet från den ljusa sidan 2016-07-12 23:47:52 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!