Bland alla koppar varm choklad med grädde som du kanske drömmer om efter sportlovsäventyr i vårvintersnön, så vill jag slå ett slag för varm nyponsoppa med len vaniljglass och nygräddade mandelbiskvier. à h denna sportlovsdröm som också fungerar lika bra efter en powerwalk med din bästa vän en kylslagen vardagskväll eller i soffan framför de nya avsnitten av Girls.
Du gör det så enkelt som du själv vill och orkar. Allting går ju faktiskt att handla hem färdigt: nyponsoppa, vaniljglass och mandelbiskvier.
Men jag kan tycka att just mandelbiskvier är så himla enkelt att göra att du ska investera ca 3-5 minuter i arbetstid och sedan 10 minuter i väntetid medan de gräddas.
Recept pÃ¥ mandelbiskvier  – naturligt glutenfria
Du behöver:
1 ägg
drygt 1 dl mandelmjöl
ca 0,5 dl socker (jag använde kokossocker)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägget fluffigt med elvisp
Blanda med mandelmjöl och socker
Gör till små plättar och lägg på plåt med bakplåtspapper
Grädda i 10 minuter
Det är väldigt enkelt att göra egen nyponsoppa. Kolla Evelinas recept här! Visst ser det drömmigt ut. Nyponsoppa är drömmigt. Och välgörande – när man gör den själv. Det fÃ¥r bli min uppgradering till nästa gÃ¥ng!