No bake cheesecake

Jag provlagar och testbakar nya saker för att se vad som ska hamna på årets julbord och inte. Grönkålspajen från tidigare i veckan är en given favorit, och jag ska snart tipsa om en annan superhärlig sallad med en massa gott. Det är långt från en vanlig sallad kan jag lova!

Men, innan det vill jag tipsa om en riktigt god no bake cheesecake som jag gjorde till efterrätt för några dagar sedan. ”No bake” är rent generellt en bra sak, det betyder att det brukar gå snabbt. Och går det snabbt så måste det ju vara enkelt? Jag gillar enkelt!

Jag tycker lite synd om cheesecake som företeelse, för det brukar oftast ratas på dessertmenyn för brownies och andra kladdigt chokladiga saker. Det är synd, för cheesecake kan vara riktigt gott.

Allra bäst gillar jag New York Cheesecake som är härligt krämig. Inte en efterrätt man äter efter en tung middag direkt – men denna no bake cheesecake ska allra helst serveras i små, små portionsskålar och då är det en fin avslutning på vilken middag som helst.

Hur gör man då denna enkla men syndigt goda cheesecake? Jo; såhär:

No bake cheesecake – det här behöver du:

10 pepparkakor, 1 burk mascarpone, 2 dl grädde, 1 apelsin, 5 msk florsocker

No bake cheesecake – såhär gör du (ca 4 portioner):

1. Vispa grädden och blanda i mascarpone, florsocker, rivet skal och juice från en apelsin.

2. Krossa pepparkakorna

3. Varva pepparkakskross med mascarponeblandningen

Jag garnerade med mandarin men ett tips är att garnera med granatäppelkärnor eller rårörda lingon!

No bake cheesecakeNo bake cheesecake IMG_9876 No bake cheesecake IMG_9861  No bake cheesecake IMG_9833

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!