South Beach Camps Bay

Vi har precis checkat ut från vårt hotell i Camps Bay här i Kapstaden. Vi bodde ganska många nätter på South Beach Hotel ett stenkast från Camps Bay Beach, på en tyst liten gata alldeles bakom polisstationen. Härifrån var det lagom långt till allt; vår frukostfavorit Baked Bistro, våra middagsfavoriter UMI och Codfather – och så kostade en Uber in till de mer centrala delarna av stan inte mer än drygt 30 kr.

South Beach är ett lägenhetshotell med stora rum; balkong mot havet och med utsikt mot Lion’s head – gigantiskt badrum och kök. Varje dag fylldes kylen och skafferiet på med frukost och vi valde att äta hemma några gånger när vi inte hann iväg på frukost innan vår nästa planerade aktivitet.

South Beach har fått betyg 9.4 av 10 på Booking.com och jag brukar kolla en hel del på snittbetygen innan vi bokar – likaså gäller restauranger, fast då går jag mer utifrån vad andra gett för betyg på Google eftersom jag utgår från Google maps.

Cape town Camps bay South beach hotel IMG_2846 Cape town Camps Bay South beach hotel IMG_2837

Jag är nöjd med att vi valde att bo i Camps Bay; det ger lite mer semesterkänsla och lite mer lugn och ro än att bo mer mitt i stan. På morgonen – eller eftermiddagen – kunde vi sitta på balkongen och se palmbladen vaja mot bakgrund av havet och den blå himlen.

…eller, himlen var inte alltid blå. Det har varit rätt varierat väder och ibland har det blåst massor, någon timme har det ösregnat – men resten av tiden har det varit fint. Som sommaren i Sverige ungefär!

Det som var riktigt bra med South Beach i Camps Bay har varit servicen från alla som jobbar här – och så har det varit riktigt bra wifi. Det kanske låter trivialt men vi har spenderat många timmar med att jobba och då blir man tokig om surfen är långsam. En annan toppenbra sak var att man inte behövde ha med sig en adapter för där uttagen sitter finns olika slags hål i väggen att välja mellan, så att det funkar oavsett om man har en brittisk eller till exempel svensk sladd!

Just nu byggs hotellet ut för att bli ungefär dubbelt så stort – hösten 2016 öppnar man de nya rummen. Om du ska till Kapstaden då så rekommenderar jag att boka boende här!

Här är en film från South Beach Camps Bay:

> Alla mina tips till Kapstaden hittar du här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Vilken fantastisk resa du är på och fint boende. Palmer och turkost hav utanför fönstret – underbart! Och kul med dina vlog´s. Du vet ju att jag gillar film 🙂

  {"author":"Anna - Trend o träning" 2016-03-31 21:17:16
  Svara
 • SÅ himla fint <3

  mari 2016-03-30 16:49:20 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Åh, jag blir tokig av tillbakalängtan när jag läser dina inlägg från Kapstaden! Var i Sydafrika i dec-jan på rundresa och känner så väl igen namnen på restaurangerna du skriver om och många av dina bilder har jag nästan likadana av. Underbart land och längtar tillbaka varenda sekund! Njut!

  Sofie 2016-03-30 12:59:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!