Att hitta lugnet

Jag har skrivit om bra stress och dålig stress en gång. Såhär skrev jag då. Och så har jag skrivit om att kroppen inte känner skillnad på stress och stress; dvs oavsett om vi har mycket att göra på jobbet eller tränar tufft så ger det upphov till stress och allt det belastar kroppen. Såhär skrev jag om det.

Mitt liv är en ekvation som på pappret egentligen inte går ihop sig men jag är i 90% av tiden i lådan med bra stress. Det är flera saker som gör att jag finns i den, till exempel personliga egenskaper med en stark projektledarförmåga som ger mig tydlig struktur i mitt liv och mina arbeten, stor känsla av frihet och att jag kan styra mitt liv – och en livssituation där jag alltid kan skruva på ventilerna genom att vara utomhus mycket i en miljö som ger mig lugn.

I en intervju för Mind apps och Mindfulness appen (som är sponsor till min podcast) och deras internationella kanaler så svarade jag såhär på frågan varför mindfulness är viktigt:

I think that today’s kind of lifestyle where we have more of everything (more stress from work deliverables, more social media pressure and so on) really puts a strain on our health; both physically and mentally. Many of us don’t need to do more physical training to stay healthy – instead we need meditation as a counter balance to relieve all that’s going on in our head. I think of meditation as an investment. Meditation does for our head what green plants do for the world; it soaks up all the bad stuff and gives goodness back!

I tidigare inlägg har jag uppmanat er att prova mindfulness och att göra det på ert sätt. Och att länka till din blogg om du skriver om din upplevelse. Såhär såg det ut förra veckan – om du inte redan läst det så gå in och klicka på de andra bloggarnas inlägg om du är nyfiken på hur andra skriver om mindfulness.

Min senaste upplevelse av mindfulness är faktiskt i den här högljudda och skumpande bandvagnen. Vi satt där i total inre tystnad och åkte långsamt framåt i tjugo minuter och kunde inte annat än att vända tankarna inåt samtidigt som vi passerade tall efter tall där ute. En annan typ av mindfulness.

Det finns fler som skriver om mindfulness. Klicka på inläggen nedan! Och du, prova du med. Kommentera med länk till din blogg här nedan så kommer du med i nästa veckas bloggsvep!

Katrin fångade mindfulness i en ögonblicksbild. Läs hennes inlägg här!

Camilla berättar om känslan efter sin allra första mindfulness – helt annorlunda from svettig löpning och tuff crossfit. Läs mer här!

Ida skriver om sin definition av mindfulness och hur man kan börja enkelt. Läs mer här!

Cecilia provade mindfulness genom yin yoga. Läs hennes inlägg här!

Emmi bloggar om konkreta tips för mindfulness. Läs dem här!

Fröå gruva Bergstugan IMG_5774

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!