En söndag i Chicago

På söndagsmorgonen ringde båda våra alarm runt klockan 5. Jag hade ingen brådska att gå upp – men min sambo skulle dra på sig nummerlappen och starta i sitt 34 marathon. Medan han gjorde sig klar och gick iväg så surfade jag från hotellsängen.

Dana hotel Chicago IMG_6417

Men jag fick snart bråttom jag med. Strax efter klockan 7 köpte jag en pumpkin spice latte från Starbucks och väntade in de första löparna längs marathonbanan. Jag stod vid 5 km och efter det promenerade jag bort till 19 km och hann se alla löpare i täten två gånger.

Chicago marathon IMG_6681 Chicago marathon IMG_6687 Chicago marathon IMG_6700

Det var en varm dag och marathonorganisationen gick ut med varningar till alla löpare. Efter 2 timmar och 56 minuter gick min sambo i mål och var inte särskilt nöjd med det till en början eftersom det är en bit från personbästa. Men vi kom på att det i alla fall är USA-bästa och det var ju fint! Här kan man snart läsa hans race report från Chicago marathon.

Chicago marathon IMG_6767

Vi promenerade tillbaka till hotellet där han pustade ut en stund. Fast inte så himla länge ändå, för jag var rastlös och ville hitta på något. Så vi började med lunch på Quartino Ristorante på State Street i Chicago som vi gillade så mycket häromkvällen.

quartinos ristorante chicago IMG_6773

Efter lunchen pep jag in på Gap en snabbis, fast det tog nog rätt så lång stund ändå. Jag kom ut med en stor shoppingpåse! Sedan gick vi mot en av alla de guidade båtturer som går på vattnet. Klockan 16.30 hoppade vi på vår tur. Det var så himla bra tycker jag. Nu har jag koll på alla skyskrapor!

sara chicago skyline IMG_6849

chicago skyline IMG_6798 chicago skyline IMG_6829 chicago skyline trump tower chicago

På en av broarna stod en man och blåste såpbubblor över oss.

chicago skyline IMG_6835

I somras blev promenaden längs kanalen färdig och vi tog en promenad längs den och satte oss på City Winery alldeles vid vattnet. Jag beställde in en flaska cava och min sambo var sugen på pistageglass. Där satt vi resten av kvällen och kollade på folk och båtar och hade det oförskämt bra.

city winery chicago riverwalk IMG_6865 city winery chicago riverwalk

city winery chicago riverwalk IMG_6880

city winery chicago riverwalk IMG_6894

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!