#morgonpiggjävel

PT:n Madde som står bakom Fitnesscoachen har en kul hashtag på Instagram som jag alltid tänker på när jag morgontränar – nämligen #morgonpiggjävel. Jag tycker att det är lite roligt när det är kaxigt men med glimten i ögat – och vill gärna vara en #morgonpiggjävel även om jag inte alltid är det!

Väl valda morgnar är något jag gillar mycket. Jag har dels varit med i en bok som handlade just om vikten att ta vara på sina morgnar – och så har jag citerats i tidningen Amelia kring hur mycket bättre jag upplever att jag mår när jag väljer min morgon. Det behöver inte betyda att jag måste göra något extremt om morgnarna – men jag vill att det jag gör ska vara medvetet, oavsett om det handlar om sovmorgon, en lång frukost, en morgonjogg eller något helt annat. En bra morgon är en morgon som jag tänkt mig – och en bra morgon bygger en bra grund för en bra dag.

En av poddarna jag lyssnar på är Josefin & Vanja; vettiga tjejer som är bra förebilder för alla tjejer oavsett ålder tycker jag. Ett sidotrendspår som jag ofta funderar på är att det operfekta numera är idealet; det finns många förebilder som gärna pratar om tidigare eller nuvarande utmaningar man har i sitt liv – oavsett om det handlar om sjukdom eller missbruk. Jag tycker att den trenden är ofantligt mycket bättre än det som är putsat perfekt.

Men tillbaks till ämnen: Josefin körde i vintras ett program där hon morgontränade tre gånger i veckan efter en modell av träningsprofilen Kayla Itsine och det var så härligt att höra hur hon beskrev känslan efteråt när hon satt i bastun och uttrycks det som att ”hela kroppen log” (i avsnitt 41 av podden). För så är det – känslan efter morgonträning är oslagbar och så värt att vara en #morgonpiggjävel!

Trots hallelujakänslan så vill jag ändå poängtera att det inte handlar om att morgonträna alla dagar i veckan – och har du sovit dåligt eller upplever stress; välj sovmorgon för en bra morgon. Det var ju det där med en bra dag!

morgonpiggjävel

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Jag är ingen morgonmänniska när det gäller träning, särskilt inte egen löpning med tider att passa efteråt; sakta och tungt går det och tråkigt är det. Men lunchträning kan vara kanon för oss kontorsråttor – det är alltid dagsljus och om man tränar inomhus (det gör jag t ex varje måndag) så är det så skönt att ha det avklarat innan kvällen. För träning är inte bara kul och skönt för mig, det är också något nyttigt och viktigt som bör göras. Lite som att städa och tvätta ibland 🙂

    A mamman 2016-05-17 08:51:48 http://www.amamma2.wordpress.com
    Svara
  • Verkligen så sant! Medveten morgon (som jag läste om här inne hos dig) är det något har fastnat hos mig. Tidigare har mina morgnar liksom bara ”drabbat” mig och det har inte gett någon bra start dagen. Nu börjar jag min dagar medvetet i mycket större utsträckning, oavsett om det gäller att ta en sovmorgon eller att gå ut och löpa. Det är en stor skillnad resten av dagen sen! Det känns som att alla bitar är på plats. Så ett stort tack för den 🙂

    Annie lättlagat vegokäk 2016-05-16 07:02:25 https://vegokak.se/2016/05/07/basta-sommarmaten-en-lista/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!