Årets första löppass utan vintertights

I fredags fick jag 6-7 km i skogen i löparskorna. Skaren var hård och barmarken var mjuk. Bland träden nådde ingen blåst. Det var inte kallt – bara skönt. Det var årets första löppass utan vintertights.

När jag kom hem gjorde jag två övningar enligt principen ”träning måste inte vara så svårt”.

Först gjorde jag plankan med klapp på axeln. För att vara övernoga med att jag gjorde den riktigt korrekt utan att fuska (och liksom dippa med ena höften) så avlastade jag själva plankpositionen genom att ha händerna på några trappsteg en bit över marken. Med kontrollerad rörelse – för att riktigt känna efter att övningen utfördes korrekt med en stilla bål som inte tappade i position – så lade jag ena handen på motsatt axel, och bytte sedan hand och gjorde ett antal axelklappar.

Sedan tog jag mig från sittande på marken till stående utan att använda händerna. Det gjorde jag tio gånger för att vara exakt.

Efter det gick jag in och drack kaffe.

Inov-8 X-talon IMG_1521 Inov-8 X-talon IMG_1511

Mina skor är ett par Inov-8 X-talon som jag haft i typ 6-7 år! Jag springer inte jättemycket med dem längre och skulle aldrig springa asfalt med så gamla skor. Men på snö och på mjuk stig tycker jag inte att det gör så mycket; där gillar jag att tunna och utslitna skor ger mig ännu mer markkontakt. På fötterna har jag också ett par höga ullstrumpor – eftersom jag visste att de skulle vara blött.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Det hørtes bra herlig ut å løpe på barmark i skogen!!

    Jeg løper en del på vei for tiden og får så vondt på utsiden av leggene. Har trappet rolig opp og har gode sko, men ca halvveis får jeg så vondt at jeg begynner å halte. Det svir og er skikkelig stivt. Har hatt beinhinnebetennelse før, men da foran på leggene. Beina mine virker å ikke like asfalt så godt. Er det noe jeg kan gjøre for å unngå det?

    L 2016-03-20 15:17:52
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

      jaaaa det var härligt och så mjukt!! på utsidan; var på benen – vaderna? känns det stumt eller på vilket sätt känns det ont?

      Sara Rönne 2016-03-20 17:53:47
      Svara
      • Svar på Sara Rönnes kommentar.

        Det er på utsiden av leggene, rett ovenfor anklene. Jeg vet ikke hva stumt betyr…, men det er som om muskelen blir helt full av melkesyre, det begynner å svi også blir det stivt, så stivt at jeg ikke greier å gå eller løpe ordentlig. I tillegg dunker det. Det kjennes nesten ut som om det er for liten plass inni der.

        L 2016-03-20 18:26:42
        Svara
        • Svar på Ls kommentar.

          egentligen borde du nog gå till en naprapat eller liknande, men jag tror ändå jag vet ungefär vad du menar – för jag har också känt så ibland, även om det var länge sedan nu. eller, en känsla som liknar din. jag fick den bara ett par gånger och sedan försvann den – men det jag gjorde var att i början stanna för att liksom sträcka på foten åt alla sidor och rulla runt foten så att den stretchas åt alla håll. när jag gjorde så väcktes liksom musklerna till liv i hela området – och känslan i benet försvann sedan. testa nästa gång. annars ska du nog gå till någon ”riktig” specialist! 🙂

          Sara Rönne 2016-03-20 18:44:04
          Svara
          • Svar på Sara Rönnes kommentar.

            Takk, skal prøve å tøye neste gang og blir det ikke bedre får jeg høre med en fysioterapeut eller lignende 🙂 Skal også se om det hjelper å foamrulle før jeg løper.

            L 2016-03-20 19:48:10
            Svara
  • Härligt med det enkla, det behöver inte vara så invecklat och krångligt att träna kroppen!
    Jag älskar din inställning, det är inte vara så skrytigt och invecklat!!
    ”Efter det gick jag in och drack kaffe” Lysande 🙂
    Ha en finfin söndag!!

    Cecilia 2016-03-20 11:21:46 http://www.nouw.com/lyckorus
    Svara
  • Jag tycker att du har en så otroligt inspirerande och bra blogg! När jag behöver lite tränings pepp tittar jag in här, så bra!

    Rebecca 2016-03-20 10:23:44
    Svara
  • Men härligt! Jag älskar den här tiden nu när det ena dagen är vår och nästa dag tillbaka till vinter. Jag fick första asfaltspasset i veckan och då sprudlade hela jag av vårkänslor. Sedan blev det helg och vinter igen. Jag tog en promenad igår kväll och fick nästan julkänslor då det var så vackert på gatan med all snö och de trädgårdar som fortfarande har ljusslingor uppe i buskar och träd.

    {"author":"Sara Borg" 2016-03-20 09:29:59
    Svara
  • Jag tänkte: ”Det där är väl inte den senaste färgen på 212:orna”… Hehe! 😉
    Härligt när man kan tänka ”vår” första gången. Här nere har jag sprungit utan vintertights i över en månad, men däremot var det första gången jag körde utan mellanlager igår. Himla skönt! 🙂

    Kram M

    Rund är också en form! 2016-03-20 08:50:25 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • Härligt! Jag är ute efter trail-skor, har du några fler än Inov du kan rekommendera?

    Mari 2016-03-20 07:12:34 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!