En dag i Kapstaden

Vi har precis gjort vår andra dag i Kapstaden; två dygn som vi upplevt massor på – men ändå känns det som om det gått så himla snabbt. Det är så mycket man ska hinna på en dag! Jag har försökt att tagga ner lite och inte känna att jag måste maxa precis allting utan bara vara lite också. Att faktiskt gå in på ett ställe och ta en kaffe bara för att få lite tid att reflektera och betrakta det som är runt omkring mig.

Första dagen här i Kapstaden hade vi en lugn morgon. Vi kom faktiskt inte från rummet förrän klockan 12. Vi hade dels lite jobb att göra (nej, vi har aldrig semester riktigt fullt ut eftersom vi båda är egna företagare med olika uppdrag som inte tar semester när vi själva gör det) och så tog jag ett telefonmöte medan himlen klarnade upp utanför fönstret.

Till vår stora överraskning fylls vår kyl på rummet på med frukost varje dag. Vi bor som på ett lägenhetshotell med ett litet kök vilket är rätt så praktiskt. När vi märkte att kylen var full med frukost så fick vi plötsligt ingen brådska alls – jag kunde ju ta en kopp kaffe och ett glas juice precis när jag ville.

Det första vi gjorde igår var att promenera bortåt utkanten av Camps Bay mot Bakoven. Vi tycker om att gå och vi ville se hur långt trottoaren sträckte sig. Inte mer än drygt en kilometer visade det sig, så efter det tog vi en Uber. Vi hade bokat lång vinlunch på The Azure som är en bra restaurang jag fått tips om i Kapstaden. Här stannade vi ända till klockan var strax efter 16. Nästan hela dagen alltså!

När eftermiddagen var sen och de flesta börjat tänka på middag så åkte vi upp på Taffelberget för att beundra både utsikt och solnedgång. Jag tror att det var en sådan där magisk kväll här i Kapstaden när människor samlas på olika utsiktspunkter och bergstoppar och skålar för livet och kvällen.

Vi åt en sen middag på UMI och var så trötta efteråt att vi kom hem och i stort sett stupade i säng – efter att ha jobbat en timme till eftersom det hinner fyllas på med mail i inkorgen under dagen.

Imorse vaknade vi senare än tänkt – igen. Eftersom jag hade lite jobb att göra så sköt vi fram frukostplanerna på morgondagen och åt hemma istället. Kaffe och juice, ägg, yoghurt, färsk frukt, croissant med marmelad och ost.

Sedan promenerade vi några hundra meter och hoppade på en sådan där röd hop on hop off-bus som jag tycker är rätt så bra eftersom den ger en bra överblick över en ny stad. Eller en stad som man bor i men egentligen inte vet så mycket om. Prova dessa bussar i Stockholm till exempel – och lär dig lite nya saker. Eller åk någon av båtarna!

Cape town Hop on hop off bus

Vi hoppade av vid den stora kongresshallen för att gå på marathonexpot. Kenth ska springa ultramarathon här i Kapstaden på lördag så det var dags att plocka upp nummerlapp bland annat. Efter att ha gått runt på mässan ett tag promenerade vi Long Street uppåt.

Long Street är en gata som börjar downtown med massor av restauranger och barer och intensivt nattliv. Vi stannade till på The Grand Daddy Hotel och jag tog en kaffe och en smoothie – medan Kenth beställde in pannkakor och en jordgubbsshake. Vi satt i ett öppet fönster med utsikt mot gatan en lång stund och jag älskar att ta in det runt omkring mig; vad folk gör, vad de har på sig – och allt annat som pågår bland de som uppenbart är turister – och alla locals.

Cape town The Grand daddy hotel Cape town The Grand daddy hotel Cape town The Grand daddy hotel

Lite senare tog vi Kapstadens äldsta hiss upp till takbaren på Grand Daddy. Förutom att dricka drinkar i baren här uppe kan man också checka in i en silverfärgad klassisk husvagn i deras ”rooftop trailer park”. Coolt och knäppt – men jag gillar det!

The Grand daddy hotel rooftop trailerpark The Grand daddy hotel rooftop trailerpark

Där Long Street slutar börjar Kloof Street – fortfarande i en uppförsbacke. Vi gick in i någon butik som vi fått tips om för att kolla på coola skjortor, men det blev inget köp utan istället vände vi tillbaka för att hoppa på vår röda buss istället.

