Ornö

Jag har haft ett fantastiskt dygn på skärgårdsön Ornö som ligger 30 minuter med bilfärja från Dalarö brygga längst ut i Stockholm. Vi har verkligen hunnit med nästan hela ön; sett de finaste stigarna att springa på och gått i naturreservatet, kikat på Ornö krog och Ornö kyrka och bastat med havet som utsikt och ätit fantastisk mat. Men, vi ska såklart ta det från början – häng med på en tur till skärgården och Ornö:

Klockan 9 i lördags morse träffade jag mina två vänner; Mia och Elisabeth, för ett dygn i skärgården. Mia har ett sommarhus på Ornö – och sa att klart vi åker dit när jag började prata om min höstdrömhelg.

Vi började morgonen på Dalarö bageri och jag drack en latte och tog en levainfralla med ägg innan vi körde ombord bilen på båten Ebba och blickade ut över skärgården i morgonsolen.

ornö IMG_6021

Vi sa hejdå till bebyggelsen och till alla husen och till alla människorna och åkte dit det var alldeles tyst.

ornö IMG_6010

Skärgården alltså. Fina grejer det.

ornö IMG_6026

När vi kom fram till ön packade vi in alla grejerna i huset, och sedan gick vi på upptäcksfärd. Totalt cashade vi in över 20 km i benen den här dagen.

ornö IMG_6038

Mia visade oss alla sina bästa ställen – och hösten glänste lite extra mycket med sitt ljumma höstväder och vackra färger.

ornö IMG_6041

Det var en riktig drömdag!

ornö IMG_6055

Efter att ha gått en rejäl sväng på ön gjorde vi lunch; färsk pasta med ihoprullade skivor prosciutto, tomater, pesto och het chiliolja. Jag gick all in på chilioljan kan man säga.

ornö IMG_6075

Efter lunchen skulle Mias båt köras till varvet för att lite senare plockas upp för vinterförvaring. Hon var boss över båten och Elisabeth var hopp-i-land-kalle och jag hade det allmänt bra.

ornö IMG_6099 ornö IMG_6102 ornö IMG_6107

Jag såg några hus på vägen som jag kunde tänka mig att ha i min ägo. Detta, till exempel.

ornö IMG_6142

När vi kört båten till varvet var vi tvungna att komma tillbaka hem på något sätt. Det hade Mia redan tänkt på – och vi var alla klädda för löpning. 8 km genom skogen satt fint, särskilt på sådana här fina stigar.

ornö IMG_6162

Eftersom det var en riktig drömhelg Mia planerat så slutade vår löprunda vid en bastu. Med panoramafönster ut mot havet. Precis som i min dröm! Minus höststorm då men finväder fungerade ypperligt det med.

ornö IMG_6182

Jo men alltså. Sämre kan man ha det.

ornö IMG_6186

Efter bastun promenerade vi hem under dessa guldbjörkar.

ornö IMG_6192

Äntligen skulle proseccon korkas upp!

ornö IMG_6201

Vi satt i sofforna och hängde en lång lång stund innan Mia utbrast nu ska jag visa er den vackraste platsen i världen! Och vi kom dit i precis rättan tid – kolla dessa färger från solnedgången liksom!

ornö IMG_6210 ornö IMG_6214

Jag fotar Elisabeth som fotar Mia som fotar solnedgången…

ornö IMG_6219

Vi gjorde middag och det blev gudomlig lax med mozarellasallad och sparris och lite senare gjorde Mia den här magiska smakkombon: krustader med brie och hjortronsylt. Alltså, dödens gott!!

ornö IMG_6233

Strax efter kl 22 var vi så himla trötta så vi gick och lade oss och det var lika tyst som hemma i Åre. Jag sov ljuvligt. Och när jag vaknade var kaffet klart. Vilken lyx!

ornö IMG_6246

Jag bidrog med juice til frukosten; den här varianten från God Morgon kom med pressbud till mig i fredags. God! I bakgrunden syns Valios släta laktosfria citronyoghurt. Riktigt god den med!

ornö IMG_6247

Vädret var lite grått före lunch, som om oktober gått och blivit bakis efter den storslagna lördagen. Vi tog en promenad i Sundby naturreservat bland gods och gårdar.

ornö IMG_6250

Jag tror de funderar över livet eller något?

ornö IMG_6266

Det var en riktigt vacker höstdag och ett riktigt härligt dygn i skärgården.

ornö

Klockan 14 tog vi färjan tillbaka till fastlandet igen och jag körde upp till Åre. Som kallast var det -1 grad längs vägen…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!