Världens bästa kaffe

I måndags kväll blev det klart att världens bästa kaffe görs av kafferostare i Åre. Eva Gefvert Nordell, halva duon bakom Åre Kafferosteri, tog hem ”bästa rost” och ”bästa espresso” i World Roasters cup. Det är inte lite coolt det där!

Efter mitt besök på Åre Kafferosteri på Helgesjövallen utanför Åre i somras blev jag såld på specialkaffe. Efter den dagen har det inte knappats på särskilt många Nespressopoddar i mitt hus. Istället har jag en massa olika kaffebönor hemma. Igår handlade jag lite nytt och såg fram emot att brygga helt nya smaker imorse. Just nu sitter jag med ett kopp kryddigt julkaffe men jag har också köpt en alldeles särskilt len variant från Johan & Nyström.

Jag är ingen stor kaffedrickare, men jag tycker allt att det är lite kul ändå. Här berättar Åre Kafferosteri hur man gör bästa kaffet – och är du i Åre ska du bege dig mot Kabinbaren.

Just Åre Kafferosteri och Kabinbaren är ett av de många tips till Åre som jag delade med mig av i senaste numret av Women’s Health som finns i butik nu!

Apropå temat ”bäst” så blev Fäviken Magasinet, vid foten av Årskutan, utsedd till Sveriges bästa restaurang i White Guide igår kväll. Man har tidigare utsetts till 19:e bästa restaurang i världen. Fäviken Magasinet har utökat sin verksamhet med charkuteributik i Undersåker (hett tips – tillsammans med Åre Atlantfisk på fredagar) och öppnar nu korvkiosk i Åre. Det blir garanterat ingen vanlig korvkiosk.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • […] specialkaffe eftersom jag blev så väldigt intresserad av just kaffe när jag intervjuade några världsmästare i kaffe för ett tag […]

    Frukost - mina bästa tips 2015-08-19 08:54:36 http://www.traningsgladje.se/2015/08/frukost-tips/
    Svara
  • […] du gå all in på det lokala matutbudet ska du köpa Årechoklad, hårt bröd från Huså, kaffe från Åre kafferosteri, öl från Åre bryggcompagni, fisk från Atlantfisk, polkagrisar från Åre karameller, […]

    Bästa tipsen till Åre 2015-06-25 15:56:07 http://www.traningsgladje.se/2014/07/basta-tips-are/
    Svara
  • Du börjar låta som en kaffenörd 🙂 Åre rosteri levererade bra kaffe till oss i somras, riktigt gott! Just nu är jag kär i Love coffee i Lund! Där snackar vi go-kaffe! Om du skulle ha vägarna förbi

    Anna (orka mera) 2014-12-17 15:29:21 http://Piggelina.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!