Offsjöarna – och Lyckans läger

Det blir aldrig riktigt mörkt om natten här uppe i norr. Det passar mig fint – för jag har på tok för mycket att göra än att gå och lägga mig tidigt. Igår kväll kom vi nedför fjället runt klockan 21 – vi hade varit till Offsjöarna och Lyckans läger. Ett ställe i Edsåsdalen med det absolut drömmigaste namnet man kan tänka sig. Det passar ju lite extra fint på en blogg. Det är ju här allt det drömmiga blir till!

Jag har varit nyfiken på Lyckans läger sedan jag hörde talas om det för första gången. Det verkar ju lätt att springa dit, tänkte jag – ungefär fem kilometer enkel väg.

Men riktigt så var det ju inte. Riktigt så enkelt är det aldrig på fjället.

För det går ju uppför hela vägen från Edsåsdalen till Lyckans läger. Vilket i och för sig gör att det går nedför på vägen hem. Allting har två sidor!

Sommarleden som går till Lyckans läger och Offsjöarna heter Offsjörundan och har lednummer 221. Vill man hoppa över spång och några steg på blöt myrmark så tar man den knaggliga grusvägen (som är transportled för en och annan fyrhjuling) hela vägen fram. Annars ska man se till att vika av mot vänster där det egentligen inte finns någon skylt som visar vänster för led 221 – men som man ska ta ändå (ta med karta så att du har koll).

Skippar du vänstersvängen passerar du snart en pilgrimskälla på din vänstra sida längs med den knaggliga grusvägen. Om inte annat kommer du passera den på din högra sida om du tar Offsjörundan medsols (så som jag gjorde) och får grusvägen nedförs.

Offsjörundan är drygt 15 km och vill du göra en topptur får du plussa på ytterligare några kilometer. Jag skippade den toppturen, men jag tog några minuter på bryggan (med badstege) som ligger utanför bastun som kan ha det finaste läget i fjällen.

Hade det varit varmare hade jag badat! …eller, det tror jag att jag ska göra hela tiden men det händer ju aldrig. Jag kan ha badfeeling i flera kilometrar inför det att doppet ska ske men så står jag där med vattenytan under näsan och så tappar jag bort all den där feelingen och tänker att det mest verkar kallt.

Offsjöarna Lyckans läger Edsåsdalen Offsjöarna Lyckans läger Edsåsdalen Offsjöarna Lyckans läger Edsåsdalen Lyckans läger Edsåsdalen Offsjöarna Lyckans läger Edsåsdalen Offsjöarna Lyckans läger Edsåsdalen Offsjöarna Lyckans läger Edsåsdalen Offsjöarna Lyckans läger Edsåsdalen

Förra året sprang jag Grofjällsrundan. Den var också rätt blöt men de där fjällbjörkarna alltså – det finns nog knappt något grönare!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Ser ljuvligt ut! Vi Hade tänkt boka en helg i våras på lyckans läger men det blev aldrig av, kan tänka mig en helg i Augusti/September oxå! Å nu blev jag helt klart övertygad om att så måste det bli, löpning, bastu, bad å övernattning! Mys!

  Alex 2016-07-06 21:36:45
  Svara
 • Lyckans läger, vilket fin namn. Som du skriver, ”drömmigt”, vilket också bilderna visar på. Varierande underlag och vackraste natur. Där skulle jag gärna springa, men ett långpass ute på Frösön blir också fint i morgon.

  Anna Trend o träning 2016-07-06 15:39:51 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Hej! Jag måste fråga vad du använder för kamera när du fotar dina bilder, de är verkligen helt fantastiska! Redigerar du dem efteråt? Kram

  Jossan 2016-07-06 13:38:58
  Svara
  • Svar på Jossans kommentar.

   Hej hej! Dessa bilder har jag fotat med min Canon G7X – yes, jag redigerar alltid mina bilder. Stort tack!

   Sara Rönne 2016-07-06 20:19:59
   Svara
 • Wow, så vackert! Och namnet!!!! Det tar aldrig slut på fantastiska platser i Åre-trakten, eller hur? Åker gärna dit nån gång med dig och då ska jag se till att vi badar 😛

  Katta Bucketlife 2016-07-05 13:23:00 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Så himla vackert! Eventuellt kommer jag upp 17-20 Juli 🙂

  Mari 2016-07-05 09:15:27 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Jag är också badkrukig, eller man är väl som man är och har sina preferenser kring vad som är skönt bad och inte. Det är ju onekligen lite krångel med att få på träningskläder igen på blöt kropp och då kanske vattnet behöver trumfa det? Tack för tips om lyckans läger, är det flera hus eller det som syns i bild och är det öppet?

  uppochhoppa 2016-07-05 07:28:53 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på uppochhoppas kommentar.

   mycket sant det där med träningskläderna!! det finns två enkla stugor hundra meter upp i skogen som ligger lite mer skyddade. utan el och vatten men med grillplats utanför. huset som syns på bild är en bastu – med stor brygga utanför. tror bastun främst är till för de som hyr de små stugorna men man kan nog använda den ändå. kolla med edsåsdalen, det är via dem man hyr stugorna så de har nog koll på det hele. 🙂 (det fanns flera roddbåtar och så att hyra också, om man vill fiska. kostar förmodligen typ ingenting jämförelsevis).

   Sara Rönne 2016-07-05 10:40:05
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!