En bra dag i Chicago

Jag gillar Chicago massor; vilken himla bra stad att åka till alltså. Ändå har jag bara sett några gator än så länge och har massor kvar att se.

Fredagen ägnade jag åt shopping medan min sambo åkte ut till marathonmässan som var en bit bort. Jag handlade lite på Nordstroms och promenerade sedan the Magnificent mile downtown och svängde av mot Macys. Här var jag några timmar och provade ungefär hur många jeans som helst och stannade till länge hos Calvin Klein och Michael Kors.

Jag gillar blusarna från Calvin Klein; de är snygga och framförallt behöver de inte strykas, och jag har väldigt många färger av dem hemma. Men det finns trots det ändå alltid färger jag inte har; eller färger jag sliter ut. Här är till exempel en sådan blus i ormskinnsmönster. Här är en till bild på den, i New York.

Rabatterna är urtjusiga med mängder av blomsterarrangemang och kanske är det en del i varför jag gillar Chicago; det är så fint – särskilt i kombination med gatlamporna av gammaldags slag. Tunnelbanan går ovanför marken vilket skapar kontraster men det är härligt på något sätt. Gammalt möter modern, slitet möter nytt.

På kvällen åt vi middag på världens härligaste ställe – italienaren Quartino Ristorante, som bara ligger ett kvarter från vårt hotell. De hade ett så smart koncept; alla rätter kom mid size och var menade att delas. Därför kan man beställa in lite allt möjligt, och vill man äta mer – så beställer man bara in mer. Lite som tapas! Vi delade på sparrisrisotto, tortellini Alfredo och en riktigt pizza bianco.

När vi åker härifrån tänker jag göra som en liten lista med alla bra ställen med adresser och sådant!

breakfast diner chicago IMG_6383

Californian omelette till frukost med spenat och avokado

chicago shopping IMG_6388

Det blev några shoppingpåsar – or några tio tusen steg

chicago street views IMG_6384

Jag älskar rabatterna

Quartino ristorante Chicago IMG_6411

Quartino Ristorante

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Henger meg på de andre her – det ser fantastisk ut og man får sånn reiselyst. Two thumbs up! Hvilken modell köper du hos KK?

  Vibeke 2015-10-13 19:19:06
  Svara
  • Svar på Vibekes kommentar.

   Hej Vibeke! Jag vet inte vad den heter men den har funnits i flera år nu; blusen har som gulddetaljer (knapparna) och klaffar på axlarna. Och finns i många olika färger och mönster!

   traningsgladje 2015-10-14 03:54:11
   Svara
 • Det går inte att vara i Chicago utan att besöka The Chicago Pizza and Oven Grinder på North Clark Street. En annorlunda pizza upplevelse, måste börja med deras Meditteranean Bread och sedan en uppochnervänd pizza. Läs på om The Valentine’s Day Massacre innan ni går dit!

  Ulrika Funkqvist 2015-10-10 19:45:36
  Svara
 • Älskar att du shoppat! Vill se allt!!

  Annika 2015-10-10 18:35:25 https://www.strongday.se
  Svara
 • Oj, vilken Usa-längtan jag får av att läsa din blogg just nu! Nordstrom är en favorit, känns härligt lyxigt att shoppa där.
  Verkar som du har en grym resa…keep it up 🙂

  Katrin 2015-10-10 15:53:40 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!