Mandelbiskvier – naturligt glutenfria

Bland alla koppar varm choklad med grädde som du kanske drömmer om efter sportlovsäventyr i vårvintersnön, så vill jag slå ett slag för varm nyponsoppa med len vaniljglass och nygräddade mandelbiskvier. Åh denna sportlovsdröm som också fungerar lika bra efter en powerwalk med din bästa vän en kylslagen vardagskväll eller i soffan framför de nya avsnitten av Girls.

Du gör det så enkelt som du själv vill och orkar. Allting går ju faktiskt att handla hem färdigt: nyponsoppa, vaniljglass och mandelbiskvier.

Men jag kan tycka att just mandelbiskvier är så himla enkelt att göra att du ska investera ca 3-5 minuter i arbetstid och sedan 10 minuter i väntetid medan de gräddas.

 

Recept på mandelbiskvier  – naturligt glutenfria

 

Du behöver:

1 ägg

drygt 1 dl mandelmjöl

ca 0,5 dl socker (jag använde kokossocker)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa ägget fluffigt med elvisp

Blanda med mandelmjöl och socker

Gör till små plättar och lägg på plåt med bakplåtspapper

Grädda i 10 minuter

mandelbiskvier recept glutenfria

Det är väldigt enkelt att göra egen nyponsoppa. Kolla Evelinas recept här! Visst ser det drömmigt ut. Nyponsoppa är drömmigt. Och välgörande – när man gör den själv. Det får bli min uppgradering till nästa gång!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Det där ser så löjligt gott ut! Är barnsligt förtjust i nyponsoppa <3 När jag bodde i Brighton ville jag bjuda min landlord på svensk mat och då fick det bli just detta – nyponsoppa, biskvier och glass. Men den otacksamma jäveln rynkade bara på näsan, ratade soppan och sa: "I think I'm gonna stick with these almond-thingies". Vad finns det att inte gilla liksom, haha? 🙂

    Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-03 17:55:34 http://vegokak.se/
    Svara
  • Vilken härlig barndomsflashback! Nyponsoppa med mandelbiskvier var ju stående mellis hos min dagmamma (sockernivån på det?).

    Det har förresten blivit nåt konstigt med kom-ihåg-mig-funktionen här. Det blir bara en massa knas i översta textraden!

    Katta - Bucketlife 2016-03-03 16:34:29 http://www.bucketlife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!