Att ha känslan av semester en torsdag

Att ha känslan av semester en torsdag. Stänga jobbdatorn timmen före det blir mörkt i Åre. Hälla upp fjällfil och flingor i en skål för snabb energi och sedan ta med hunden i bilen och styra upp mot fjället. Höra hur det viner runt knuten och snöar småspik mot ögonen. Tänka att det är bara väder.

Knäppa på snöskorna och ta de första stegen vid sidan av längdspåret. Och sedan; vika av rätt ut mot det stora vita. Passera fjällbjörkar och gå över en frusen rusande fors. Höra ingenting mer än blåsten om öronen. Och bara se snös som ligger vit framför fötterna. Få pulsa ovanpå det tjocka snötäcket med snöskorna; verkligen kunna gå var som helst och få naturliga pulstoppar av den böljande terrängen.

Komma hem lite väderbiten i ansiktet. Tända en brasa och byta om till mjuka kläder. Sätta på ugnen och klyfta potatisar. Ringla över olja och honung och strössla på hampafrö innan det skjutsas in i ugnen. Skära skivor av älgkött från markerna i Hälsingland, och hälla upp ett glas rött.

Det är en fin torsdag det. Som ska avslutas med några minuter på yogamattan innan jag tackar för mig för den här kvällen.

karolinermonumentet duved åre IMG_9978

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!