21 hälsohacks

Health hacks – hälsohacks – är temat på det sista avsnittet av Träningsglädje TALKS Vinterspecial som jag gör tillsammans med Craft Sportswear under jul och nyår. Det har varit totalt sju avsnitt och jag hoppas ni har gillat dem!

Hälsohacks var en av de önskerubriker jag fick från er – ett kul ämne som man kan prata massor om. I podavsnittet delar jag med mig av mina 21 bästa hälsohacks som kommer göra 2016 lite bättre. Särskilt de allra sista av dem!

I podavsnittet pratar jag också med Lena som är designer på Craft Sportswear. Som designer jobbar hon bland annat med färg och prints. Ni har hört Lena förut – i det här avsnittet. Och om ni någon gång sett längdlandslaget på TV så har ni sett Lenas kollektion på de svenska åkarna, men också de amerikanska längdåkarna från och med i år.

Under se senare åren har sport- och modevärlden har flätats samman och jag kan tycka att det borde finnas både jeans och kavaj i funktionsmaterial; fast utan att det ska se ut som träningskläder. Det andas, är stretchigt och sitter där det ska, som Lena säger.

Många killar och tjejer som säger att de önskar mer färg på sina träningskläder. Lena har hört önskemålen – men ändå är det svart som säljs i slutändan. Lena berättar att det ändå hänt mycket de senaste åren; även om det händer långsamt.

Den som ändå vill våga sig på färg men inte vet hur, kan testa att välja något mönstrat men som ändå går i en dov och sober skala – eller börja med en färgglad accessoar. På så sätt behöver man inte känna sig utklädd.

Det här är Charlotte Kallas favorittights – ett schysst mönster som gör att du inte känner dig helt utklädd men ändå inte helt svart och tråkig. Modellen i färg är för de våghalsiga!

Jag har fått se kollektionen för vår och sommaren och det kommer både färg och prints för både dam och herr – det är nu det händer!

 

Tidigare avsnitt i Träningsglädje TALKS Vinterspecial:

 

Vinterspecial avsnitt 1: om att våga

Vinterspecial avsnitt 2: om träningspepp

Vinterspecial avsnitt 3: så blir hemmaträningen den bästa träningen

Vinterspecial avsnitt 4: skapa drömresan – träningsresan som funkar överallt

Vinterspecial avsnitt 5: body positivism – om att skapa ett sunt förhållningssätt till sin kropp

Vinterspecial avsnitt 6: 10 saker att se fram emot under 2016

Lena Karlsson designer på Craft Sportswear PODCAST OM HÄLSA träningsglädje talks

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Kavaj i funktionsmaterial; det finns! Det var ett (Boston?)-företag som ställde sig just samma fråga och gjorde en kampanj på kickstarter. Planen var att de skulle utöka till en hel business-kollektion inkl nederdelar. Kommer dock inte ihåg företagsnamnet…

  PiaL 2016-01-07 11:33:49
  Svara
  • Svar på PiaLs kommentar.

   hur smart! måste googla!!

   Sara Rönne 2016-01-07 11:50:09
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    Hittade Ministry of Supply, men de verkar bara ha herrkläder.
    http://www.fastcompany.com/3055118/most-creative-people/this-guys-marketing-stunt-was-so-on-brand-that-were-actually-writing-ab

    PiaL 2016-01-14 19:39:50
    Svara
 • Glömde ju skriva att; ljudet varierade väldigt mycket. Det märktes väldigt tydligt när jag lyssnade på flera i rad i bilens högtalarsystem, fick justera upp och ner ganska mkt. Både när det gäller prat, (svårt att höra den ena rösten ibland i intervju), och musik/prat. Ha en härlig kväll!

  Lena 2016-01-04 20:05:26 http://frokenappelbo.blogspot.com
  Svara
 • Tack för härliga poddar! Har suttit i bilen i några timmar på väg på jobb till Norge och lyssnat igenom alla vinterspecialare! Fick mig att fundera, inspireras och tänka lite – superbra! Och nu vill jag ju köpa ännu mera Craft kläder också….typiskt! 🙂 Tack Sara för att du inspirerar på massor av olika sätt!

  Lena 2016-01-04 19:56:14 http://frokenappelbo.blogspot.com
  Svara
 • Tack för inspirerande och bra podavsnitt! En liten tanke bara.. Ljudet varierar väldigt mycket i avsnitten, tex musiken är alltid högre än själva pratet vilket blir som en chock för öronen om man inte är beredd 🙂 Ha en fin dag! Kram

  Jessan 2016-01-04 12:26:11 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Nu har jag lyssnat på alla vinterspecial-poddarna! Jag har sett fram emot min dagliga promenad för att få lyssna på dem. Härligt! Det var många bra tankar som kom fram efter en del avsnitt, självklart tar man till sig olika saker och jag vet vilka jag ska fokusera på. Tack!!!

  Eva 2016-01-04 08:27:39
  Svara
 • Måste bara fråga, vad är grejen med att allt ska heta något på engelska även i en svensk blogg? Som här healthsnacks eller ja hälsosnack som du sen skriver: hoppas du inte tar illa upp men tycker det blir lite löjligt ibland när en skriver på engelska (alltså inte just din blogg utan bloggar överlag.)

  Fanny 2016-01-03 21:27:52
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Tror nog att det inte finns något bra svenskt ord. Tar gärna emot bra förslag på ”hacks”.

   Sara Rönne 2016-01-03 21:56:01
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    NU såg jag att jag läste fel.. Trodde det var healthsnacks.. Haha förlåt! Ja för hacks finns nog inget bra svenskt ord..

    Fanny 2016-01-04 21:47:51
    Svara
    • Svar på Fannys kommentar.

     hahaha ja health snacks går ju bättre att översätta. tänkte på dig idag när jag bloggade om ”lunch bowls” 🙂

     Sara Rönne 2016-01-04 22:36:10
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!