Lunch bowl – att äta ur skål är den nya mattrenden

I år är den heta mattrenden att äta ur skålar. I våra sociala medieflöden kommer vi se alla mattider ätas ur skål; och det är kreativa färgfester som dukas upp. Breakfast bowls, lunch bowls och dinner bowls. Ja, vad det bäst heter på svenska vet jag inte? En lunchskål låter varken lika tydligt eller roligt.

Jag vet att några av er kommer gå all in medan andra tycker att detta är ännu en löjlig trend efter burkhysterin. Jag tillhör den första gruppen; allt som gör mat roligare är bra tycker jag. Och framförallt allt som gör att vi vill äta mer färgrik mat.

Igår gjorde jag en klassisk lunch bowl; i en djup tallrik la jag ruccola, tunt skuren paprika, broccoli, krasse, kikärtor, risnudlar, varmrökt lax, tomat, avokado och kimchi. På avokadon strösslade jag över flingsalt, på laxen sesamfrön och på nudlarna chiliflakes.

Är det inte samma sak som en vanlig sallad, kanske ni undrar. Svaret är att det beror på vad du har i din tallrik. Jag tycker att Sofia har ett bra tips för hur man gör en lyckad bowl; att blanda salt, sött och knaprigt.

Jag gillar att ha lite olika doppings för att blanda smakerna; därav pumpakärnor, sesamfrön och chili!

lunch bowl - äta ur skål en trend 2016

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!