Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Farmer’s walk upp på fjället

Medan de flesta fortfarande satt och åt långfrukost, som sig bör en sömning söndagsförmiddag med regnrusk utanför fönstret, greppade jag en kettlebell och började gå uppför en skidbacke i Ullådalen. En rätt så lång farmer’s walk, om man ska prata samma språk som man använder i strongman training och crossfit.

Farmer’s walk är en superenkel och superjobbig övning: plocka upp något tungt och gå med det en bit. Det optimala är att ha ett tungt föremål i varje hand, men jag har bara en kettlebell så det fick bli den.

Min kettlebell väger 16 kilo vilket är för lätt för en traditionell farmer’s walk, för där går man ju vanligtvis runt 40 meter eller så. Min farmers walk skulle ta mig uppför en skidbacke, runda en lift och sedan gå nerför en annan skidbacke. 16 kilo var alldeles lagom då.

Jag gjorde dessutom en egen regel; varje gång jag ställde ner min kettlebell på marken så skulle jag göra 3 drag till hakan innan jag fortsatte uppåt igen. Jag var noga med att ha en stolt hållning och aktivera bålen även när det gick nerför och det därför är ganska enkelt att bära på något tungt.

Att bära tungt är en effektiv form av träning; testa så får du se hur du utmanar både flås och många muskler i kroppen! Bär en sandsäck till exempel, eller gå fram och tillbaka med kettlebells eller skivstänger eller hantlar i händerna. Tänk på hållningen och koppla på magstödet!

Jag minns fortfarande vilken eufori jag upplevde när jag testade strongman training första gången – hur kul var det inte att dra en bil liksom! Dagens pass fick mig att längta efter sådan träning igen. Jag gillar att känna mig råstark; vilket dagens pass på berget också gav känslan av.

Den här gången har jag också färskt i minnet; snacka om att uppleva något när man styrketränar!

Det har varit en regnruskig dag ända sedan jag vaknade strax efter klockan 6. Hazel och jag tog en kort promenad längs Åresjön och hörde bara vinden eftersom alla andra sov.

Klockan halv nio åkte jag mot Holiday Club och mötte en publik som nog var lite mör i kroppen efter en gårdag full av träning, men som ändå var laddad inför vad den här dagen skulle ge. Jag höll min föreläsning om att våga och tror att jag bjöd in till både skratt och funderingar. Om du var där och lyssnade så får du gärna maila mig (sararonne at gmail.com) och berätta vad du tyckte!

Nu sitter jag här med kaffekopp och eld i kaminen medan det smattrar mot fönstren. Jag lyssnar på God morgon världen i podformat och vill tipsa om den här krönikan av Johan Norberg om delningsekonomi. Resten av dagen kommer innehålla en del jobb framför datorn men först ska jag baka kolasnittar!

ullådalen IMG_4660 ullådalen IMG_4662 ullådalen IMG_4668 ullådalen IMG_4677 ullådalen IMG_4678

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Har frågat tidigare men minns inte till vilket inlägg: hur gör du med fotografering under dina rundor? Det ser onekligen ut som om du använder en riktig kamera, ej mobil, och ofta har tillgång till självutlösare (stativ?). Men det brukar ju inte vara så kul att släpa på under ett motionspass?

  A-mamman 2015-09-21 10:27:37 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
  • Svar på A-mammans kommentar.

   Hej hej! Fick samma fråga för inte så länge sedan så jag kopierar in samma svar som då: Är jag ute och springer på fjället har jag ALLTID med mig min lilla kamera i löparryggsäcken – en Canon G7X. Den ställer jag upp på något platt (en sten eller något sådant) och kör självutlösare på. Men i bilen har jag ofta med mig systemkamera och stativ (det blir alltid alltid alltid bäst bilder med systemkamera tycker jag) och tar en bild efter passet. Så, på den här bilden http://www.traningsgladje.se/2015/09/14/langpass-infor-marathon/ är bilen ca 2 meter bakom kameran – fast det syns ju inte. Jag undviker mobilbilder så mycket det går, tycker inte att det blir lika bra helt enkelt.

   traningsgladje 2015-09-21 10:55:08
   Svara
 • Träning i sin allra bästa form: okomplicerad och kännbar!

  Emilia 2015-09-21 08:20:31 http://www.enemilia.se
  Svara
 • Vilken underbar söndag, Sara! Lite av varje, farmers walk och kolasnitts-bak, älskar kombon! 🙂
  Ha en fin måndag, kram!

  Alexandra - starkochglad.nu 2015-09-21 08:13:57 http://www.starkochglad.nu
  Svara
 • Du är så jäkla bra på bra dagar Sara! Vilken himla bra idé att bära tungt upp på ett fjäll – blir jäkligt sugen på att göra detsamma!

  Katta - Bucketlife 2015-09-20 22:56:55 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Vilken härlig söndag du verkar ha haft! Hade gärna lyssnat på föreläsningen.

  Clara Edvinsson 2015-09-20 21:23:30 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!