Det var sen eftermiddag och efter att ha åkt runt lite mer i stan – och faktiskt fått rätt så bra koll på de flesta stadsdelar och hur allt hänger ihop – så kom vi tillbaka till Camps Bay igen runt klockan 17. Vi letade oss ut till sanden och havet och gick strandpromenaden fram och tillbaka för att välja middagsställe – och hamnade till slut på rekommenderade restaurangen Codfather seafood & sushi.

The Codfather Camps bay The Codfather Camps bay The Codfather Camps bay The Codfather Camps bay

Jag älskar sushi på rullande band och valde det som såg gott ut (spicy tuna är nästan alltid godast) medan Kenth valde ut den fisk han ville äta och som tillagades enligt önskemål. Jag drack sval rosé i kylt glas och hade det så himla, himla bra just där och då. Utanför sänkte sig solen i en lätt bris och där inne på restaurangen var det himla bra och härligt. När vi var klara hann vi till och med ut på stenarna för en bild i solnedgången medan himlen färgades rosa!

Camps bay sunset Camps bay sunset Camps bay sunset

Till sist avslutade vi med några kulor glass på Gelatomania på strandpromenaden. Körsbär är min stora favorit – och den var godast också ikväll!

Cape town Gelatomania Cape town Gelatomania

Vi kom tillbaka till hotellet runt 19.30. Då satte jag mig i mörkret på balkongen en stund för att lyssna till hur Kapstaden lät på kvällen.

Cape town Camps bay South beach hotel

> Se fler bilder från Kapstaden och Taffelberget (Table mountain)!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag har hört väldigt mycket gott om Sydafrika och Kapstaden, och det ser ju onekligen härligt ut! 🙂

  {"author":"Emmi i Österrike - explorista.se" 2016-03-25 11:49:53
  Svara
 • Kapstaden har aldrig känts som en plats jag skulle vilja åka till förrän jag läste det här inlägget. Så härligt att få läsa om hur du upplever staden och det ni gör på er resa! Att du är så mottaglig för vad alla sinnen upplever (smaker, dofter, ljud), – det är ju precis så allt i livet ska upplevas tycker jag!

  Själv har jag haft en alldeles för lång resa mellan Sthlm – Åre idag som gick ut på att hitta varenda genväg (omväg) som fanns för att undvika de enorma köerna… Nu är vi äntligen här och det var snö och fullmåne och alldeles underbart att se ljusen från Ambiligt park och inse att vi nått målet.

  Hoppas du får en fortsatt härlig vistelse i Kapstaden och glad påsk!

  Diana 2016-03-25 02:14:26
  Svara
 • Fantastiska bilder! Den med molnen över berget alltså….åh vad jag blir ressugen nu! Fast jag bara vill vara i fjällen, men ändå. En strand, äventyr, en solnedgång och god mat. Det är ALDRIG fel!

  {"author":"Katta" 2016-03-24 20:41:42
  Svara
 • Men, vad härligt! Värsta resereportaget! Blir hur sugen som helst på att åka dit.

  {"author":"Eva" 2016-03-24 09:25:49
  Svara
 • Vad duktiga ni är på att ha koll på vart man kan äta bra, promenera fint, hitta roliga butiker och andra kul ställen, samtidigt som ni tar det lugnt och njuter av staden. Det är inte alltid så lätt att balansera mellan att läsa på och följa alla råd om allt man ”måste” se och bara knalla runt och vara spontan på ett nytt ställe.

  A-mamman 2016-03-24 08:56:00 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Ser fint ut, men känns också konstigt att läsa. Jag har ju följt dig i många år, men just i dag ser jag verkligen vilka olika världar vi lever i, du och jag. Jag har jobbat mycket i Sydafrika, mest på landsbygden och i olika townships som Khayelitsha, under många år. Fattigdomen är svår och våldet obeskrivligt. Min bild av Sydafrika är väldigt annorlunda bilderna på din blogg.

  {"author":"EmmaS" 2016-03-24 08:31:46
  Svara
 • Men wow Sara, vilka fantastiska bilder. Kapstadens natur med bergen och havet ser ÄNNU vackrare ut än jag trodde <3

  ISA 2016-03-23 23:38:52 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • ”Sitta i mörkret och lyssna”….gillar hur du tänker där! Kan tänka mig att det var en fin upplevelse! Ha det så himla bra resten av resan! Hoppas ni hinner med en vingård också.

  Katrin -Katrins äventyr 2016-03-23 22:33:46 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!