En lista om träning

Jag älskar listor men det var länge sedan jag såg en lista som handlar om träning. Därför kommer det en här. Om du gillar den och också har en blogg så tycker jag att du ska sno den – det vore så roligt att se den spridas, och framförallt att se vad du svarar! Berätta om du bloggar den så ska jag gå in och läsa!

Den här träningen längtar jag efter just nu:

Allting som är på snö. Alpin skidåkning på frasig manchester (åh!), längdskidåkning i tomma spår under mörka, tysta och kalla kvällar, eller vintercykling med pannlampa.

…men det här  står mig upp i halsen:

Långpass (löpning). Efter mitt marathon kommer jag inte springa mer än 15 km på hur länge som helst tror jag. I alla fall inte före april. Eller kanske mars. Tills dess ska jag göra annat tills jag börjar längta efter att springa långt igen, lagom tills dess att världen slår ut och blir grön på nytt. Jag längtar lite efter att få längta efter det, om du förstår vad jag menar.

Det här träningsplagget är min favorit just nu:

Den här tröjan – eftersom den är varm och står emot vind och väta men samtidigt är så himla tunn. En favorit!

Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:

Core. En stark core är superviktig i skidåkningen. Ja, faktiskt i allting. Så jag börjar med 15 minuter fokuserad coreträning ikväll och kör ända fram tills första stavtaget (och helst efter det med). Är du med?

Den här känner jag mig stark i/på:

Saker som kräver uthållighet. Jag kan seriöst känna mig helt slut de första fem kilometrarna under ett långpass, men sedan kommer jag igång. Det där gör att springa i grupp stressar mig; för jag är alltid så himla långsam i början och jag behöver få den tiden för att komma igång. Men alla andra är som starkast i början – så de flesta springsällskap är en dålig matchning med mig. Men kom igen efter en halvmara så kan vi springa ihop!

Just nu stör jag mig på de här i träningsväg:

Att allting ska vara så himla krångligt. Det behöver det inte vara. Bara gör!

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer gå över är:

Alla dessa träningspass och filosofier som går ut på att det ska ta max en kvart. Jag tror att vi måste göra vår hjärna en större tjänst en så och låta träningen ta lite mer tid än så – och låta det också vara vilotid för hjärnan.

Det här har jag en tendens att prioritera bort:

Coreträningen.

Jag står inte ut med:

Människor som skryter med sin träning eller tider eller lopp. Man kan nämna det, sedan kan man lämna det.

Skulle jag bara få träna en sak i resten av mitt liv så skulle det vara:

Cirkelträning. Styrka och kondition i ett enda pass. Det är ju lite knasigt eftersom jag ovan skriver att jag hoppas att trenden med korta pass går över och cirkelträning har ju en tendens att rätt så ofta vara kort.

Det allra tråkigaste med att träna är att:

Tvätta håret. Kanske skulle det hjälpa om jag klippte det lite kortare – för då skulle det vara enklare att fixa efteråt.

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Träna saker som är roligt – och att köra core varannan dag då.

blåhammaren löpning IMG_4353 blåhammaren löpning IMG_4362

Snart längtar jag efter sådant här igen: långlöpning. På bilderna är jag på väg mot Blåhammaren, en av fjällstationerna längs Jämtlandstriangeln.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!