Saker jag saknar

Imorgon beger jag mig mot Åre igen. Det var så himla länge sedan jag var där nu. Min sista fjälltur var denna och det är verkligen dags för fler. Det finns två saker jag saknat med livet i norr mer än något annat och det är 1) ljuset och 2) att få vara själv. Inte själv som i utan min sambo utan själv som i att veta att jag är på fjället och det finns hur mycket plats som helst för oss alla utan att jag behöver trängas med någon annan. Space, helt enkelt. Utan att jag behöver bo på en egen jättegård med privat mark.

När jag är i Åre finns det såklart saker jag saknar med livet söderöver. Det blir ju så när man gillar flera ställen så väldigt mycket. Det är ju inte antingen eller.

När jag kommer fram till Åre ska jag:

– köpa hem mina lokalproducerade favoriter och ha på mackan, typ charkuterier från Undersåker (Fäviken-Magnus ni vet)!

– dricka en flat white på Åre torg så snart Åre Kafferosteri öppnar sin kaffebar för sommaren – helst med min kompis Pernilla som jag saknar!

– utvidga mina vyer mer mot Östersund, många ställen står på min lista (framförallt att springa runt Andersön) och det är bra för jag kan ju inte åka 16 mil tur och retur enbart för en latte från Espresso House som jag längtar efter cirka jämt.

– kanske köpa några blommor eller växter att ha på balkongen så det blir lite sommartrevligt där, och kanske dra igång grillen någon kväll.

– ta med mig kaffekoppen till strandkanten i sommarnatten.

– gå upp till toppen av Åreskutan i solnedgången.

Om du också är på väg norrut så ska du läsa 52 tips till Åre i sommar!

Det finns mer jag tycker att du ska läsa också: både Jessicas blogg och Marias blogg är några av mina favoriter just nu! Och så gillar jag alla semesterbloggar som far runt och lägger upp finfina bilder från överallt.

Jag har en stark tro på att man läser bloggar (och andra sociala medier) som man mår; och samma innehåll kan få en att känna sig inspirerad ena gången och stressad andra gången beroende på sin egen situation och känsla i kroppen. Just nu älskar jag alla bloggar eftersom jag har en härlig känsla inombords och då ser jag bara inspirationen. Men jag både förstår – och vet av egen erfarenhet – att det inte alltid är så.

Hur mår du idag? Och hur läser du bloggar just nu? Som skön inspo eller med en skavande känsla av frustration eller irritation?

Kläpphögarna led i Ottsjö - bilder från traningsgldje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Jag läser bara bloggar som jag mår bra av att läsa 🙂
  Din är en av de 🙂

  Linda Assarsson 2016-07-01 06:57:20 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
 • KÄRLEK! ÅH! KÄRLEK!

  Jessica 2016-06-29 23:32:59 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Jag läser de som jag brukar, de som ger mig mycket inspiration och lite stresskönsla. Blir glad när jag hittar nya intressanta bloggar att följa.

  Andersön är fint! Men du, missa inte att springa på Bynäset! En halvö vid Frösön. Härligt rotiga stigar, flackt och med utsikt över Storsjön och bydalsfjällen! 7 km är den finaste rundan 🙂

  Helena Enqvist 2016-06-29 17:39:21 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
 • Välkommen hem till ett av dina hem då! Kanske springer vi på varandra. Jag hänger i Åre ett par dagar från ikväll. Idag och imorgon är det ju St Olavsloppet genom byn, en sån härlig folkfest! (Och jag ska överleva en fyrakilometerssträcka, ska nog gå). Sedan stannar jag kvar för Vålådalens 3-dagars, en orienteringstävling som startar med en sprint i själva Åre by på fredag innan den flyttar till mygg- och knottcentrat… 🙂

  Och klart en får åka 16 mil ”bara” för en latte, men det är ju smart att kombinera det med annat också, när en ändå håller på.

  Jojo 2016-06-29 09:08:36 http://skynda.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sara! Befinner mig i Åre och tänkte fråga dig om ridning. Kan du rekommendera något ställe? Tack så länge! Karin?

  karin 2016-06-28 22:30:26
  Svara
  • Svar på karins kommentar.

