Löpning från Storulvån

Jag åker till Storulvån med jämna mellanrum för att få mig lite vildmark, fjäll och äventyr. Sist jag var där så tog vi oss uppför Getryggen med snöskor. Och för ungefär ett år sedan sprang vi Jämtlandstriangeln. Den gången sprang vi en stig vid Getryggens fot istället för att springa den riktiga leden ner från Blåhammaren till Storulvån. Idag åkte jag till Storulvån för att ”stänga” de där sista kilometrarna från förra årets långlöpning på den delen av leden som jag fortfarande hade osprungen. Jag vände vid Ulvåtjärn, ungefär halvvägs till Blåhammaren, och fick mig en tur på ca 12 km.

Istället för att vända och springa tillbaka hade jag kunnat ta den stigen som vi sprang förra året, men det hade blivit mer av ett äventyr som jag inte hade varken tid eller ork för idag.

Nu när jag utvärderat båda sträckorna kan jag säga att stigen är mer av en naturupplevelse – men också betydligt mer av en utmaning. Det är en markerad stig på fjällkartan men i själva verket går stigen över myrmark och vattendrag så det är något av en gissningslek var man ska sätta fötterna. Å andra sidan finns det bara en väg framåt eftersom man hela tiden har Getryggen vid sin sida.

Blött var det också under dagens tur. Strax innan Ulvåtjärnsstugan måste man vada över en bred å eftersom det fortfarande är så mycket smältvatten i omlopp. För min del, med lätta terrängskor och funktionstights och en extremt vattenglad hund så gjorde det inte så mycket att vattnet gick upp till låren – men många av vandrarna fick klä av sina lager och sätta barnen på axlarna.

Jag träffade på väldigt många människor idag, trots regnet. En engelsman sa till mig att där hemma har det kommit ett högtryck med långt över 30 grader och vi kom överens om att det var lättare att andas här i fjällen. För regnskruden har sin charm det med. Molnen hovrar lågt över trädtopparna och man är insluten i ett mjukt dis. Men jag är glad över att vara löpare och att få springa mig varm och att inte behöva bära på så tunga ryggsäckar där både sovsäck och toalettpapper ska hållas torrt.

Storulvån www.traningsgladje.se Storulvån www.traningsgladje.se Storulvån www.traningsgladje.se Storulvån www.traningsgladje.se Storulvån www.traningsgladje.se Storulvån www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • […] månad och jag är tacksam över det. Det känns till exempel jättelänge sedan som jag sprang i Storulvån. Jag har sprungit mig igenom hela juli på olika platser. Jag sprang i Småland och jag sprang i […]

  Hej augusti! - Träningsglädje 2015-07-31 19:06:10 http://www.traningsgladje.se/2015/07/hej-augusti/
  Svara
 • Jösses vad jag längtar till Jämtland varje gång du är på tur! Fint och härligt, trots regn 🙂

  Malin 2015-07-03 12:58:21 http://www.litelangre.se
  Svara
 • Du ser galet fräsch ut som vanligt ;).
  Lyssnade på din senaste inspirerande podd.
  Du är verkligen galet stark och uthållig.
  Jag skulle bara vilja få tillägga att även om man inte har förutsättningarna till att springa t ex ett maraton så är det helt okej. Vi kan bli starka (fysiskt och mentalt) på olika sätt.
  Anledningen till att jag vill säga det är för att jag själv fått acceptera att jag inte tillhör de som kan pusha mig själv såpass (vilket varit min utmaning). Min kropp är inte så tålig. Däremot är jag övertygad om att träning, på sina egna villkor, är glädje och ger självförtroende.
  Jag fattar att du menar precis så också, men kände bara att jag ville lyfta fram det 😉

  Madelaine 2015-07-03 11:34:31 http://www.foodclean.wordpress.com
  Svara
 • […] Vissa rätter lagar jag till för att de är snygga – en fin bonus är att de dessutom är goda. Så var det med den här salladen som jag stannade till vid när jag bläddrare i Elle Mat & Vin. Receptet innehåller både oxfilé och chévre men jag fastnade för bären! Åh så snyggt – vilken drömsallad, tänkte jag och svängde ihop den somrigaste salladen jag kunde tänka mig efter gårdagens terränglöpning i fjällen. […]

  Drömsalladen - kycklingsalladen som gör alla avundsjuk 2015-07-02 07:03:01 http://www.traningsgladje.se/2015/07/dromsalladen/
  Svara
 • Alex: det var inga mygg eller knott när jag var där i helgen, däremot mycket mygg och knott när jag körde backintervallerna i tegefjäll – men känns som mer blötmark och kärr där. Skutan runt kan vara knepig, minns att det är på två ställen som det är lätt att springa fel, varav en av gångerna är när man är typ vid blåsten och har två val ner till björnen (tror jag, minns inte jätteväl just nu dessvärre). och när man är på grusvägen ner mot björnen ska man springa in på en led till höger (minns ej nummer) så kommer man snabbast, finast och enklast in till byn. jag tog fel och kom till björnen och gick en jätteomväg. enklast är nog att ha en fjällkarta tror jag?

  Camilla: det var härligt när man väl blev blöt och skitig för då är det bara att köra på 🙂

  Sara 2015-07-01 22:12:23
  Svara
 • Härliga bilder! Oj, vad mycket snö det ser ut att vara kvar. Hoppas du hade en bra dag!

  Katrin 2015-07-01 22:10:20 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Ser helt underbart ut!

  Camilla 2015-07-01 21:59:59 http://camillatranar.com
  Svara
 • Ja det är verkligen så himla skönt att springa sig varm och att slippa tung packning!

  Sara, hur var det med myggen i Nulltjärn när du var där i helgen?
  Funderar på att tälta med barnen där till helgen men vill inte slåss allt för mycket med myggen.

  Förresten, en fråga till. Har tänkt ta mig runt skutan någon gång i sommar men jag har aldrig gjort det förut. Är det lätt att hitta? Är leden bra utmärkt. Tycker det kan vara lite si och så med det på sina ställen..

  Ha de gott!
  //Alex

  alex 2015-07-01 21:40:49 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Linnéa: ja fint trots skitväder!

  Rund: friskt och härligt! men man springer av sig kylan ganska snabbt tycker jag nog.

  Sara 2015-07-01 21:21:58
  Svara
 • Åh, vilka härliga bilder!!
  Vatten till låren…??? Oj?! Svalknande. 😉

  Rund är också en form! 2015-07-01 19:44:22 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • sa otrolight vackert!!

  Linnéa i Colorado 2015-07-01 18:28:10 http://linneaiusa.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!