Min vinter

Jag tänkte skriva om min vinter eftersom jag längtar så förfärligt. Längtat har jag gjort i många veckor nu, men eftersom jag fick skutta med snöflingor i håret förra veckan och eftersom väderprognosen lovar mer, så är det dags att jag skriver min vinter bucket list.

De här små listorna jag gör inför varje säsong är verkligen en guldgruva till att fylla dagarna med mer upplevelser. Gör en du med, och fyll den med sådant som du drömmer om och längtar till. Allra helst ska det vara saker som är rätt så enkla men som ger livet mycket innehåll!

 

Min bucket list – vintern 2015:

 

Små äventyr med snöskor. Jag köpte mina snöskor för två säsonger sedan och jag gjorde rätt i som köpte två par. Ett par till mig själv, och ett par till den jag vill ha med på mina små äventyr. För vem äger snöskor? Typ ingen, dumt nog. Det svåra med en snörik vinter är att man gärna vill ha spår för att ta sig ut i skog och mark; skidspår eller skoterspår eller andra spår. Med snöskor kan du gå rätt ut i äventyret; frihet under fötterna!

> Här gick vi med snöskor uppför ett fjäll – en av förra vinterns mest minnesvärda dagar!

> Det kommer nog bli ett gäng promenader till Lillåstugan för att äta våfflor även i vinter!

Jag vill göra Hälsingeleden med skidor. I somras gick vi en riktigt fin bit av Hälsingeleden och nu vill jag åka samma del med skidor. Det var 15 km i vacker skog mellan Bollnäs och Galven som jag gärna vill uppleva i snö och med minusgrader.

> Hälsingeleden så som vandringen såg ut i somras!

Jag vill ta min termos med mig oftare. Detta är ett exempel på en så himla enkel grej men som vi ändå glömmer bort för att vi anser upplevelsen antingen för liten och för enkel – eller för att vi inte vet var vi ska ta vägen. Men jag tror att det finns många ställen överallt som är värda några minuters stillhet och reflektion oavsett om det är på Mariaberget nära storstadspulsen eller på en sten i en skogsglänta i tystnaden.

> Typiskt underbar termosmorgon nu i höstas!

Jag vill åka snöskoter. Inte varje dag, men i alla fall en dag.

Jag vill vintercykla. Inte bara det utan jag har en specifik väg i Hälsingland som jag vill cykla när den står i full vinterskrud. Och så vill jag såklart vintercykla min vanliga favoritrunda som känns så himla lagom på vintern eftersom den bara är på drygt tre mil.

Jag vill åka massor med längd. Dels klassiskt men också skejt. Dels i Åre men också i Harsa i Hälsingland.

> Den här drömkvällen förra året vill jag uppleva på nytt många gånger om!

Jag vill sitta i storstugan på Fjällgården med vänner och hund och jobba eller dricka vin. Det här tipset fick jag alldeles nyligen; att i storstugan får man ta med sig hund. Och här finns wifi! Är du i Åre och vill hitta ett bra coffice så är Fjällgården ett tips. Här finns dessutom brasa och sköna fåtöljer.

> Jag avslutade förrförra året på Fjällgården, såhär såg det ut då!

Jag vill bli bättre på att fota med blixt. Jag har en extern blixt till min Canon EOS 7D och jag kan tycka att bilder med extern blixt blir riktigt bra (till skillnad från bilder där man använder kamerans inbyggda blixt, oavsett kamera). Att plåta med stora feta blixtar är såklart oslagbar men sådana har man ju bara med sig på ”riktiga” plåtningar och så riktig är inte jag i den här bloggen. Blixt är bra när det är supersoligt och blixt är bra när vintern är som mörkast.

> Här är Anna plåtad med blixt (jag har inte fotat, men jag har stått och hållt i blixten eftersom den höll på att blåsa bort)!

Jag vill se film. Mer film! Och serier. Jag kollar just nu på The affair efter tips om den.

Jag ska bli ännu grymmare på skidåkning. Att lära mig saker är det bästa jag vet och att vara riktigt bra på något är en härlig känsla. Så jag ser fram emot mina timmar ihop med Rasmus!

silva pannlampa sara träningslädje löpningedsåsdalen vita renen sara rönne

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Det låter så härligt att kunna planera aktiviteter för en vinter med snö! Riktigt sådan tur har vi ju inte här söderöver 🙂 Förresten, blir det någon #jävligtjobbigjulkalender i år? 🙂

  Jessan 2015-11-17 20:40:26 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Hej! Vilken härlig bucket list! Jag åker mycket längdskidor och fastnade för att du ska åka i Harsa. Mina föräldrar har köpt en skidstuga där, så det blir mycket skidåkning – det är ju så himla roligt! 😀

  Emma Cecilia 2015-11-17 13:56:38 http://awsem.blogg.se
  Svara
 • wow vilken känsla jag fick av dina vinterfoton, fantastiskt

  lisa 2015-11-16 22:16:24
  Svara
 • Härlig lista! Jag satsar främst på att göra två saker som står på din….utveckla skidåkingen och mer termosturer. Helt otroligt bra bild på från Åresjön, magisk.

  Katrin 2015-11-16 21:45:20 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Härlig vinterpepp! Jag ska skriva en egen bucketlist och på den kommer skridskor med grillning efter vägen finnas med. Vi burkar åka skridskor, barnen älskar det och jag med. Bästa gångerna är när vi åker lite längre och stannar och grillar i mörkret innan vi åker hem. Och mycket annat. Tack för inspirationen!

  Malin 2015-11-16 21:10:33
  Svara
 • Det låter jättehärligt!!
  Här i lilla Halmstad blir det ingen vinter direkt, skulle det bli det så blir det slask och blåst 🙁 Det finns ju en anledning till att jag inte gillar vintern. Jag kan tänka mig sol, vindstilla, kallt, vit snö (det är inte självklart här nere:) och en termos med varm riktig choklad, ostmackor med gurka 🙂

  Cecilia 2015-11-16 18:40:44 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   men jag minns en vinter i halmstad typ 2008-2009 någonstans, DÅ var det snö minsann! hoppas det blir en sådan vinter igen!!!

   traningsgladje 2015-11-16 21:21:33
   Svara
 • Låter onekligen som en härlig vinter att se fram emot =)

  mari 2015-11-16 16:58:36 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!