   Ja, det finns ett ställe i Kall: https://www.facebook.com/Huså-Åreskutans-Fjällridning-247630568596222/

   Sara Rönne 2016-06-28 22:52:14
   Svara
 • Vad innehåller en flat white?:)

  Johanna 2016-06-28 22:05:35
  Svara
 • åh ljuset däruppe är verkligen helt magiskt såhär års. Hoppas du får det alldeles underbart!! vi får väl drömma oss bort med dina bilder och inlägg under tiden, haha 😉

  ISA 2016-06-28 20:16:29 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Välkommen hem till Jämtland. Förstår din känsla tror jag. Yeah på att du ska vidga dina Östersundsvyer! Fast nog kan man åka 16 mil för en bra latte. Eller 16 mil för en middag på Broken 🙂
  Bloggläsandet…..hmm,jag har inte känt frustration när jag läser bloggar men å andra sidan har jag valt noga vilka jag läser. Bara de som verkligen inspirererar mig, på olika sätt. Finns liks ingen anledning till att läsa det som frustrerar mig 🙂

  Katrin 2016-06-28 18:16:07 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Vad härligt att du snart är tillbaka i Åre! Jag längtar också dit som en galning men det dröjer ett par veckor innan jag får åka upp och börja beta av den där listan som du så snällt delat med dig av! 🙂

  Jag läser enbart bloggar som ger mig inspiration, som piggar upp eller som jag på något annat sätt känner att jag har ett positivt utbyte av. Oavsett vilket humör jag är på för stunden så vill jag bli glad och upplyft av att besöka en blogg. Skulle en blogg ge mig negativa känslor då slutar jag följa den direkt. Jag vill inte slösa min energi på fel saker.

  Men lite som du beskriver det ”att läsa bloggar som man mår” är jag däremot när jag läser böcker. Vart jag befinner mig just då när jag läser en viss bok, dels i livet, platsen jag befinner mig på, vilken årstid och min sinnesstämning speglar helt och hållet på vilket sätt jag kommer att uppfatta boken och om jag kommer att gilla den eller inte. När jag försöker läsa om böcker som jag älskade första gången jag läste dem, undrar jag väldigt ofta varför jag tyckte att den var så bra!? Det blir helt enkelt inte samma upplevelse när tillfället ser annorlunda ut (finns såklart undantag). Detta gör att jag medvetet försöker välja när jag läser en viss bok för att jag vill ha en så bra läsupplevelse som möjligt. Böcker där handlingen utspelar sig på vintern läser jag aldrig på sommaren till exempel. Böcker som handlar om barn som far illa undviker jag helt eftersom jag bara börjar tänka på allt hemskt som skulle kunna hända mina barn. Och när jag är på solsemester vill jag bara läsa underhållande, lättsmälta historier för det är så solsemestern ska vara 🙂

  Kör försiktigt norrut och hoppas du får njuta av en sådan där underbart fin molnfri vy över fjällen när du kommer i höjd med Mattmar!

  Diana 2016-06-28 18:11:54
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   jag tror som du på att vara krass i sitt urval. det ska göra en glad såklart! men jag håller med dig om din jämförelse med böcker!! och ja – den där mattmarvyn alltså!!! älskar!

   Sara Rönne 2016-06-28 19:24:58
   Svara
 • Underbart! Satt igår och kikade på alternativa dagar att åka upp i sommar faktiskt 🙂

  mari 2016-06-28 17:55:17 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Så himla sant. Jag får inspiration så följer och läser intresserat. Bra så.
  Förutom när jag läser om New York. Det triggar avundsjuka. NY – när jag inte varit där på länge – har lite den effekten på mig.

  Lisa Livet från den ljusa sidan 2016-06-28 17:50:42 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Jag läser min feedly varje dag och har där ca 100 bloggar jag följer (blir ju inte 100 om dagen eftersom vissa uppdateras väldigt sällan). Oavsett på vilket humör jag är på så tycker jag bloggarna är kul och inspirerande att följa, väldigt sällan känner jag att de irriterar mig eller gör mig sur. Jag tycker om att följa din blogg och den gör mig glad eftersom jag gillar ditt tänkt (se fram emot saker och därmed också uppskatta dem – dvs, uppmärksamma det som kommer) och så har du väldigt fina bilder. Jag gillar Åre väldigt mycket och är där tyvärr allt för sällan trots att jag bor ganska nära.

  Hans 2016-06-28 14:04:32
  Svara
  • Svar på Hanss kommentar.

   härligt att du läser med ett positivt filter – och fin analys av min blogg! ha en finfin dag!!

   Sara Rönne 2016-06-28 14:41:05
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!