Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

7 tips på restauranger i Camps Bay, Kapstaden

Vi bor i Camps Bay på ett hotel som heter South Beach som ligger lite utanför stadskärnan i Kapstaden. I Camps Bay finns en strandpromenad som går ända in till stan; och så finns här sandstränder förstås – och hus som har pooler som vätter mot havet. Dessutom finns här många bra restauranger att äta på.

Vi har redan hunnit med några stycken, men det finns också ett gäng restauranger som jag fått tips om och som jag vill dela med mig av om du också planerar att resa till Kapstaden:

Lunch på 12 Apostles Hotel & Spa – på The Azure restaurant

Egentligen kan nog 12 Apostels Hotel & Spa inte riktigt räknas till Camps bay eftersom det ligger runt 5 km härifrån men en uber hit kostar runt R26 (typ 18 kr) så det är väl värt resan. Vi åt vår allra första måltid här och det var riktigt bra. Terassen där har utsikt mot havet och stora parasoller skyddar mot solen. Jag tog en prawn cocktail till förrätt men huvudrätten; seared tuna (catch of the day), var det jag minns mest. Det var en härlig och riktigt lång vinlunch.

UMI – japanskt kök på strandpromenaden i Camps Bay

Cocktails gjorda på sake, en gedigen vinlista (såklart) – och riktigt bra sushi i en lokal som var halvt utomhus och som jag upplevde som Japan möter New York.

Frukost på The Bay Hotel i Camps Bay

Detta är ett tips jag fått från en bloggläsare och som jag vill skicka vidare. Jag har inte hunnit hit ännu men snart så!

Baked Bistro café i Bakoven, Camps Bay

Baked är ett café och bageri som jag först läste om i guideboken ”Mitt Kapstaden”. Det ligger i utkanten av Camps Bay men vi har passerat det några gånger redan och det ser rustikt, modernt ut – sådär avskalat och trendigt opretentiöst. Brödet och bakverken ska enligt guideboken – och betygen på Google – vara riktigt bra!

The Hussar grill i Camps Bay

Köttrestaurang som jag har fått flera rekommendationer om.

The Roundhouse i Camps Bay

Detta ligger en bit upp på berget med fina vyer över Camps Bay – och havet!

Codfather seafood & sushi i Camps Bay

Ett till ställe som jag hört mycket gott om!

Cape town Camps bay IMG_1674 Cape town Camps bay IMG_1680 Cape town Camps bay IMG_1690 Cape town 12 Apostles Spa & Hotel Azure restaurant IMG_1695 Cape town 12 Apostles Spa & Hotel Azure restaurant IMG_1699 Cape town 12 Apostles Spa & Hotel Azure restaurant IMG_1706

Bilder från yttre delarna av Camps Bay och The Azure Restaurant på The 12 Apostles Hotel & Spa

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!