Med våren kommer färg i maten. Färg gör mig glad! Idag passade jag på att göra fish tacos till lunch – dessutom med en twist. Jag blandade en hallonsalsa som passade ljuvligt med det syrliga från citron, det söta från honung och lite sting från hackad chili.
Jag panerade torsk som jag stekte i panna och som gav en spröd textur som bröt av mot det mjuka från mangon och hallonen. Maten som låg på min tallrik kändes lite som sommar!
Nog ordat, såhär såg min lunch ut:
Jag älskar mat med mycket färg! Jag äter väldigt mycket med ögonen och skulle helst göra varje måltid till en fest. Mat som gör ögonen glad gör min själ glad.
Dessutom älskar jag mat som är enkel att röra ihop. Salsan gjord på mango och hallon är just det: enkel.
Mangosalsa med hallon – recept:
> 1 ask hallon (delade på mitten – förutom några få som fungerade som garnityr)
> 1 mango som jag skar i bitar
> 1 kruka koriander som jag hackade grovt
> 1 väldigt liten rödlök som jag hackade grovt
> 1/2 citron som jag klämde juicen ur
> 1/2 chili som jag hackade fint
> Lite flytande honung
Blanda salsan i en skål och låt stå tills vidare. Har du inte hallon så kan du använda jordgubbar istället – det är en klassisk salsaingrediens som garanterat funkar riktigt bra. Jordgubbssalsa passar riktigt bra till kött och kyckling dessutom!
Jag valde torsk till mina fish tacos. Jag skar en torskfilé i grova bitar som jag vände ner i ett uppvispat ägg och sedan doppade i ströbröd. Sedan stekte jag bitarna i lite smör i några minuter.
Att panera fisken är verkligen något jag rekommenderar; en lyckad maträtt innehåller såväl olika smaker som olika textur – det ger också den där rätta upplevelsen när du tar första tuggan! Vill du inte panera i ströbröd kan du också panera i mandelmjöl. Här har jag gjort mandelpanerad rödspätta som var riktigt, riktigt god!
Jag valde redan färdiga wraps till mina fish tacos, dessutom den minsta varianten. Men du kan givetvis göra egna; här är ett recept på glutenfria wraps!
När jag lade ut mina wraps på tallriken så grundade jag med skivad avokado (den kan man också välja att skära i mindre bitar och ha i salsan) och lättfräst paprika. Sedan lade jag på bitar av fisk och skedade över salsa. Och så åt jag världens godaste lunch.
Och jag vet redan nu att jag kommer äta just det här om och om igen många gånger framöver. Fish tacos alltså!
Men ÅH vad gott!! Ska testa och göra dessa, men med halloumi ist för fisk och med pankopanering 😀 😀
Den där fishtacon ser ju sagolikt god ut! Mangon får mig också att tänka på sommar. Jag ska ha tjejmiddag på måndag. Då skulle denna rätt passa bra. Blir helt klart sugen på att testa!
Men exakt hur gott såg inte det där ut?
Ungefär hur gott som helst. Drog ut bilden på skrivbordet för att komma ihåg att laga det asap!
Återkommer 🙂
Åh Gud, vad det ser, och låter, smaskigt!! Detta måste jag stjäla rakt av! Älskar lätt och fräsch mat!!
Sara, vilka fantastiska bilder!!! 🙂 Och fishtacos har jag hört så mycket gott om så det måste jag snart testa. Kram