Urkraft

Finax

Händer det ibland att du läser recept där mjölsorter som durra, teff och amaranth står med? Det händer mig rätt så ofta – särskilt när jag klickar in på fantastiska matbloggar med härliga matbilder, och som oftast fokuserar på glutenfria recept. Dessa mjölsorter hittar du under namnet Urkraft – en ny serie från Finax med produkter som baseras på forntida sädesslag, till exempel hirs, bovete och spelt förutom de som jag nämnt ovan.

Bland produkterna finns också olika sorters müsli och granola med spännande blandningar. Till exempel 1) rödbeta mörk choklad 2) palsternacka, björnbär och pumpafrö 3) zucchini, svarta vinbär och mandel eller 4) ingefära, päron och pumpafrö…

Finax Urkraft musli granola Finax Urkraft musli granola

Jag gillar Finax satsning; dels bilderna på deras Instagram som jag skärmdumpat för att spara som inspo till mina egna matbilder – men också för att de inspirerar till matglädje i köket!

Namnet urkraft tilltalar mig. Jag tänker att jag vill ha urkraft – jag associerar det till en enorm styrka som sitter både i kroppen och i huvudet. Det är lite efter den filosofin som jag tränar; att vara stark inför livet och allt det jag vill göra. Att jag aldrig ska behöva välja bort något för att jag inte orkar eller att jag inte pallar. Jag vill vara redo för allting när som helst. För att det ska funka måste hälsan vara på topp – och hälsan måste vara prioriterad. Det är när jag mår bra som jag står rustad att palla trycket oavsett om det är fullt ös på jobbet eller många mil på fjällstig.

Finax Urkraft musli granola Adidas Ultra Boost IMG_3796

Jag vill inte att mina dagar och mitt liv bara ska hända mig – jag vill istället leva medvetet. Det börjar i vardagen – ofta med enkla saker så som en morgon som jag väljer själv. Här har jag skrivit om det tidigare.

Häromdagen började jag min dag med morgonljus utomhus. När jag kom hem åt jag frukost; jag hade gjort chiapudding som jag toppade med müsli med smak av rödbeta och mörk choklad – och några hallon på toppen.

Här är receptet på chiapudding som jag brukar använda. Jag tycker om att toppa den med müsli för olika slags konsistens i en och samma burk – och olika smaker. Några bär på toppen ger lite lyx till morgonen!

Finax Urkraft musli granola

Klicka här för att läsa mer om tanken bakom Urkraft – det finns en hel del bra skrivet om antiinflammatorisk mat! Och här hittar du mycket matinspiration!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!