En ljuvlig dag

Igår kväll tog jag tåget upp till Hälsingland och möttes av tacofest när jag kom fram. utanför huset stod massor av bilar och ”alla” var där. Alla som i en hel del släkt.

Vi samlades runt matbordet och skrattade kvällen igenom, åt dialektala uttryck och åt min morbror som försökte lära sig halländska av min sambo – det blev mycket ”gurkburk” och ”kortärmad sportskjorta”.

Imorse vaknade vi till strålande solsken och en fantastisk höstdag. Vi åt frukost på farstutrappen och sedan stack min sambo iväg på ett långpass på 25 km – troligtvis det sista inför Chicago marathon som han ska springa. Vi andra åkte till skogen och letade kantareller men hittade bara en massa bär.

Jag har känt mig trött hela dagen och det har varit skönt med en dag utan måsten. När vi kom hem svängde jag ihop en sockerkaka på allmän begäran och sedan var vi ute och spanade in hösten i solens sista strålar. Men det kommer fler av dem; väderprognosen lovar många ljuvliga höstdagar här i Hälsingland.

Just nu sitter några av oss i soffan medan det stökas fram en middag i köket; ugnsrostade grönsaker ska det bli. Och efter det en blåbärspaj på dagens skörd. En ljuvlig dag, sådana som man borde unna sig riktigt många av!

Läs om några fler ljuvliga dagar i Hälsingland:

> Tjusningen med att jobba flexibelt – en alldeles särskilt ljuvlig dag i juni

> The magic hour – det galnaste och finaste ljuset som gör världen lite ljuvligare (fototips!)

> Ljuvlig försommargrönska – jämför färgerna i dessa bilder med de nedan!)

höst i hälsingland traningsgladje.se höst i hälsingland traningsgladje.se höst i hälsingland traningsgladje.se höst i hälsingland traningsgladje.se höst i hälsingland traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!